Szüleim mondták nekem, hogy ne akarjak kitüntetéses diplomát mindenáron. Szerintetek igazuk van?
Ha meg tudod csinálni a diplomát kitüntetéssel, akkor csináld, feltéve, hogy nem hajtod túl ezzel magad.
A szüleid csak azért mondták ezt, hogy ne érezd magad nyomás alá helyezve, miattuk ne stresszeld magad.
Abban viszont igazuk van, hogy csak az számít, hogy VAN diplomád, a jegyek nem.
Azon túl, hogy meg van a diploma, totálisan mindegy, hogy kitüntetéses-e vagy négyes. Ha nem akarsz PhD-re ott maradni, felesleges ezért hajtani, hiszen ezért a jegyért már ösztöndíjat sem fogsz kapni.
Nagyjából tíz éve diplomáztam, még soha senkit sem érdekelt, hányas.
Most nem azért, de a felvételnél kb. leszarják, hogy milyen kitüntetéses a diplomád, max. talán tudományos munkánál tudom elképzelni, vagy akkor, ha tényleg két fantasztikus jelölt között ez az egyetlen különbség van. Unokatesóm is kitüntetéses diplomával végzett (nem büfészakon büféegyetemen), és több évig nem tudott rendesen fizető munkát találni, ahol megbecsülték. Pár évig újságírónak készült, neves magazinok megjelentették az írásait úgy, hogy "elfelejtették" odaírni a nevét, aztán egy irodalmi kávéházban volt rendezvényszervező fizikai minimálbérért...
A legtöbb munkahelyen a munkatapasztalat, a számítógépes készségek és a nyelvtudás (egész pontosan az, hogy mennyire aktív) számít leginkább, nem az, hogy hányas lett a diplomád.
Valóban nem számít felvételnél, hogy hányas a diplomád.
Az viszont számít(hat), milyen a személyiséged. Az egodiasztole általában nem előny, pláne ha csak strapabíró ülep van mögötte.:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!