Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti hogy szoktátok közösen...

Ti hogy szoktátok közösen rendezni a számlát, ha elmentek valahova a pároddal?

Figyelt kérdés

Eddig mindig a párom fizetett, ha elmentünk valahova, valahogy mindig úgy rendezte a számlát, hogy kikerüljön engem. Ő az a típus, hogy akkor is a férfi fizet... Viszont nekem ez már kellemetlen! Hogy hozzam fel, hogy na most akkor én fizetek? Tegyük fel már ott vagyunk az étteremben, rendeznénk a számlát, és előkapom a pénztárcám gyorsan és kifizetem? Félek, hogy megalázva érzi majd magát... :)

Ti hogy szoktátok??

2012. febr. 9. 21:22
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
68%

Párom is olyan mint a tiéd ilyen szempontból.

Őt úgy tanitották,ezt látta hogy a férfi hivja meg a nőt, a férfi fizet.Elv.

De én meg az a fajta vagyok,aki rosszul érezné magát,kihasználásnak érezné ha csak ő költene rám.

Igy éttermet ő fizeti,ha beülünk valahova ő fizet.

De mozijegyet megveszem előre,szinházjegyet detto,heti 1-2x nálam vacsizik,és csomagolok neki másnapra munkába ebédet,stb.

Nincs számolgatva hogy most a vacsi 3ezer volt,a pizza csak 2 és jövök neki egy ezressel,mert utána a szinház 4ezer, a két kóla meg csak 500...Érted.

Amit irt az egyik válaszoló,hogy mig kimegy kifizeted.Egyszer eljátszottam ezt.Napokig engeszteltem hogy én ezzel nem megalázó helyzetbe akartam hozni a pincér előtt,aki szerinte azt hihette hogy nincs 3ezre a kajára.Azóta eszembe nem jut ilyet tenni,fizessen csak,visszakapja másképp.

2012. febr. 9. 22:07
 12/31 anonim válasza:
33%
A párod azt szeretné. ha te természetben fizetnéd :D
2012. febr. 9. 22:11
 13/31 anonim ***** válasza:
55%

Általában úgy csináljuk, hogy mindenki a saját részét állja. Sokszor van, hogy úgy megyünk, hogy a párom azt mondja, hogy "na, menjünk el valahova kajálni/fagyizni, meghívlak", akkor ő fizet. Ha úgy van megbeszélve, akkor mindenki a sajátját. Ha közös adag kaját veszünk, akkor felezünk.

De nálunk megoszlik az itthoni cuccok bevásárlása is, általában az alapélelmiszereket én veszem, a "luxus" dolgokat a párom (ami nem feltétlenül szükséges, de jó, ha van).

2012. febr. 9. 22:14
 14/31 anonim ***** válasza:
56%
Mi van, ha engem, mint erős, magabiztos, önálló nőt sértene, hogy nem hagy fizetni? Az nem számít, csak az ő fütyköse?
2012. febr. 9. 22:14
 15/31 anonim ***** válasza:
46%

Mi is külön kasszán vagyunk, még nem élünk együtt. A párom szokott fizetni, de pl voltunk sznházban, és akkor én vettem meg a jegyet előre.

Otthon szoktam neki finom vacsit+sütit készíteni, ezzel igyekszem kompenzálni, h ő fizet.

23/L

2012. febr. 9. 22:41
 16/31 anonim ***** válasza:
68%

Komoly kapcsolatban ez tényleg nem téma.

Mi még nem élünk együtt, de 4,5 éve együtt vagyunk.

Állandó keresetünk, nincs mert egyetemisták vagyunk, de ha megyünk valahova az fizet akinek éppen pénze van. Lehet, hogy háromszor én aztán, 5x Ő. Nem osszuk fel. Van, hogy mondom nálam nincs pénz, akkor egyenest ő fizet. vagy fordítva. Házasságban meg a külön fizetés számomra elképzelhetetlen...:-S

2012. febr. 9. 22:43
 17/31 anonim ***** válasza:
45%

Ha te erős, magabiztos, önálló nő lennél,akkor tennél arra magasról hogy ki mit gondol és engednél a párodnak ebben és ráhagynád.

De ha ez neked sértő akkor nem az a férfi illik hozzád,hanem az aki semmibe nem néz,főzz rá moss rá,aztán megnézheted mi derogál.

Az legyen a legnagyxobb bajod kérdező hogy párod akar fizetni mindig.Amint közös kassza,ugyis már csak mosolyogtok.

22:07es voltam

2012. febr. 9. 22:45
 18/31 anonim ***** válasza:
55%

minden közös költséget felezünk, minden számla fele a másik költsége, még a WC papír ára is. Ha elmegyünk étterembe, vagy színházba, akkor az fizet, aki meghív. De az illemszabályok azt mondják, hogy egy meghívást illik viszonozni. Tehát a következő színházjegyet, ebédköltséget a másik fél fizeti. Ez így tud működni, ha pontosan elszámolunk. nekünk 8 éve jól működik.

"Minden házasság valahol az anyagiakon megy tönkre."

Ez így igaz.

2012. febr. 9. 22:55
 19/31 anonim ***** válasza:
72%

22:14-nek!

"Mi van, ha engem, mint erős, magabiztos, önálló nőt sértene, hogy nem hagy fizetni? Az nem számít, csak az ő fütyköse?"

Te fütykösmániás vagy??!

Vagy neked is van??

2012. febr. 9. 23:02
 20/31 anonim ***** válasza:
66%
Mi ezt úgy oldottuk meg,hogy mielőtt elindultunk valahova pl. étterem,akkor én (a nő) odaadtam neki még otthon a részem árát és ő fizetett az étteremben,de én nyugodt voltam,mert tudtam,hogy nem használom ki és a saját részemet fizetem,de az ő tekintélye sem csorbul az étteremben azzal,hogy erősködöm,hogy fizethessek.Ez a mi titkunk marad minden nyiévános helyen,de tudjuk,hogy egyikőnk sem élősködik a másikon,felesben álljuk a költségeket.
2012. febr. 9. 23:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!