Sok szülőnek miért kell burokban nevelni a gyerekét, és hímes tojásként kezelni?
Figyelt kérdés
Persze,tudom,féltik,szeretik,meg akarják óvni a bajtól,de hát az ember csak a saját hibájából tanul főképp,nem?Ha minden rossztól meg akarják óvni,azzal csak a saját gyerekükkel csesznek ki,és azt érik el,hogy még 35-40 évesen is a mama pici fia/lánya lesz,aki az anyja szoknyája alá bújik.Nem lesz önálló,nem tudja megvédeni magát,nem fog tudni boldogulni egyedül az életben!Ez a szülőknek miért jó?Sok szülő túl sok tv-t néz,és azt képzelik,hogy ha kiengedik a gyereküket az életbe,csak baj fogja érni,meglopják,megerőszakolják,ne adj' isten megölik..ecetera.Persze azért vigyázni kell,nem mondom hogy nem,de aki nem mer az nem nyer!Szerintem ami nem öl meg az csak megerősít.Én már számtalan galibába keveredtem,ért baj is,csak hogy néhányat említsek:fiatalabb koromban annyira berúgtam hogy a detoxikálóban kötöttem ki,nem is egyszer,nő létemre,közben ellopták a cipőm,meg a pénzemet is.Munkából haza fele menet elaludtunk a barátnőmmel a vonaton,és csak a végállomáson ébresztettek fel,vonat nem jött,reggel meg 6-kor ugye megint kellett munkába menni,így ott aludtunk abba a városba 1 padon,majd reggel mentünk munkába,Ez 17-18 évesen volt.Egyszer már majdnem megerőszakoltak,késő este mentem haza a barátnőmtől,kietlen helyen élt,és összefutottam 1 cigánnyal,rám támadt,de sikerült elmenekülnöm.Volt hogy 1 hétig alig tudtam enni,csak pár zsemlére futotta a pénzemből,amikor eljöttem otthonról,munkám se volt,aztán később lett.De számtalan más helyzetből is kivágtam már magam életem során.2011. aug. 29. 19:53
2/6 anonim válasza:
Amiről te írsz,az a másik véglet.Ha valaki nem kerül detoxba,nem alszik padon,mint egy hajléktalan,nem császkál éjjel egyedül az utcán,az még nem mimóza,csak olyan szülei vannak,akik figyelnek rá.Ezek nélkül a tapasztalatok nélkül is lehet valakiből önálló ember.Az ember követhet el sok hibát,főleg tinédzserként,de a szülő feladata,hogy megtanítsa neki,hogy meddig mehet el,mi az,amivel már akár visszafordíthatatlan kérokat okozhat magának.Nem kell bezárva tartani senkit otthon 18 éves koráig,de az is elég nagy szégyen,ha valaki a gyerekét a detoxból hozza ki.
4/6 anonim válasza:
Nem tudom miért baj, ha nem szeretném, hogy a gyerekem átmenjen ezeken. Nem fogom burokban nevelni, de ha megvédhetem rossz dolgoktól meg is fogom. Felnőttként úgyis fog pofonokat kapni. De örülnék ha addig se menekülne felajzott cigánytól és nem detoxban ébredne. Azért velem se történtek ilyenek, mégse voltam burokban.
5/6 harleynagyi válasza:
kerdesedbe mar valaszoltal is , talan Te az a lany voltal aki hirtelen nagyon onallo akart lenni de tehetseged es tapasztalatod nem volt meg .es ebbol latthatod hogy csak veletlen szerencse mentett meg a nagyob bajtol .Szuloknek a dolga ovjak vedjek a gyerekeiket es tanitsak az eletre
6/6 anonim válasza:
ami nem öl meg az csak megerősít
-ra válasz
Szerintem ez a mondás nem igaz. Szerintem csak idegbeteggé tesz a sok gond, ami nem öl meg. Nézz körbe arra a sok savanyú magyarra a metrón.
A másik pedig a te eseted a másik véglet szerintem is.
Sokkal jobb, ha egy gyereket akár kétnyelvűnek nevelnek pici baba kora óta, zenét tanul, balettezik, művelődik.
Az iszákosság fiatalon elkerülhető szülői segítséggel vagy ő maga annyira értelmes, hogy ne kerüljön ilyen helyzetbe.
Ha a szülők gazdagok, akkor olyan nem lehet, hogy nincs mit ennie fiatal felnőttként, már bocs, de ez azért a társadalom nagyon legalja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!