Ti hogy szoktátok közösen rendezni a számlát, ha elmentek valahova a pároddal?
Eddig mindig a párom fizetett, ha elmentünk valahova, valahogy mindig úgy rendezte a számlát, hogy kikerüljön engem. Ő az a típus, hogy akkor is a férfi fizet... Viszont nekem ez már kellemetlen! Hogy hozzam fel, hogy na most akkor én fizetek? Tegyük fel már ott vagyunk az étteremben, rendeznénk a számlát, és előkapom a pénztárcám gyorsan és kifizetem? Félek, hogy megalázva érzi majd magát... :)
Ti hogy szoktátok??
Az első pár randin hagytam, hogy meghívjon, már nem szívesen fogadtam el, én nem szeretek pofátlan nő lenni! Mégis hagytam, mert nem akartam megbántani. Aztán párszor én is visszahívtam, fizettem üdítőt, vagy valamit.
Mióta együtt élünk, közös kassza van, nincs én fizetem/te fizeted, mi fizetjük.
Egy darabig én is nőként azt hittem, hogyha hagyom, hogy mindig a férfi fizessen, akkor azzal élősködöm, kihasználom, esetleg elvár majd dolgokat csak mert fizetet...
Na itt jön a lényeg KOMMUNIKÁCIÓ! Kérdezd meg a párodat, hogy őt zavarja e, hogy ő fizet mindig? Nem bánná, ha te is fizetnél néha? Vagy pont az zavarja, ha a nő fizet?
Én mindig ezt teszem, az első randin felajánlom, hogy fizetem a részem, ha mondja a srác, hogy ő állja megköszönöm. Utána a további találkozásoknál már úgyis szóba kerül a téma, vagy fel lehet hozni, szerintem ez tipikusan olyan, hogy meg kell beszélni, hogy ne legyenek kellemetlenségek.
Ez csak egy kis statiszika, de szerintem a férfiak szeretik meghivni a nőket, bármiről is legyen szó! Nekem eddig egy barátom volt, aki néha elviselte, ha én is meghívom őt valamire, de zömmel akkor is ő fizetett. A többi kapcsolatomban pedig kifejezetten sértésnek vették volna, ha fizetnék bármit is... Volt például olyan , aki közölte, hogy " amig velem vagy látni se akarom a pénztárcádat..."
De mindenképp beszéljétek meg. Elképzelhető az is , hogy zavarja a barátodat, hogy ő fizet, ezért kell megbeszélni....
23n
Szerintem is csak kompenzálni tudsz, pl, hogy nem rendelsz össze-vissza (gondolom nem is szoktál), mondván, hogy úgyis ő fizet. Vagy, ha tudod mit szeret akkor beállíthatsz azzal, pl. egy tábla csoki, egy pezsgő, egy csipsz vagy amit szoktál is, hogy megfőzöd a kedvencét. Ezek szerintem jó kompenzációk. :)
23N
én mindig megkérdezem, kér-e pénzt, 90%ban azt mondja, nem, 10%ban igen, ha nincs nála elég.
cserébe én veszem a kaját és főzök otthon.
Engem se hagy fizetni. Csak tudom, h mikor nincs pénze és olyankor miután fizetett beledobálok pénzt a tárcájába, persze ellenkezik de aztán ráhagyja. Nem akarom h miattam aztán 3 napig szárazkenyeret egyen :D Étteremben hagyom fizetni, mert nem akarom megalázni. Van h a kezébe nyomom a pénztárcámat h fizessen abból. Cserébe igyekszem máshogy a kedvében járni, veszek neki kisebb dolgokat amiknek örül(pl látom h nincs kesztyűje, akkor azt) és ezzel úgymond "kompenzálom" de mégsem érzi úgy, h megalázó. Szerintem ha főzöl neki otthon az teljesen jó. Attól is függ, h melyikőtök mennyit keres, mert nálunk pl most én keresek jobban, ezért le is szoktam beszélni dolgokról h ne menjünk pl pizzázni, mert tudom h nem hagyná h fizessek, de neki meg nincs pénze. Helyette kitalálok mást. Szerintem fogadd el h udvarias
20L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!