Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Túlvédő, burokban nevelkedő...

Túlvédő, burokban nevelkedő gyermek lehet szociálisan éretlen (pl. nem osztja meg a játékait másokkal, önző, hamar indulatos ha nem az történik amit ő szeretne)?

Figyelt kérdés

Középsős ovis kisfiam ugyan már 2 éves korától járt ugyan közösségbe,de az utóbbi másfél éveben alig ment oviba,mert tartós betegsége miatt sokat volt beteg,azt tapasztalom,ha látom a gyerekekkel játszani,hogy nem tett jót neki az általam létrehozott túlóvás.

Lehet,hogy jobban tettem volna,ha nem vagyok mindig mellette és a problémás helyzeteket nem én oldom meg,hanem hagyom egy kicsit ,hogy saját maga próbálkozzon...Én sosem engedtem el játszani máshová,esetleg hozzánk jöttek mások,ilyenkor pedig a gyerekekkel voltam és a legkissebb konfliktust már simítottam is el,ezzel megvédve őt minden kellemetlenségtől.

2011. aug. 24. 19:00
 1/2 anonim ***** válasza:

Igen, teljesen jól felvázoltad a problémát.

Idővel ez javulhat, ha talál magának egy kis barátot, akivel szívesen megosztja a dolgait.

Testvér van?

2011. aug. 24. 19:11
 2/2 A kérdező kommentje:
A testvér még csak 1 éves,hagyni szoktam őket felügyelettel játszani,egy kicsit még nyúzni is hagyom nekik egymást :-), a kissebbet sem kell félteni,mert kislány létére nagyon kis akaratos.
2011. aug. 24. 19:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!