Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan sikerült elköltöznötök,...

Hogyan sikerült elköltöznötök, ha a szüleinek mindenáron ide akarnak láncolni titeket?

Figyelt kérdés
Nem akarok faluban élni.
2018. aug. 19. 13:36
1 2 3 4
 31/39 anonim válasza:
82%
Nem derült ki, hány éves vagy, és hol tartasz az egyetemen. Elmehetsz diák/gyakornoki munkára, spórolsz, összejön a 3 havi kaució. Dolgozni meg elmész Pestre (vagy ahova szeretnél). Szobát bérelni te is fogsz tudni, az nem annyira húzós. A családodnak pedig semmi beleszólása az életedbe, ha már nem szorulsz rá az anyagi támogatásukra.
2018. aug. 19. 23:35
 32/39 anonim ***** válasza:
67%
Egytemre felnőttek járnak,fogod magad és mész és dolgozol,de kényelmesebb otthon nyávogni és szidni a szülőt aki nem engedi az egyetemista csecsemőt el a falubol... Buszra szálltál már egyedül kiengdnek vécére v elobb engedélyt kérsz? Én is vidékről jöttem el,osszepakoltam és mentem,ennyi a felnőtt gyerekeim se lettek életképtelenek,és nem faluban vidéken nyomorognak nyávogva és közbe irigykedve h milyen jo a városban..
2018. aug. 19. 23:50
 33/39 anonim ***** válasza:
79%

Már megint te?

Figyelj, te amilyen életképtelen vagy még 40 évesen is ott fogsz dekkolni!

Ez már a... 20. kérdésed legalább, ilyen-olyan körítéssel, és ezer HASZNOS választ kaptál rá, mégis hetente - mit hetente, kétnaponta, naponta! - vergődsz itt nekünk.

Attól hogy NYÁVOGSZ, NEM fog változni semmi!

Nem kell azt hinni, hogy csak a te apád idióta, csak téged korlátoznak, stb.

SOK gyerekkel PRÓBÁLKOZNAK, de az értelmesebbje ELKÖLTÖZIK, nem nyavalyog hónapokon át!

2018. aug. 20. 13:33
 34/39 anonim ***** válasza:
Kérdező, ne nyavalyogj, mikor nem figyelnek, lépj meg, intézz egy fuvart egy messzi városba, és mikor elkezdesz élni, felhívhatod őket.
2018. aug. 20. 13:43
 35/39 anonim ***** válasza:
84%

Ott kezdődik a probléma, nagyokos válaszolók (az első két oldalt olvastam el csak), hogy, mivel nagykorú, ha kijelenti, hogy egyetem helyett ebben a félévben dolgozni fog, hogy legyen pénze lelépni, akkor nagyon hamar zárcsere lesz otthon. Igen, megtehetik, és az ilyenek meg is teszik. Csak fáj látni, hogy szétsavazzátok a kérdezőket, pedig szemmel láthatóan vagy nem voltatok ilyen helyzetben, vagy azon kevesek közé tartoztok, akik egyedül megoldották, és akkor mindenki egy picsogógép a szemetekben, akinek nem volt ilyen szerencséje. Csak, hogy magatokat jobb színben tüntessétek fel magatok előtt. Elég szánalmas.

Kérdező, vedd fel úgy az óráidat, hogy legyen köztük 1-2 óra szünet, és kb. az egész napot kitegyék. Egyetem helyett mész dolgozni, abban az időben, amikor egyetemen kellene lenned. Nyiss magadnak bankszámlát, ha még nincs, a levelezési címednek nyiss postafiókot, hogy a szüleid ne lássák. Fél év alatt (de annyi se kell, ha szobát bérelsz, akkor három hónap, mire összegyűlik a két havi kaució (amit én bérelek szoba Pest egyik legforgalmasabb helyén, 50 rugó plsz rezsi, és két havi kauciót kértek. Ki lehet fogni, csak sokáig kell keresgélni, meg arra állj készen, hogy ha tetszik a hely, akkor ott helyben ki kell csapni a kauciót az asztalra és aláírni a szerződést), meg 1-2 hónapra elég tartalékot érdemes még gyűjtened, hogy ne puszta seggel indulj el. Vizsgaidőszak elején megveszed a vonatjegyedet, összepakolod a cuccodat, kiiratkozol az egyetemről, elköszönsz a szüleidtől és eljössz. Kiveszel egy szobát arra az egy hétre valahol, amíg nem találsz albérletet. Ha a szüleid balhéznak, elvennék a jegyedet vagy a bankkártyádat, akkor rájuk hívod a rendőrséget, ugyanis felnőtt vagy, nem zárhatnak be.

