Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám nem adja nekem a számlát...

Anyám nem adja nekem a számlát, amire az én támogatásom jön. Mit tehetek?

Figyelt kérdés

Sajnos 13 éves koromban meghalt apukám. Azóta kapok árvasági segélyt. Amit persze csak 3éve tudok...már egyetemista vagyok.

Ez különösebben nem is zavart, mert tudtam,hogy ebből fizetjük az egyetemet/levelezőn vagyok/ de amikor épp szünet is volt akkor sem én kaptam meg a pénzt.

Kb két éve van élettársa akinek besegít a vállalkozásába szóval nincs rendes munkahelye. Emiatt arra fogta,hogy ebből a pénzből kell számlát fizessünk és kaját vegyünk, s nem is elég mind..szóval ezért nem én kezelem a pénzt.

Kicsit azért nem érezzem fernek,hogy konkrétan az én segély pénzemen élünk...

Most úgy néz ki,hogy találtam munkát,minimálbérért,de a támogatást is fogom kapni amíg egyetemet végzek. Elhatároztam,hogy innentől kezdve én osztom be a pénzem, amit kapok is és amiért dolgozom is. Ha úgy kell, akkor én veszek magamnak olyan kaját amilyet akarok és a rezsi rám eső részét is.

Ezzel az a gond,hogy nem akarja ideadni a bankkártyát.

Azt hiszi, elég nekem a fizetésem, a másikat meg ugyanúgy ő kezeli. Pluszban meg jól fog járni, mert ha tudja, hogy nekem is van pénzem, még ennyit se fog adni belőle mint eddig. (mindig ez volt:"most van neked is pénzed vegyél abból"(ha volt valami alkalmi munkám)

Mit tehetnék? Milyen észérveket hozhatnék fel amivel meggyőzöm?

20l

2018. aug. 13. 16:49
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
37%
42, ti lehet, hogy ilyenek vagytok, de mi magyarok nem.
2018. aug. 13. 22:30
 42/51 anonim ***** válasza:
37%
Mégis mekkora az az összeg ami miatt ennyit rinyálsz? 😂 Komolyan úgy csinálsz mintha száz ezrekről lenne szó... jaj mert elmúltak 18... igen és utána a te fogyasztásod talán nem kerül pénzbe? Akkor menj albérletbe és tartsd fent magad majd akkor meglátod mennyire nem reális az ahogy most gondolkodsz az önfenntartásról... Oké a ház fele a te neveden van de akkor soha nem jössz el onnan oda alapítasz családot akkor is ha anyukád 90 évesen is ott fog élni?
2018. aug. 14. 05:26
 43/51 A kérdező kommentje:

Nem,nem mindig tartotta meg magának... Csak amikor volt nekem is valahonnan pénzem, akkor igenis megtartotta.

Azt nem értem, miért nem megy bele abba, hogy szépen fizetek mindent magamnak. Ez miért ennyire felháborító nektek is, hogy rögtön támadtok?!

2018. aug. 14. 06:14
 44/51 anonim ***** válasza:
39%
Azért mert a való életben ez nem így megy hogy a harmadát fizeted a rezeinek meg az ételnek illetve egyéb kiadásoknak... ha ennyire nem ért veled egyet senki akkor el kellene gondolkodnod hogy te vagy az aki forgalommal szembe megy. Na meg munka után lenne erőd főzni mosni takarítani magadnak csak azért mert felnőtteset játszol? Teljesen értelmetlen amit akarsz ezt értsd meg. Ráérsz majd kiadásokat fedezni és főzni mosni takarítani munka után amikor tényleg önálló leszel saját birodalommal... és ezalatt nem a szobád értem.
2018. aug. 14. 06:18
 45/51 anonim ***** válasza:
77%
Kedves kérdező! Nem gondoltam volna, hogy itt (is) ilyen vélemények vannak. 2 hónap híján 16 évesen kezdtem dolgozni, anyám a teljes fizetésemet elvette, hogy gyűjteni kell lakásra. Jó kapcsolatban volt a postamesterrel, nyitott a nevemre betétkönyvet, de ő írta alá. Mikor kiutalták az új lakást, a teljes összeget "elverte" a berendezésre. Talán 2000 Ft maradt, hetekig jártam mindenfelé, hogy bebizonyítsam én vagyok én. Utána mondtam, most már a rezsi felét szeretném fizetni, étel/egyéb dolgokra saját magam szeretnék költeni. Azt mondta, azért is tartozom, amiért felnevelt :-(
2018. aug. 14. 07:07
 46/51 anonim ***** válasza:
71%
Nekem is meghalt apukám,vagyis ketten voltunk testverek.Fejenként kaptunk 50 valahány ezret..evekkel ezelőtt..nekünk se adott anyám belőle..(200 ft ot kertem egy gomb fagyira) megmondta ha pénz kell menjek el dolgozni.Mert ez az 50 csak arra elég hogy ott lakhassak.Lakbért kellett fizetnem..otthon..Viszont a kozepsulis osztályba is voltak fel árvák.Ok nekik oda adtak a szüleik,ha mesnem a felet.Szulo valogatja,nem mindegyik kocsog mint anyám.
2018. aug. 14. 07:33
 47/51 anonim ***** válasza:
88%

tegnap 19:09-es:

"Ti most komolyan arra bíztatjátok, hogy az ANYJA háta mögött menjen be a bankba????? Normálisak vagytok, ti?!"

Mivel a KÉRDEZÖ számlájáról van szó, ezért teljesen jogos, ha erröl akár az "anyja háta mögött" intézkedik, éppen az anyjának nincs semmi köze a lánya számlájához!

2018. aug. 14. 07:59
 48/51 anonim válasza:
83%

Nyiss egy külön bankszámlát, kérd arra az árvaellátást és szabadulj meg minél hamarabb azoktól, akik az árvaságodat kihasználva akarnak pénzhez jutni.

Nem tudod észérvekkel meggyőzni az ilyen embereket...

(true story)

2018. aug. 14. 09:34
 49/51 anonim ***** válasza:
32%
Az árvaellátás, ahogy a családipótlék, gyermektartásdíj, gyes, gyed, gyed, gyak és társai NEM A GYEREKNEK JÁR, hanem a szülőnek, mégpedig azért, hogy a gyermek ellátását segítsék vele. Egy gyerek/felnott ellátását nem lehet ennyiből fedezni, így az is nevetséges, amikor valaki azt írja, ag anyja elveri ezt a pénzt. Hogy? Van villany, víz fűtés, élelmiszer, stb, ezt 50nem nagyon fedezi. Csak élelmiszerre minimum 1000/nap/személy...
2018. aug. 14. 10:31
 50/51 anonim válasza:
81%

"Árvaellátásra az a gyermek jogosult – ideértve a házasságban vagy az élettársi közösségben együtt élők egy háztartásban közösen nevelt gyermeket is –, akinek szülője öregségi nyugdíjasként halt meg, vagy a haláláig a nyugdíjjogosultsághoz szükséges szolgálati időt megszerezte."

Mindemellett persze az a korrekt, ha otthon él, beszáll a költségekbe. 20 évesen nem kötelező már otthon élni.

De ha külön él, az anyjának marhára de semmi köze a pénzéhez.

2018. aug. 14. 11:57
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!