Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám nem adja nekem a számlát...

Anyám nem adja nekem a számlát, amire az én támogatásom jön. Mit tehetek?

Figyelt kérdés

Sajnos 13 éves koromban meghalt apukám. Azóta kapok árvasági segélyt. Amit persze csak 3éve tudok...már egyetemista vagyok.

Ez különösebben nem is zavart, mert tudtam,hogy ebből fizetjük az egyetemet/levelezőn vagyok/ de amikor épp szünet is volt akkor sem én kaptam meg a pénzt.

Kb két éve van élettársa akinek besegít a vállalkozásába szóval nincs rendes munkahelye. Emiatt arra fogta,hogy ebből a pénzből kell számlát fizessünk és kaját vegyünk, s nem is elég mind..szóval ezért nem én kezelem a pénzt.

Kicsit azért nem érezzem fernek,hogy konkrétan az én segély pénzemen élünk...

Most úgy néz ki,hogy találtam munkát,minimálbérért,de a támogatást is fogom kapni amíg egyetemet végzek. Elhatároztam,hogy innentől kezdve én osztom be a pénzem, amit kapok is és amiért dolgozom is. Ha úgy kell, akkor én veszek magamnak olyan kaját amilyet akarok és a rezsi rám eső részét is.

Ezzel az a gond,hogy nem akarja ideadni a bankkártyát.

Azt hiszi, elég nekem a fizetésem, a másikat meg ugyanúgy ő kezeli. Pluszban meg jól fog járni, mert ha tudja, hogy nekem is van pénzem, még ennyit se fog adni belőle mint eddig. (mindig ez volt:"most van neked is pénzed vegyél abból"(ha volt valami alkalmi munkám)

Mit tehetnék? Milyen észérveket hozhatnék fel amivel meggyőzöm?

20l

2018. aug. 13. 16:49
1 2 3 4 5 6
 11/51 anonim ***** válasza:
88%

Akkor a helyzet a következő:

Ha jól értelmezem, a számla a te neveden van. Tehát: felveszed a fapofát, bemész a bankba, és közlöd, hogy elvesztetted a kártyádat, és szeretnéd letiltani, és újat igényelni.

De...

Egyrészt ahogy korábban írtam, tudomásom szerint 16 éves kor felett csak akkor jár az árvaellátás, ha nappalin tanulsz.

A másik... Ha megléped, és anyukádnak nem tetszik, ő már nem köteles téged eltartani, ezt nem árt, ha tudod.

Hiába tiéd a fél ház, gondolom, apukádtól örökölted. Ha igen, akkor viszont anyukádnak haszonélvezeti joga van a részedre.

És az erősebb a tulajdonjognál, ha akar, ki is tehet a házból.

2018. aug. 13. 17:22
 12/51 anonim ***** válasza:
39%
Bemész a gyámhivatalba, és közlöd az új számlaszámot, ami a te bankkártyádhoz tartozik. Pont.
2018. aug. 13. 17:22
 13/51 anonim ***** válasza:
76%

Tök egyszerű: bemész a bankba a személyiddel hozzáférhetsz a számládhoz. Akár le is tilthatod a régit, és kérsze egy új bankkártyát, és kódot. Max. nem kéred,hogy postázzák ki hanem a bankban veszed át. Ez a kártyás része.

A másik része az, hogy ha a családi házat is használod, (hisz a neveden is van) akkor a rezsibe is be kell szállnod arányosan.

2018. aug. 13. 17:24
 14/51 A kérdező kommentje:

Köszönöm kedves 10.! :)

Igen, ez megoldható lépés lenne...de mégiscsak az anyám és nem akarok a háta mögött furakodni,hogy aztán megutáljon egy életre.

A házból sem fog kirakni, egyikünk sem kőszívű!

Csupán én akarok rendelkezni a saját pénzem felett és talpra állni. Lehet,hogy még többet kell bele adnom, mint amennyi a segély,de lehet még annyit sem, ezért lenne tiszta lap, ha abból élek amim van. Nem kell eltartson, nem fogok "nyuvasztani" az ő kárára, eltartom magam.

2018. aug. 13. 17:29
 15/51 anonim ***** válasza:
37%

Teljesen normális az, amit anyukád csinál. Nem elissza a pénzt, hanem RÁTOK költi. Te is ott laksz, te is eszel, rezsi, étel, mind közös. Mint ahogy a gyerek is, amit megcsináltak. Ezáltal a teher is amit a gyerek jelent, csak már apukád nincs..

Jól csinálta, hogy amikor gyerek voltál nem szólt az árvaságiról, semmi közöd hozzá hogy hívják. Az anya osztja be a pénzt, nem a gyerek. És ahogy látom normális dolgokra megy el.