2018. aug. 20. 17:13
 36/39 anonim ***** válasza:
66%

"Csak fáj látni, hogy szétsavazzátok a kérdezőket, pedig szemmel láthatóan vagy nem voltatok ilyen helyzetben, vagy azon kevesek közé tartoztok, akik egyedül megoldották, és akkor mindenki egy picsogógép a szemetekben, akinek nem volt ilyen szerencséje"

Hát nem, nem voltam jobb helyzetben, és igen, megoldottam-ahogy nagyon sokan mások is, hiába akarod ezt úgy beállítani mintha valami egyedi csoda lenne, mert nem egyedi rengetegen jövünk szar szülőktől.

Csak tudod én nem rinyáltam,meg nem írtam ki ötvenszer a gyakorira ahogy a kérdező, hanem TETTEM róla hogy elszabaduljak egy brutálisan szar helyzetből. És igen, dühítenek az ilyen kérdező-féle vinnyogó , kinyalt seggű libák, akiknek a fő problémája hogy kikerül apuci pénztárcájából, nem az hogy elvileg bántalmazzák. Elhiheted: ha valakit tényleg bántanak, nem az lesz a legfőbb gondja hogy melózni kell, meg otthagyni az iskolát ami elvileg utál, és hogy ki fizeti ki az albit három hónapra előre HELYETTE, hanem hogy meneküljön, túlélje az adott napot. Úgyhogy merem állítani: műdráma amit a kérdező csinál.

2018. aug. 20. 18:24
 37/39 anonim ***** válasza:
39%
Ezen kérdező egyedül te tudsz változtatni, ha anyagilag megteheted hogy elköltözz, akkor nincs akadályod.
2018. aug. 21. 17:09
 38/39 anonim ***** válasza:
71%

36. Én is megoldottam, tapasztalatból írtam, amit írtam :) Csak tudod pont hogy nekünk kellene némi együttérzéssel lenni az ilyen helyzetben lévők iránt, és nem szarrá oltani, csak azért, hogy aztán elégedetten dőljünk hátra, hogy mi aztán meeeeennyivel facább, életrevalóbb kölykök voltunk. Nem mindenki azonos személyiség, téged és engem karakánná tettek az elnyomási kísérletek, a kérdezőt (és még nagyon sok embert) meg simulékonnyá. Az sem mindegy, hogy mire nevelték, mennyi időt töltött velük, mit lát példának a környezetében.

Persze, lehet, hogy egy lúzer, és sosem fog egyedül boldogulni, de ha az ember ilyen helyzetben van, akkor rohadtul nem segít rajta, sőt, hátráltatja, ha segítségkérés után azt kapja, hogy egy gyökér, és minden az ő hibája. Tudom, mivel voltam ilyen helyzetben. És igen, szöknöm kellett, mert, bár dolgoztam, el akarták venni a pénzem (a 110 kg-os apám az 50 kg-os lányától). És ez még csak a fizikai része, szerencsésnek mondhatom magam, hogy a lelki terror rám nem hatott.

2018. aug. 21. 23:11
 39/39 anonim ***** válasza:
Enegm 16 évesen se tudtak gátolni bezárni 18 felett pláne nem. Az ilyen mind a szülő és a gyerek mentális sérült..
2018. aug. 21. 23:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!