Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyum zaklat, hogy keressek...

Anyum zaklat, hogy keressek munkát, igaza van?

Figyelt kérdés

18 éves vagyok, most érettségiztem le, két hete. Egyetemre készülök. Szerintem - valószínűleg - zavarja, hogy itthon vagyok és nem csinálok semmit. Meg azzal szokott jönni, hogy ne kérjek pénzt, ha megkereshetném magamnak is.

Max. hétvégente kérek egy ezrest, azt is felváltva, egyszer tőle, egyszer apától.

Egyébként el is mennék, csak egyrészt nem gondolom, hogy most olyan eget rengetően fontos lenne az, hogy dolgozzak, illetve nem is könnyű állást találnom július közepén.

2018. júl. 10. 11:59
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/76 anonim ***** válasza:
84%
Nekem a szüleim ellenezték, hogy suli mellett dolgozzak, én meg élveztem a diákmelót. Nekem kellett volna a te szüleidhez születnem, és neked az enyémekhez... :-D
2018. júl. 10. 14:45
 32/76 anonim válasza:
84%

Szia!

Ugyanígy vagyok, velem is ezt művelik, pedig én nem is kérek pénzt tőlük.

2018. júl. 10. 15:28
 33/76 anonim válasza:
73%

És tényleg keresek, de nem találok semmit...

Minden nap bőgésig bazztatnak.

2018. júl. 10. 15:29
 34/76 anonim ***** válasza:
44%

“ így is sokat kapok itthon: etetnek, mosnak rám, néha tankolni is adnak pénzt“ hat 15-os eleg szomoru hogy ezt taplaltak beled!

Oke a tankolas mondjuk legyen gratisz, de az etetnek meg mosnak ram az akkora dolog?! Egy SZULOTOL???! Na nehogy mar ezert dicseret es elismeres jarjon! Az ALAP ha valakinek van gyereke hogy ezt megcsinalja, es nem nem azt jelenti hogy sokat kapsz hanem hogy megfeleloen ellatnak de ennyi! Ez nem plusz! Ez egy szulo Kotelessege! Agyam eldobom az ilyen b***gtol! Es az olyan szuloktol akik ezt a gyerekkel elhitetik! Szanalmas!

Bar en dolgoztam 16 eves korom ota nyarankent mert penzt akartam mivel en nem kaptam szinte sose, megis egy iskolaskoru gyereket mint amit mar irt is valaki nem koteleznem munkara, plane erettsegi utan...persze ha nagyon extra igenyei vannak akkor igen elmehet dolgozni de hogy kiverjem a pataliat.. en nem ertem egyesek minek szulnek! Az ilyenek tenyleg irigyek es onzoek. Engem az erdekel a gyerekeknek hogy konnyebb es jobb. Nem hogy meg plusz terhet rakjak ra csak hogy ne ucsorogjon otthon mert bantja a szemem mert en nem tehetem meg...Rohej!! Ez tenyleg irigyseg! Az is mas ha nagyon nagyon szukseg van a penzre es a gyerek besegit, de akkor se koteleznem ra, mert en vagyok a szulo nekem kell megoldanom a dolgokat, nem neki...!

2018. júl. 10. 16:17
 35/76 anonim ***** válasza:
52%

Egyértelmű,hogy most van itt az ideje a lazításnak.

Koncertek,kirándulások,nyaralás.Ha telik rá neked.Ha nem

akkor majd később.

2018. júl. 10. 16:19
 36/76 anonim ***** válasza:
65%

35-ös!!! Nehogy màr gond legyen hogy a szülő a 18éves nagykorú gyermekèt szeretnè tisztessègesen nevelni és azt akarja hogy tanuljon egy kis felelőssèget, önállóságot, legyen a gyereküknek szorgalma, TAPASZTALJA MEG MI AZ HOGY MUNKA.

Sokan pont a te hozzààllàsodhoz hasonlóan egèsz életüket a szüleik nyakàn töltik a mamahotelben, mert “nehogy màr ne lássàk el, hàt ők a szüleik” az nem szàmít, hogy 18-30-50 évesek, akkor is elvárják hogy minden tegyenek a fenekük alà és főzzön-mosson-takarítson anyuka. Mert ők akartak gyereket.

Az ilyenek csak akkor vallják magukat felnőttnek, ha valamit akarnak, pl bulizni, haverozni stb. nekik jogaik vannak. De ha kötelessègekről van szó, akkor meg gyerek kategóriába soroljàk magukat.

2018. júl. 10. 16:34
 37/76 anonim ***** válasza:
59%

Bar en dolgoztam 16 eves korom ota nyarankent mert penzt akartam mivel en nem kaptam szinte sose, megis egy iskolaskoru gyereket mint amit mar irt is valaki nem koteleznem munkara

18 évesen már messze nem iskolás korú. Az 16. évig van, addig tanköteles. Az csak bónusz ha a szülei támogatják hogy tovább tanulhasson, főleg ha ilyen lusta mint a kérdező. Csak ne sírjon a szája ha a szülei is lusták lesznek fizetni az egyetemkét meg a kolikát, ha már a gyerekük ilyen semmirevaló.

2018. júl. 10. 17:11
 38/76 A kérdező kommentje:

Nem gondolom, hogy semmirekello volnek, egyaltalan nem volt konnyu szamomra az, hogy felvegyenek allamilag tamogatottra. Buszkek ram. Legalabbis apam biztosan, anyam keptelen erzelmileg megnyilvanulni.De szerintem o is.

Es igazabol... b+meg.

2018. júl. 10. 17:42
 39/76 piroska és a farkas ***** válasza:
53%
Fel nem foghatom, h miért hülye és irigy az a szülö, akit zavar, h térlenségben, antiszociálisan üldögél itthon a gyereke, szinte egyetlen programként néha lelazulásig iszogatva...hát basszus adj hálát h olyan anyád van, aki kirùgdalna ebbôl a helyzetbôl, h csinálj vmi értelmeset is.
2018. júl. 10. 18:30
 40/76 piroska és a farkas ***** válasza:
34%
És nem, egyáltalán nem gondolom, h csak azért mert telkesìtetted a kötelességedet - a tanulásra gondolok- magátòl értetôdô lenne, h a teljes nyarad a nagy semmivel teljen. Ügyes vagy h felvettek, de ha itthon biztosìtva volt h a tanulásra koncentrálhass, akkor azért ez alap.
2018. júl. 10. 18:34
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!