Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem hisz bennem a...

Miért nem hisz bennem a családom? 16/F

Figyelt kérdés

Ezért ilyen a mai generáció..Nincsenek céljaik, stb..Mert a szülők sem hisznek bennük..

Most Magyarországhoz viszonyítok, szerintem az ország fele szegénységben él, és a szülők is megszokták már ezt a szegénységet, és hogy nem tudnak kitörni..

Mi szép házban élünk,de vannak azért anyagi gondok, és nekem álmaim vannak, üzletember akarok lenni, valami vállalkozást csinálni, mellette DJ is szeretnék lenni, összespóroltam egy keverőpultra, elég ügyesen megy..Bár tudom hogy a DJ nem egy hiány szakma, elég nehéz sikeresnek lenni Magyarországon..

De a szüleimnek amikor mesélem ezeket kiröhögnek, "naív kisgyereknek" tartanak..Pedig én akkor is milliomos leszek..De nem értem..Miért nem támogatnak?

2018. aug. 10. 22:23
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
86%

Hát, ki nem röhögnélek, csak elnéző mosollyal néznék rád, de én is naiv kisgyereknek tartanálak.

Az alábbiak miatt:

Milliomos leszel? Nem nehéz... forintban. Ha van egy szerény panellakásod felerészben házastársaddal, máris multimilliomos vagy. :DDDD

"Üzletember akarok lenni, valami vállalkozást csinálni." Na, ez mutatja legerősebben, mennyire fogalmad sincs az életről. Ha valaki ezt mondaná: "Órásmester akarok lenni, nagyon szeretek órákkal foglalkozni. Egy kisvállalkozás keretén belül szeretném ezt csinálni." Igen, ez cél lenne! Az, hogy ÁLTALÁBAN vállalkozó legyen valaki és fogalma sincs, hogy mivel foglalkozzon, az komolytalan. Vállalkozó lehet egy kőműves éppúgy, mint egy fogorvos. De egy szóval sem írtad, hogy kőműves szeretnél lenni. Sem azt, hogy fogorvos. Sem semmi mást.

Egyébként pont te adtál önjellemzést a generációdról (legalábbis, ha sokan vannak így, mint te): fogalma sincs mit akar csinálni, de jól akar élni. Hát, nem csodálom, hogy ebben nem hisz az, aki mondjuk 20 éve a munka világában él (akár alkalmazottként, akár vállalkozóként).

2018. aug. 10. 23:05
 12/37 anonim válasza:
60%
Utolsó vagyok: szívesen :) szerintem semmiképp sem szabad feladni valamit azért mert csak te hiszel benne :) de azért az pluszba jól jön mellé hogy jól tanulsz, és esetleg lesz valami komolyabb munkád B tervnek :)
2018. aug. 10. 23:16
 13/37 anonim ***** válasza:
63%

Valóban komolytalan vagy.

Ez van.

2018. aug. 10. 23:37
 14/37 anonim ***** válasza:
36%

És újabb fantasztikus válaszadók akik szeretik lehurrogni a kérdezőt. Komolyan.. imádom ezt az oldalt. Ezt jó erős szarkazmussal fejeztem ki, remélem érthető volt.

A kérdésedre válaszolva szerintem ne add fel az álmaidat. Mindennap egyre közelebb és közelebb kerülsz hozzá. Erre én és még sok más ember az élő példa.

Egy Ázsiai (kelet) nyelvet akartam megtanulni. Sikerült. A kiválasztott országban szerettem volna kijutni. Sikerült. A kiválasztott országban szeretnék élni. Sikerült.

Érted? Valóigaz bevallom rettentő kemény munkával járt mindez. De megérte. Ezért ne add fel. Csak ennyit szerettem volna. Sok sikert neked a továbbiakban!:)

2018. aug. 11. 00:59
 15/37 anonim ***** válasza:
86%

amikor két 16 éves megbeszéli az élet nagy dolgait, aranyos :)

tudod minden tininek vannak álmai, csak sajnos hogy beteljesüljön ahhoz tenni is kell valamit.

persze most ide leírod hogy márpedig te szorgalmasan építed a karriered, de elsősorban magadnak kell bizonyítani nem nekünk.

majd ha lesz egy épkézláb végzettséged úgy 6-7 év múlva, akkor térj vissza az álmaidhoz.

mert az üzletemberkedéshez egy sima érettségi édes kevés lesz, ezt csak azért mondom mert a tanulmányaidról egy szót nem említettél.

a másik pedig hogy egy valamire való DJ minimum tud játszani valamilyen hangszeren mondjuk billentyűsön.

nem elég csak a laptopon egymás alá tenni két zenét meg valami pluginnal egy-két effektet közé tolni, ebből garantálom hogy nem leszel milliomos, de még csak haknis se.

2018. aug. 11. 01:17
 16/37 anonim ***** válasza:
80%
11 válaszoloval értek egyet ,
2018. aug. 11. 06:33
 17/37 anonim ***** válasza:
31%
Úgy látszik, sokan vannak, akik szívesen veszik el mások önbizalmát. Kedves Kérdező, ne add fel az álmaidat, csak tegyél róla, hogy elérhetők legyenek. Fő, hogy tanulj! Abból, amit leírtál, látom, hogy igyekszel, hiszen a megerősödött is a megtakarításaidból vetted. Én bőven nem a te korosztályod vagyok, de én is voltam fiatal, és másokkal ellentétben még nem felejtettem el. Sok sikert az életben!
2018. aug. 11. 07:58
 18/37 anonim ***** válasza:
20%
Megerősödött a keverőpult helyett. Hülye tablet, bocs!
2018. aug. 11. 08:00
 19/37 anonim ***** válasza:
85%
Amit mondasz magadról, az csak arról ad képet, hogy te mi szeretnél elérni. Amit teszel az egészen más képet alkot rólad majd. A céljainkért tenni kell, ami idő. Légy türelmes és kitartó. Az idő fogja igazolni az eredményeidet. Sok sikert kívánok!!
2018. aug. 11. 08:09
 20/37 anonim ***** válasza:
32%

Mert az előző rendszerben az volt a rendszer, volt egy kis házad, egy stabil kis melód, évi egyszer nyaraltál a Balcsi partján, ez volt a kényelmes kis élet, ennél többet ne akarj és nem is fogsz elérni. Bár a mai tinik szülei már nem ebben a korban éltek, de a gyerekkoruk egy része még ebben zajlott, és a szüleiktől is ezt látták. Szerintem még sokáig nem is fog kikopni a köztudatból ez a "jaj, csak nehogy valami nagyra vágyj, úgyse' jön össze" mentalitás.

Az a kérdés, hogy elég erős vagy-e ahhoz, hogy az álmaidat (amik most még tényleg elég naivak, a vállalkozós meglehetősen) egyedül is el tudnád-e érni, úgy, hogy senki nem támogat - elsősorban nem anyagi, hanem érzelmi értelemben. De tudd: az igazán sikeres emberek nem így gondolkodnak, ahogy a szüleid meg a válaszolók nagy része.

2018. aug. 11. 08:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!