Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Burokban nevelt gyermekek,...

Burokban nevelt gyermekek, milyen felnőtt lett belőleletek? Miért kell egy gyereket burokban nevelni?

Figyelt kérdés
Van egy barátnőm, 26 éves, dolgozik ugyan, de mintha csak kamasz lenne, mindent most akar bepótolni, ami kimaradt tinikorában,mert becsukták a tv elé, 19 évesen volt először moziban,20 évesen koncerten. Szóval mindennel le van maradva 7-8 évet,most kezdi kiélni magát. Nem engedték sportolni sem. Nem voltak barátai.Unokaöcsém 10 éves lesz, hasonlóan nevelik, mint a barátnőmet, nagyon aggódom érte.
2018. máj. 25. 11:34
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
65%
Ez nem burokban nevelés, amit írsz. Ez egy ingerszegény környezet. A 7 éves fiamat már vittem moziba és szabadtéri koncertre is.
2018. máj. 25. 11:40
 2/12 A kérdező kommentje:
Nem engedték sehová,max iskola, tanulás, bicajozni 23 évesen tanult meg, sielni stb 25 körul
2018. máj. 25. 11:44
 3/12 anonim ***** válasza:
70%
Nem egészen ebben az értelemben,de a férjem kishúgát szintén burokban nevelték.Ezt értem azalatt,hogy minden hova cipelték,sosem buszozott,11 évesen ment le először a házzal szemben lévő boltba,amit utána meg kellett ünnepelni,hogy ő milyen önálló.Kiszolgálták minden értelemben,semmit nem csinálhatott maga.Most 15 éves múlt,ugyan így kiszolgálják,de ő sem hülye,rájött,hogy milyen jó.Anyósom már lassan 60 éves,de minden ráhárul.Még a kutyát sem viszi le sétálni,pedig neki vették.Volt rá példa,hogy anyósom szombat reggel levitte,majd utána elutazott.Másnap délben ért haza,a kutya addig nem járt lent.Egy szóval a kisasszony az előnyére fordította,hogy semmit nem engednek neki.
2018. máj. 25. 11:45
 4/12 anonim ***** válasza:
88%
Van ilyen gyerekkori barátnőm, már felnőttek vagyunk. Húszéves koráig egyetlen koncertre engedték el, oda is vele mentek, majd a buli feléről hazarángatták, hogy ők álmosak, indulnak haza. Néha velem elszökött, de szó szerint szökött valahova, sosem bukott le. Velem jól járt, mert nem iszom, nem pasizom (azóta sem, hehe) viszont aztán elköltözött Erasmussal külfölre tanulni... hú, az csúnya volt. Már én is aggódtam érte, annyira túltolta, éjszaka hivogatott öntudatlanul, tök részegen, néha azt sem tudta hol van... mindegy, túlélte, sőt, csúnyán sem járt, csak pár kínos szituációt kellett megemésztenie (és szerencséjére pont az okostelefonok előtt tombolta ki magát, így nincs fent neten semmi szörnyűség róla). Aztán onnan hazajött, elköltözött a szüleitől, és higgadt, kiegyensúlyozott, talpraesett nőci lett belőle. De ezt magának köszönheti elsősorban, nem a túlféltő szüleinek.
2018. máj. 25. 11:49
 5/12 A kérdező kommentje:
Utolsó, barátnőm detto ugyanilyen, féltjük, mert megy Erasmusra, tanul és dolgozik most, de ha jön az Erasmus, hát Tóth Lüszi vagy Avicii kettő lesz...attól tartok
2018. máj. 25. 11:52
 6/12 A kérdező kommentje:
A fent említett celebek is burokban nőttek fel,aztán jött a nagylábon élek stílus
2018. máj. 25. 11:54
 7/12 anonim ***** válasza:
94%
Fú, akkor szép időszak elé néztek, készülj fel. Tombolni fog. Mint a kistinit, készítsd fel az alapszabályokra: idegentől NEM fogadunk el italt, NEM ülünk a kocsijába, NEM megyünk fel 5 percre sem senkihez, még akkor sem ha “csak otthon felejtettem a bérletem, felugrunk érte és megyünk tovább” mindig legyen nála külön félretéve taxipénz, és hívjon téged bármikor, ha úgy érzi, hogy valami furcsa. És legyen meg neked az adott ország rendőrségének a száma, a szállásának a száma stb. És dobjon rád egy üzenetet MINDIG, mielőt bulizni indul. Te pedig soha ne ítélkezz, akármit is mesél, nehogy odavesszen a bizalom. Csúnya pár hónapotok lesz, túl kell élni, de azután biztos ő is lehiggad.
2018. máj. 25. 12:02
 8/12 anonim ***** válasza:
85%

Engem apám mindig nagyon lazán próbált nevelni, kicsit talán túl lazán is... 3 évesen már rendszeresen, heti szinten kivett az óvodából (igen, rögtön az első évben) és vitt moziba, állatkertbe, nagyon mély apa-fiú kapcsolat alakúlt ki közöttük már akkor. Volt, hogy csak simán átvitt a műhelyébe, csak hogy ott legyek vele. Mindezeket anyám tudta nélkül.

