Anyum zaklat, hogy keressek munkát, igaza van?
18 éves vagyok, most érettségiztem le, két hete. Egyetemre készülök. Szerintem - valószínűleg - zavarja, hogy itthon vagyok és nem csinálok semmit. Meg azzal szokott jönni, hogy ne kérjek pénzt, ha megkereshetném magamnak is.
Max. hétvégente kérek egy ezrest, azt is felváltva, egyszer tőle, egyszer apától.
Egyébként el is mennék, csak egyrészt nem gondolom, hogy most olyan eget rengetően fontos lenne az, hogy dolgozzak, illetve nem is könnyű állást találnom július közepén.
19 - "Oké, nem fontos munkàt találnod. Nekik meg majd nem lesz fontos állni az egyetemer, a lakhatásod, a szórakozásod ugye? Az se lesz baj, hisz csak azt csinálják amit te."
akkor minek szültek gyereket ha nem a gyerek nekik a fontos? nekem az a fontos hogy a gyerekem jól érezze magát, hogy legyen fiatalsága. fog még eleget dolgozni felnőtt korában. kiábrándítóak az ilyen irígy emberek.
18 éves vagy és otthon akarod tölteni a nyarad?
Oké, hogy nincs szüksèged pénzre, mert nincsenek igènyeid. De nincs olyan dolog, ami nem létszüksèglet, de nagyon szeretnéd és a nyàri munka àràból meg tudnàd magadnak venni? Sokkal jobb èrzès ha sajàt munkád gyümölcseként tekinthetsz valamire, mintha ajàndèkba kapnád.
Az egyetemen sem àrt ha van tartékpènzed, és nem a szüleidet kell megfejned, ha elmennèk bulizni (az egyetemi bulikban nem fogod 1000ft-ból “leinni” magad) vagy ha könyvet kell venni, illetve bármit amire szükséged lehet.
Ne haragudj, de èn alapjàraton nem szeretem az ilyen felnőtt korú gyermekeket. Tessèk a korodnak megfelelően viselkedni, ès nem antiszociálisan elvonulni a szobádba.
Életed legszebb éveiben vagy most, munka közben is sok emberrel megismerkedhetsz, és a diàkmunka is jó buli lehet a sajàt korosztàlyoddal. Ès eközben pénzt is kereshetsz, amit a sajàt jövődre költhetsz. Sosem àrt, ha van pénzed a kàrtyàdon. Ha èvekig nem is kell semmire (amit azért kétlek) az egyetem utàn is bármikor jól jöhet.
A szüleid is büszkék lennének rád szerintem, hogy nem tunyulsz, hanem dolgozol a nyáron.
H nem mész el dolgozni, nem lesz pénzed kikapcsolódni sem. Ha elmèsz dolgozni (akàr csak heti 1-2napra is), a hét többi napjàn akár a munkahelyen megismert új baràtaiddal is tudnàl talàlkozni/bulizni/fürdőzni/sütizni. Ne zàrkózz be, legyèl egy kicsit extrovertáltabb! Az egyetemen sem mindegy hogy hogy állsz majd a társaidhoz. Sokkal könnyebben ismerkedsz majd ott is, ha nyàron elkezdesz “gyakorolni”.
Ismerkedj, baràtkozz, élvezd az életet!
Bocsi, de mi az a “diàkmunkáltató”?
Magyarázza már el valaki. Életemben nem hallottam még ezt a szót.
Hat ez egy kicsit elkeseritett, de motivacionak tokeletes.
A diakmunkaltatohoz be tudok regisztralni, igy konnyebb es biztonsagosabb munkat talalni. Keresnek cegeket, ahol munkaerore lenne szukseg, a diakot pedig tajekoztatjak a munkalehetosegekrol. Roviden tomoren.
22-es vagyok.
Hidd el, nem mindegy hogy esetlenkènt toppansz be az egyetemre és mindenki elkönyvel ilyennek. Minthogy mosolyogsz, mersz hozzàszólni a másikhoz, baràtkozni a többi egyetemistával. Esetleg elmentek meginni egy kàvèt vagy esztek valamit és nem kell azon gondolkodni, hogy ki tudod-e fiezetni.
Csak jót akarok, ne rontsd el a legszebb éveidet azzal, hogy a kényelmes komfortzónádban akarsz maradni.
Kezdj el dolgozni, nagyon jót fog tenni minden téren. Szèp nyarat és eredményes egyetemi éveket kívànok! ❤️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!