Anyám nem adja nekem a számlát, amire az én támogatásom jön. Mit tehetek?
Sajnos 13 éves koromban meghalt apukám. Azóta kapok árvasági segélyt. Amit persze csak 3éve tudok...már egyetemista vagyok.
Ez különösebben nem is zavart, mert tudtam,hogy ebből fizetjük az egyetemet/levelezőn vagyok/ de amikor épp szünet is volt akkor sem én kaptam meg a pénzt.
Kb két éve van élettársa akinek besegít a vállalkozásába szóval nincs rendes munkahelye. Emiatt arra fogta,hogy ebből a pénzből kell számlát fizessünk és kaját vegyünk, s nem is elég mind..szóval ezért nem én kezelem a pénzt.
Kicsit azért nem érezzem fernek,hogy konkrétan az én segély pénzemen élünk...
Most úgy néz ki,hogy találtam munkát,minimálbérért,de a támogatást is fogom kapni amíg egyetemet végzek. Elhatároztam,hogy innentől kezdve én osztom be a pénzem, amit kapok is és amiért dolgozom is. Ha úgy kell, akkor én veszek magamnak olyan kaját amilyet akarok és a rezsi rám eső részét is.
Ezzel az a gond,hogy nem akarja ideadni a bankkártyát.
Azt hiszi, elég nekem a fizetésem, a másikat meg ugyanúgy ő kezeli. Pluszban meg jól fog járni, mert ha tudja, hogy nekem is van pénzem, még ennyit se fog adni belőle mint eddig. (mindig ez volt:"most van neked is pénzed vegyél abból"(ha volt valami alkalmi munkám)
Mit tehetnék? Milyen észérveket hozhatnék fel amivel meggyőzöm?
20l
Nem nulláztam le senkit!
Te járatsz le és tiszteletlenül írsz rólam holott szöveget értelmezni se tudsz!
Idióta!
Te tényleg buta vagy. Miért? Nem költötte RÁD IS, amit ettél? A rezsit? Hiába kerestél a HOBBIDBÓL (az élet egyébként nem habostorta), továbbra is ott ettél, és a rezsi sem ingyen van :)
Vagy hirtelen azért, mert a "hobbidból" lett pénz, akkor már nem kellett enned, és rezsit se fogyasztottál? Érdekes...
Én ezt úgy értelmezném, hogy a hobbidból legyen meg a zsebpénzed, az a tiéd, amiért megdolgoztál, vagy bohóckodtál.
De ha elmúltál 18, levelezőn tanulsz és dolgozol is fogsz, akkor egyáltalán kapod még?
Egyébként fura, hogy a számládhoz semmi hozzáférésed.
Viszont anyukád rád, rátok költi, hiszen nála élsz.
Ha külön élnél, akkor jogos lenne, hogy te kapd meg és ne más.
Akkor leírom harmadjára is:
16 éves kor felett csak akkor jár az árvaellátás, ha nappalin tanulsz!
Tehát olyanon megy a vita, ami nincs...
Romániában élünk és itt 26 éves korig, ha valahol tanul az ember kapja ezt a támogatást.
Van egy olyan érzésem, sőt az eddigiek alapján elég erős, hogy ha dolgozni fogok és továbbra is nála marad ez a pénz akkor is elkéri a rezsit. Mikor volt valahonnan pénzem akkor is elkérte. Szerintem ezért nem hajlandó ideadni a bankkártyát. Miért nem lehetne neki is tiszta ügy, hogy megveszem magamnak ami kell és felesben fizetünk?
Az árvasági nem túl sok, én a helyedben hagynám azt a ~25 000 Ft-ot. Ez (szerintem!!) pont annyit fedezne, ami a rezsi rád eső része lenne, esetleg a telefonszámládra (gondolom ő fizeti, ő nevén van), illetve pár tisztálkodási dolgot, gondolok itt mosószerre, öblítőre, wc papírra, mosogatószerre, szivacs, stb. (lényegében olyan dolgok, amikre az ember nem is gondol, hogy milyen drága, amíg nem költözik külön, tapasztalat) Gondolom eddig is ő vette ezeket, vegye ezután is, ebből a pénzből. A fizetés meg természetesen olyan számlára menjen, amelyet te kezelsz.
Ez szerintem járhatóbb út, mint a háta mögött csinálni és kb. ugyan ott vagy anyagilag.
24/F
1, Az árvasági segélyt a szülő kapja. Ez az állam hozzájárulása a gyerek eltartásához.
2, 18 év felett igényelhető a gyerek is saját nevére.
3, Kb arra elegendő, hogy talán 2 hétig ne háljon belőle éhen a gyerek.
4, Oda lehet állni anyád elé és lehet kozolnik, higy innentől a tiéd, plusza bankba is bemehetsz és közlöd, hogy új kártyát akarsz csináltatni, mert a régi elveszett és elfelejtetted a kódját.
5, El lehet költözni otthonrol
Tök jó, hogy a 25. hozzászólásban végre kinyögöd, hogy nem is a magyarországi törvényekre kell gondolnunk, hanem a romániaiakra...
Már írta valaki: bemész a bankba és elmondod, mit szeretnél. Ennyi.
Köszi a válaszokat...
Hát mivel nem is a törvényekről kérdeztem így nem volt értelme beleírnom. Ha túl hosszú lett volna el se olvassátok. Pár tanácsot kértem,hogy hogyan tudnám legjobban meggyőzni,hogy én kezelhessem a pénzem. Ebből rögtön lettem egy pénzherdáló idióta buta és minden másba beleköttetek.
Többen is írták:
1. Bemégy a bankba és vagy kérsz új kártyát, ami nálad van, vagy megszünteted ezt a számlát és nyitsz újat.
2. Ezen kívül oda kéred az árvaellátást.
Utána efelett a pénz felett te rendelkezel, de anyádnak továbbra is joga követelni az ellátásodra járó összeget, vagy elküldeni téged. (Hiába van tulajdonrészed, az ö haszonélvezete erösebb és jogában áll kizárni a lakáshasználatból).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!