Azzal mi a baj ha egy gyereknek az anyukájával szoros jó kapcsolata van felnőtt korában is? Pszichológusom azon ügyködött évekig hogy szétbarmolja ezt, szerinte nem normális.30f
Évekig jártam szorongással pszichológushoz, semmi eredménye nem volt. A szorongásom abból fakadt, hogy apám semmibe nézett engem gyerekként, és sokszor megalázott. Ezen csak úgy tudtam túltenni magam, hogy erőt vettem magamon és beálltam olyan szituációkba, amikbe addig nem mertem, vagy amikben szorongtam, lesz ami lesz alapon. A szorongásom megszűnt. Azonban, a pszichológusom egész idő alatt azon ügyködött, hogy anyukámmal a kapcsolatomat tönkretegye. Ezt észrevettem és rá is kérdeztem ezt miért csinálja. Ő szerinte nem normális az, ha egy felnőtt ember heti 2x összefut anyukájával 1-2 órára, megbeszéli vele a dolgait, valamint meghallgatja anyuka gondjait gondolatait is és ő is segít ha tud. Ez heti 2x 1-2 óra, és hétköznaponta munkából felszoktam hívni anyukámat 30 percre beszélgetni. Szoros a kapcsolatunk és jól elvagyunk. De ez a pszichológusnak nem tetszett. Igazából voltak még olyan kirohanásai, a hitbeli meggyőződésemet illetően, amikért elnézést kért és mondta is, hogy neki nem lenne szabad ilyenekbe beleszólnia, szakmailag tilos, ezért bocsi. De visszakanyarodva kérdés adott. Miért baj az ha felnőttként jó a kapcsolatom anyukámmal? Mert tőle erre választ nem kaptam, csak azt hogy nem normális és másmilyen kapcsolat kéne, afféle havonta 1-2x találkozni maximum...
(Ez az eset nem mostanában, hanem 5 évvel ezelött történt, akkor voltam utoljára nála. Állami volt, nem magán)
"... ha egy felnőtt ember heti 2x összefut anyukájával 1-2 órára, megbeszéli vele a dolgait, valamint meghallgatja anyuka gondjait gondolatait is és ő is segít ha tud. Ez heti 2x 1-2 óra, és hétköznaponta munkából felszoktam hívni anyukámat 30 percre beszélgetni."
Ezzel semmi baj sincs, ennyi kapcsolata a munkatársaival is van az embernek, vagy barátokkal, szomszédokkal, miért pont a saját anyjával ne lehetne? Ha szerinted is normális ez, nem zavar be egyéb kapcsolatokba, tevékenységekbe, akkor ne foglalkozz vele, lehet, hogy ha másik pszichológushoz mentél volna, az nem próbálta volna szétbarmolni a jó kapcsolatot anyukáddal.
Csak azt nem értem, miért olyan fontos ez még mindig, ha azóta már eltelt öt év...
Én meg téged kerüllek el :D
"ennyi idősen társ kell saját család,barátok stb "
Útban az unoka ;)
Így ahogy leírtad, neked van igazad. Eltulozta.
De én kétlem hogy ő azért mert csak olyan kedve volt, úgy gondolta hogy tönkreteszi a kapcsolatodat az anyukáddal. Ilyen nincs. Ide ok kellett. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!