Anyum zaklat, hogy keressek munkát, igaza van?
18 éves vagyok, most érettségiztem le, két hete. Egyetemre készülök. Szerintem - valószínűleg - zavarja, hogy itthon vagyok és nem csinálok semmit. Meg azzal szokott jönni, hogy ne kérjek pénzt, ha megkereshetném magamnak is.
Max. hétvégente kérek egy ezrest, azt is felváltva, egyszer tőle, egyszer apától.
Egyébként el is mennék, csak egyrészt nem gondolom, hogy most olyan eget rengetően fontos lenne az, hogy dolgozzak, illetve nem is könnyű állást találnom július közepén.
Minek kéne dolgoznod? Inkább használd ki a szabad nyarad, egyetem után már úgysem lesz ilyen.
Talán hogy legyen pénze, és ne dögöljön egész nyáron a szobában anélkül hogy két szalmaszálat is keresztbe tenne.
Amgy nyilván az a baja a szüleidnek, hogy semmit nem csinálsz, nincsenek barátaid - bár már az előző TÖRÖLT kérdésednél sem voltak, vajon miért :D -, és begubózol, szociális élet nulla, flelelősségvállalás nulla.
Tudod milyen gáz lesz, mikor odamész az első munkahelyedre NULLA tapasztalattal, meg ott fogsz nyávogni, hogy nem bírod, mert egy másodpercet nem dolgoztál előtte? :D
Ja, és mit gondols, egy tetves érettségivel, ki adna neked programozást, vagy irodai melót?
Max. farkat szpkodni mehetsz el "titkárnőség" címén, mert annyit ér a papírkád.
Igazából egyikőtöknek sincs igaza, anyukádnak sincs, neked sincs. Kompromisszumot kéne kötni, meg mindkettőtöknek visszább venni, és kicsit távolabbról nézni a dolgot.
Kell a lazítás, mikor, ha nem diákként, fogsz eleget dolgozni, meg gürizni vizsgaidőszakra, ugyanakkor a munka sem egy rossz dolog, jó, ha a sajátodat költöd és nem zsebpénzt kell kérned. Mellesleg engem még pihentetett is a munka a sok tanulás mellett, jólesett mást csinálni.
Amúgy egy idősebb ismerősöm mesélte, vendéglátásban dolgozott, amíg nem ment nyugdíjba, hogy dolgozott diákként nyaranta balatoni szállodában, a kajáltatást csinálták, reggeli, ebéd, vacsora, a köztes időben meg strandoltak. :-)
Kereshetsz valami olyan diákmelót is, amit élvezel, és akkor nem érzed nyűgnek.
18 éves vagy, nem kisgyerek. Heti pár nap munka szerintem senkinek nem megerőltető.
Nem biztos, hogy követendő példa vagyok, de én konkrétan visszautasítottam a támogatást már az egyetem alatt, mert arra vágytam, hogy ne gyerek legyek. A szüleim tudtak és akartak is támogatni, de én vágytam a sajátra, az önállóságra. Erre miért nincs másnak igény? Nem vágysz arra, hogy legyen pénzed, ne kelljen kérni, legyen tartalékod, tudj venni mondjuk egy új cipőt, telefont, laptopot bármit?
A gyári meló persze nem a legkellemesebb, de azt se kell tragédiának felfogni. Ismerkedsz, beszélgethettek közbe, lehetnek új barátaid és esetleg a műszakpótlék miatt nem is keresel olyan rosszul. Nettó 675 forint a minimálbér (csak az szja-t vonják diákként), ha délellőt dolgozol és nincs műszakpótlék, akkor 5400 Ft-ot keresel egy nap, ha délután dolgozol és 18 óra után 30 % műszakpótlék van rajta, így már 6200 Ft-ot kapsz egy napra. Heti két nappal kapnál több, mint 40000 Ft-ot. Nem jönne jól?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!