Miért nem hisz bennem a családom? 16/F
Ezért ilyen a mai generáció..Nincsenek céljaik, stb..Mert a szülők sem hisznek bennük..
Most Magyarországhoz viszonyítok, szerintem az ország fele szegénységben él, és a szülők is megszokták már ezt a szegénységet, és hogy nem tudnak kitörni..
Mi szép házban élünk,de vannak azért anyagi gondok, és nekem álmaim vannak, üzletember akarok lenni, valami vállalkozást csinálni, mellette DJ is szeretnék lenni, összespóroltam egy keverőpultra, elég ügyesen megy..Bár tudom hogy a DJ nem egy hiány szakma, elég nehéz sikeresnek lenni Magyarországon..
De a szüleimnek amikor mesélem ezeket kiröhögnek, "naív kisgyereknek" tartanak..Pedig én akkor is milliomos leszek..De nem értem..Miért nem támogatnak?
Ha ez megnyugtat, nekem még életképtelenebb álmaim vannak... DE!
Már van tervem a megvalósításukhoz!
Nekem van egy olyan (nagy) szerencsém, hogy amikor Apámnak mondom a "képtelen" ötleteimet, akkor nem kiröhög, hanem azt kérdezi: "Rendben, hogy akarod megoldani?"
Szóval hajrá, ne add fel, nekem is sokat kell még dolgoznom a céljaimért!
16/L
Mi nem vagyunk gazdagok. Viszont vannak a családban olyanok akik igen...A fizetésük havonta olyan 1, 5millió.Ők is tudnának majd munkát adni, és az egy jó kezdet, ahol elég sok kapcsolatot tudok kiépíteni..
Nyílván nem írom le az egyik ötletem, mert a sok megkeseresett ember, akik lehülyéznek megvalósítanák.
"Mi nem vagyunk gazdagok. Viszont vannak a családban olyanok akik igen...A fizetésük havonta olyan 1, 5millió.Ők is tudnának majd munkát adni, és az egy jó kezdet"
Hát ja, szerinted tudnának. De őket kérdezted már? Lehet, hogy ők nem tartanák jó ötletnek... Meg az is lehet, hogy mire te munkába akarsz majd állni, nem fog olyan jól futni a szekerük... És akkor mihez kezdesz?
Látod, ez is gyerekes dolog, hogy arra akarsz alapozni, hogy majd a család ad munkát...
Kérdező, amiket 11. válaszom óta írtál, nem győzött meg arról, hogy komolyan vehetők az elképzeléseid, illetve a 34.hsz-od csak tovább erősítette bennem, hogy abszolút komolytalan az egész.
Van olyan rokonod, aki havi másfél milliót keres, majd ő ad munkát. Na persze.... Akkor ad, ha NEKI megéri, hogy nála dolgozz, szüksége van a munkaerődre és tudod az elvárásait teljesíteni. És tudod mennyit fog fizetni? Nem másfél milliót. :DDD Amennyit te kitermelsz magadnak, levonva belőle a veled járó költségeit (pl. irodát fűt és világít neked, vagy autót, telefont fizet, hogy ügyfelekhez járkálj), és LEVONVA BELŐLE A MAGA HASZNÁT. Elárulom, a világ úgy működik, hogy aki a tőkét biztosítja (pl. a vállalkozás tulajdonosa) mindig ő teszi zsebre a haszon nagy részét, és a dolgozóknak ehhez képest általában aprópénz jut. A kapitalizmus így működik, jó reggelt!
20. válaszoló írta, hogy a szocializmusban senki nem álmodhatott nagyot, és amelyik válaszoló komolytalannak minősítette elképzeléseidet, az nem úgy gondolkodik, ahogyan ma az igazán sikeres emberek. Én #11-ben komolytalannak minősítettem, és talán e válaszom némiképp jelezte, hogy nem a szocializmusban élek, hanem ismerem a kapitalizmus törvényszerűségeit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!