Mit jelent burokban nevelni a gyereket?
Figyelt kérdés
A nagynéném azt mondta, hogy engem a szüleim burokban neveltek 17/L2018. júl. 25. 15:35
11/15 anonim válasza:
Ahogy az utolsó írja. Mindent a feneked alá tolnak, mindent megoldanak helyetted, soha nem kerültél olyant helyzetbe ahol felelősséget kellett vállalnod volna valamiért. Lelkileg és anyagilag túlságosan melletted állnak. Engem is így neveltek, alám lett tolva minden, minden gondomat megoldották, apu vett nekem lakást, simogatták a pici lelkem, lelkileg és anyagilag is mindent megkaptam tőlük. Aztán az első komoly érzelmi megrázkódtatásom (szakítás) csak néztem ki a fejemből majd 3 évig és nem tudtam túl tenni magam rajta. Amikor külön költöztem, akkor is bajban voltam, hogy hogyan kell befizetni egy csekket, vagy vezetni ésszerűen egy háztartást. Veszélyes dolog ez, mert a szülők jót akarnak, meg akarnak tenni a gyerekükért minden tőlük telhetőt, aztán mégsem úgy alakul a dolog ahogy kéne és ott a éretlen, életképtelen, lelkileg instabil felnőtt gyerek huszonévesen aki még midnig a szüleitől függ érzelmileg. Szívás utána életre nevelni magad.
12/15 anonim válasza:
1-es vagyok. Szerintem meg nem azt jelenti amit leírt a két utolsó hozzászóló. Nekem is mindent megtettek/tesznek értem a szüleim, mindent megkapok és kaptam a mai napig pedig 25 éves vagyok és mégse vagyok életképtelen :D Be tudom fizetni a csekkjeimet, egyedül viszem a háztartást mert már 4 éve nem lakom otthon. Van egy autóm fent tudom tatrani, stb, stb, stb. Az hogy a szülő segíti a gyerekét abban amiben tudja az nem azt jelenti hogy burokban van nevelve. :D
13/15 anonim válasza:
Azok a szülők nevelnek így, akik indokolatlanul túlféltik a gyerekeiket. Igyekeznek őket mindentől megóvni. Emiatt a gyerek gyakran, csak felnőve tapasztal meg dolgokat későn. Nem beszélnek nekik arról, hogy milyen a világ és nem is készítik fel őket.
Itt bővebben olvashatsz róla.
15/15 anonim válasza:
" Szerintem meg nem azt jelenti amit leírt a két utolsó hozzászóló" Attól hogy "szerinted" mást jelent, még nem lesz igazad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!