Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti hogy szoktátok közösen...

Ti hogy szoktátok közösen rendezni a számlát, ha elmentek valahova a pároddal?

Figyelt kérdés

Eddig mindig a párom fizetett, ha elmentünk valahova, valahogy mindig úgy rendezte a számlát, hogy kikerüljön engem. Ő az a típus, hogy akkor is a férfi fizet... Viszont nekem ez már kellemetlen! Hogy hozzam fel, hogy na most akkor én fizetek? Tegyük fel már ott vagyunk az étteremben, rendeznénk a számlát, és előkapom a pénztárcám gyorsan és kifizetem? Félek, hogy megalázva érzi majd magát... :)

Ti hogy szoktátok??

2012. febr. 9. 21:22
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
75%
Aki hív, az fizet. Mi íy szoktuk, amikor mindkettőnknek volt bevétele. Most csak ő fizet, gyesen vagyok.
2012. febr. 9. 21:24
 2/31 anonim ***** válasza:
82%
Étteremben a párom fizetett, gyorsétteremben, moziban én, fagyizóban hol ő, hol én, így megosztottuk.
2012. febr. 9. 21:24
 3/31 anonim ***** válasza:
74%
Közös a pénzünk, mindegy, hogy ki fizet. Komoly kapcsolatban ez nem kell, hogy téma legyen.
2012. febr. 9. 21:27
 4/31 anonim ***** válasza:
70%

mi közös kasszán vagyunk, szóval közös pénzből. étteremben mindig ő, moziban is általában, vagy nekem adja a tárcáját.

szóval nyilvános helyen, ahol egyértelmű, hogy együtt vagyunk, Ő. Ő is ilyen, 'a férfinek illik' típus.

De a pénz közös, nincs én pénzem meg te pénzed

2012. febr. 9. 21:28
 5/31 anonim ***** válasza:
70%
Párom fizet.
2012. febr. 9. 21:31
 6/31 A kérdező kommentje:
Aki közös kasszán volt, gondolom nem egyből lettek közös kasszán! :) Rmélem mi is eljutunk mielőbb odáig, hogy úgy legyen, de jelenleg még külön élünk, külön keresettel! :)
2012. febr. 9. 21:32
 7/31 bánomisén ***** válasza:
59%
Közös kasszán vagyunk, de amíg nem voltunk, addig is mindig a párom fizetett. Furán nézett volna rám, ha nyomulok a pénztárcámmal, ez a férfi dolga szerinte és kész.
2012. febr. 9. 21:37
 8/31 anonim ***** válasza:
63%

Kimész a mosdóba,és mielőtt visszaérnél,mondod a pincérnek,hogy rendeznéd most a számlát.Én ezt bejátszottam már :D

Am 80%ban a párom fizetett:)

2012. febr. 9. 21:41
 9/31 anonim ***** válasza:
87%

Amíg nem vagytok egyetlen -közös- kasszán,addig én amondó vagyok,hogy fizessen a férfi,elvégre ez így van megírva az illemkönyvbe.

Ha pedig te ezt hosszútávon nagyon kellemetlenül éled meg,akkor amikor ez az érzés elfog,rádtör(nem tudom,milyen vehemenciával éled meg),akkor hívd meg egy amolyan igazi betyáros-férfias,vagy épp romantikus-szerelmes kajára -hozzád-,amit és ahol te főzöl.(Remélem tudsz.Mármint főzni)

Ha pedig egyszer összeköltöztök(vagy már együtt is éltek,csak a kassza nem közös?) ,akkor úgyis mindegy lesz,mert onnantól nem lesz én pénzem-te pénzed,és minden közös lesz,amit összespóroltok,az is.Ami persze nagyon szép és nagyon jó,csak épp váláskor szokott kellemetlen lenni,hogy ki mennyit hozott és mivel távozik a kapcsolatból.(Apám volt élettársa pl. egy bőrönddel-szó szerint jött- és majdnem egy lakással távozott,ha anyám- közbe nem lép apám védelmében egy ügyvéddel az oldalán,hogy azért ennyire mégse kellene kimellesztenie ... )

2012. febr. 9. 21:41
 10/31 A kérdező kommentje:
21:41: Sokszor szoktam kedveskedni neki finom kajákkal itthon! :) Ez alap nálam! Akkor ez olyan mint egy kompenzáció?
2012. febr. 9. 21:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!