Miért kell mindenáron karácsonyozni olyan családoknak, ahol CSAK szenvedéssel jár?
Nem az ünneppel van bajom, biztos tök jó, ha valahol tényleg jó hangulatban telik, van karácsony "feeling", összejön a tágabb vagy szűkebb család, tök jól elvannak, jókedvűen készülődnek, finomakat esznek-isznak, szeretik egymást, ez nagyon jó lehet.
De sajnos ennél több olyat ismerek (köztük a saját családomat), ahol MINDENKI nyűgnek fogja fel és a háta közepére kívánja az egész hercehurcát. A család minden egyes tagja szívből gyűlöli a rá osztott feladatot mégis erőltetik, a rokonságban mindenki utál mindenkit, az ünnep egy kényszeredett jópofizás, SENKI nem szereti, mégis meg kell tartani.
De miért? Ha egy családban mindenkinek jobb lenne a több napi stressz nélkül, akkor miért nem lehet elengedni az egészet? Miért kell foggal-körömmel kapaszkodni egy ünnepbe, amitől csak rosszul érzik magukat? Minek megtartani, ha egyértelműen jobb lenne nélküle?
Mert a csapból is az folyik, hogy karácsonykor szeretni KELL egymást, és igyekszik mindenki megfelelni ennek a baromságnak.
Én is utálom, legszívesebben bezárkóznék erre a három napra (ha már a párom nem lehet velem) a mindennapos bazsalygás helyett.
Karácsonyon kívül nem szokott baj lenni. A többi napon tök jól elvagyunk érdekes módon :D
#2 épp ez a baj, nem arról kéne szólnia, hogy "bírjuk ki".... Úgy SEMMI értelme, ha mindenki "kibírja" de nem szereti, épp erről beszélek!
Amúgy meg beszéld meg a szüleimmel, hogy viselkedjenek normális családként, én tök szeretnék egy jó hangulatú karácsonyt, de nem lehet. Pedig benne lennék, de a családom nem alkalmas rá. De azt meg nem engedik, hogy ne vegyek benne részt. Akkor én személyszerint mit tudjak velük csinálni?
Hol írtam, hogy belehalunk? :D
Egyszerűen nem értem, nem az kéne hogy legyen az ünnep lényege, hogy jól érezzük magunkat? Ha ez nem lehetséges, akkor miért kell erőltetni? Épeszű ember miért csinál olyasmit önként, ami nem jó neki????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!