Az, hogy te flinc-flancolni akarsz, meg "egészséges étkezés" himi-humi hülegyerek módjára, és te majd elvered a pénzt tök feleslegesen, az nem pálya.

Amiért megdolgozol, az a tied. Azt te oszthatod be.

Ők meg legyártottak téged, ami plusz kiadással jár. Apád a teher finanszírozása alól kiesett. Inkább össze kéne tartanotok, és nem anyádat szidnod, amikor normálisan költi a pénzt rátok, az életre.

2018. aug. 13. 17:35
 16/51 A kérdező kommentje:

Hát köszi szépen, hogy így ennyiből elítélsz, már azt is tudod, hogy elherdálom a pénzt stb. Mi jogon vonsz le ilyen következtetést, mikor nem is ismersz?!

Azt a részt nem olvastad,mikor írtam,hogy nem kellett a pénzből, amíg ő tartott el?

De már nem akarom,hogy ő tartson el! A saját lábamra akarok állni, fizetni a saját kiadásaim! Már nem vagyok gyerek, és az a teher, amiről te beszélsz!

Amíg kelett addig eltartott belőle, semmi feleslegeset nem kaptam és nem követeltem!

Már lesz keresetem, és tudom, hogy ha nála marad a pénz is, abból nem fogok kapni! Mert mindig az volt, hogy ha nekem volt valahonnan pénzem, akkor hirtelen mintha már nem lenne a támogatás! Az a pénz meg már főleg engem illet, ezért is kellett saját számlára iratni. Nem akarom, hogy majd a kis fizuból fizethessem a felét mindrnnek és a sulit is, ő meg elrakja magának! De kár volt itt tanácsot kérnem...egyetlen használható a 10.volt csak.

2018. aug. 13. 17:44
 17/51 anonim ***** válasza:
36%

"Csupán én akarok rendelkezni a saját pénzem felett és talpra állni. "

Megteheted. Ahogy keresel pénzt, azzal rendelkezel, amivel akarsz.

És nem a segélyekre kell támaszkodni! Jó lesz ezt megtanulni! Minél hamarabb, annál jobb!

2018. aug. 13. 17:46
 18/51 anonim ***** válasza:
52%

Buta vagy.

"Nem akarom, hogy majd a kis fizuból fizethessem a felét mindrnnek és a sulit is, ő meg elrakja magának!"

Eddig sem rakta el MAGÁNAK.... Rosszindulatú vagy, és bepörögtél.. Konkrétan a megélhetésetekre fordította! Miért hazudsz most hirtelen?!

"De kár volt itt tanácsot kérnem...egyetlen használható a 10.volt csak."

Igen, a 10-es azt mondta amit TE hallani akartál!

Vagy akkor ne kérj tanácsot itt, ha csak egy vélemény és egy látásmód számít! Mert akkor felesleges, ha a tiéddel megegyező, és ezért lenullázod a másikat!

Idióta!

2018. aug. 13. 17:49
 19/51 A kérdező kommentje:

Érdekes hogy ennyiből már tudod,hogy biztos elherdálom a pénzt meg ilyen-olyan vagyok.

Milyen jogon ítélsz el miközben nem is ismersz?

Azt a részt nem olvastad,hogy én sosem követeltem a pénzt, mert pontosan tudtam,hogy az rám is megy? De már nem vagyok az a teher és gyerek sem amiről te írsz! Nem kell eltartson, nem kell rám költsön. Megakarok állni a saját lábamon a pénzből ami engem illet.

Semmit se fogok "nyuvasztani" az ő kárára.

Viszont azt sem akarom,hogy majd a kevés fizumból fizethessem a sulit meg a rezsit, aztán ő azt a pénzt csak úgy eltegye magának.

De kár volt itt tanácsot kérnem, csak elitélni és beszólni vagytok képesek. Tisztelet a kivételnek.

2018. aug. 13. 17:50
 20/51 A kérdező kommentje:

Bocs kétszer írtam mert először azt hittem nem ment el.

TUDOM, HOGY RÁM IS FORDÍTOTTA!

De amint volt egy kis alkalmi munkám és szereztem pénzt hirtelen nem akart többet adni belőle, és azt mondta hogy van nekem is én vegyek!

Ne butázz le, mikor egyáltalán nem érted miről van szó!ez le is volt írva a kérdésemnél!

A hobbimból egy fél évig tudtam jövedelmet szerezni és amig ez volt nekem hirtelen már nem költötte rám IS ami járt!

2018. aug. 13. 17:53
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!