Heti 2-3 napot jártam oviba.

Bár az óvónők erről nem szóltak semmit anyámnak, nem nagyon érdekelte Őket, de 4-5 éves koromban tényleg érzékeltem a negatív hatást, furcsán kezdtem el viszonyulni a többi gyerekhez, nem játszottam és nem beszéltem velük.

Anyukám mindig is apukám tökéletes ellentéte volt.

Ez onnantól volt nagyon nagyon zavaró, mikortól, olyan 6 éves korom körül elváltak.

Az utolsó óvodai évem (7 évesen mentem elsőbe) szörnyű volt, nem bírtam hogy mindennap be kell menni, s hogy e mellett csak 2 hetente látom apukámat...

Nem tudtam egyszerűen barátkozni, s itt be kell látni, hogy ez főleg apukám nevelési módszere miatt volt így.

De anyukám nem hallgatta meg a problémáimat, mindig csak beküldött, de sosem foglalkozott azzal, hogy nem normális a leki állapotom.

Az óvónők már javasolták is neki, hogy látogassunk meg egy pszichológust, de anyám teljesen elítélte/elítéli a pszichológiát, szerinte áltudomány és "az ő fia nem bolond". Ő jobban tudja...

Onnantól kezdve, hogy iskolába kerültem kezdődött a "burokba zárt" szakasz.

Mivel apukám nem fizetett gyerektartást -helyette étterembe vitt minig amikor végre találkoztunk, meg biciklit és videójáték konzolokat vett nekem, amiket végül nem használhattam-, anyukám egyszerűen nem engette, hogy látogassam. Néhány havonta láttam egy fél napra, de volt egy időszak, mikor egy egész évig nem engedett hozzá, s Őt sem hozzánk.

Közben az iskolában nem vehettem részt semmilyen közösségi programon, annyit csinálhattam, hogy be mehettem az iskolába, meg otthon tanulhattam.

Komolyan semmi mást. Se tv, se videójáték se semmi.

Olvashattam esetleg...

13 éves koromban elvesztettem az apukámat, s a temetésére sem mehettem el!

Olyan rokonok is, mint például az anyai nagyszüleim akiknek se hozzám, se apukámhoz nem volt valódi közük, na még Ők is elmentek.

Felmerült, hogy apukám kutyája akit nagyon szerettem hozzánk kerülhet, de anyukám természetesen ebbe bele sem tudott gondolni...

Még középiskolás koromban is ilyen szigorúan mentek a dolgok, persze itt már magamtól megszegtem a szabályokat, amikor csak tudtam.

Ha egyszer-egyszer átmentem egy ismerősömhöz, akkor utána hazudtam, hogy tovább tartott valami a suliban, stb.

Most 20 évesen kollégimban élek és először vannak igazi barátaim.

Anyukámmal csak a lehető legminimálisabb szinten tervezem tartani a kapcsolatot továbbra is, csakúgy mint az elmúlt 2 évben...

Hiszem, ha úgy vesszük megfosztott több mint 10 évtől.

Annyi biztos, hogyha egyszer véletlenül szülő leszek, akkor minden véglettől, szélsőségtől távol fogom magam tartani, ami a nevelési módszereket illeti. Valamint előrébb fogom helyezni a gyerek érdekeit a saját egómnál.

2018. máj. 25. 12:41
 9/12 anonim ***** válasza:
96%
Ez nem burok. Ez beteges.
2018. máj. 25. 12:57
 10/12 anonim ***** válasza:

Ingerszegény környezetben nőttem fel. Minden tiltva volt amit mások csináltak. Este 7 kötelező volt otthon lenni. Iskola, nyelvi különóra, úszás, sport, matekkorrepetálás. Barátok nulla, mert azok később is eljárnak mint este 7 . Veszélyes kinn a város Budapest igy otthon kell lenni. A szülők gondjait hallgatni és csendben remélni valaha lesz változás.

Zárkózott, befordulós, társaságban nehezen oldódó ember lettem. Koncerten soha nem voltam csak amolyan színházi koncerten, síelni nem tudok, fesztiválról hírből nem hallottam. Gyerekként egy felnőttet neveltek belőlem. Én is sok mindent bepotolnek, nem szeretnék gyereket csak kiélni mindazt amit megtagadták tőlem. Én is 26 vagyok.

2018. máj. 25. 13:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!