Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan ebreszthetnem ra az...

Hogyan ebreszthetnem ra az anyam hogy o mergezo szulo?

Figyelt kérdés

szerinte csak velem van a baj. o rendben felnevelt, fizette az egyetemet, soha nem bantott (!) nem alholoista ezert o a mintaanya. szerinte mindenhova el kell kereckedjek, neki mindentol tudnia kell mit es hol csinaltam, neki joga van berontani es a szobamban lenni amikor kedve tartja es fel van haborodva ha kizavarom, hogy ha neki nem tetszo ruhaban vagyok megjegyzeseket tesz, ha befestem a hajam minden nap hallgatom hogy jaj de elcsufitottam magam. mindenrol elmondja a velemenyet meg ha nem is kerdeztem, amire fel is hivom a figyelmet de nem baj “akkor is elmondom”. neki a mas gyereke bezzeg. es en biztos drogozom es mekkora csavargo lettem amit el is mondott a mamanak es o is huledezett h jaj de elkanaszodtam. neki van joga takaritas cimszo alatt a szobamban turkalni es evek ota nem hasznalt taska kiszsebeben cigit talani majd azzal fenyegetozni hogy elmondja mindenkinek, majd miutan azt reagalom hogy oke mondja akkor ordibalva felhozni ellenem hogy bezzeg felnevelt fizette mindenem mas anyuka bezzeg alkolista megis szeretik a gyerekei.

bocsi a hosszuert es hogy kifakadtam de nagyon ki kellett irjam magambol

2018. jún. 26. 09:31
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
69%

Ha valoban mergezo szulo, akkor hiaba erolkodsz!

Sajat tapasztasztalatbol mondom!

Minimalizald, vagy szakitsd meg vele a kapcsolatot.

[link]

Ez egy jo blog a hasonlo szulokrol, kar hogy regen nem volt frissitve.

2018. jún. 26. 14:07
 22/27 anonim ***** válasza:
58%

Szánalmas néhány válaszoló, de tényleg...

Bárki ír hasonló kérdést, végül mindig ő az idióta, a hülye, az életképtelen...

https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gy..

Ez az én kérdésem volt, pont emiatt.

Személyesen érintett vagyok a témában, de az ilyenek miatt nem teszek fel kérdést.

Az anyámnak színésznőnek kellett volna mennie, akkor valszeg jobb színvonalon élne, a tehetsége meglett volna hozzá.

Na, ő nem az a típus, aki az "amíg az én házamban laksz", meg az "amíg én tartalak el" dumát nyomta, hanem az a mártír-fajta, a "mindent megtettem értetek, mindent a seggetek alá tettem, és mit kapok vissza", aki önszántából fényesre nyalta a lakást egyedül, te ne tegyél arrébb 1 poharat se, mert ő nem oda szokta, és nem úgy, de utána jött a "nem csinálsz semmit, mindent nekem kell".... És persze ezt mindenkinek előadja, igen hitelesen.

Nem élünk együtt, de így, különélve is alakít szépeket, próbál mindenben ő érvényesülni, megmondani, mit és hogyan kellene csinálnunk, mire költsük a pénzünket, hogyan osszuk be, holott ő az, akinek kb sosincs, pedig magában van és nem albérletben lakik...

2018. jún. 26. 14:57
 23/27 anonim ***** válasza:
3%

"Na, ő nem az a típus, aki az "amíg az én házamban laksz", meg az "amíg én tartalak el" dumát nyomta, hanem az a mártír-fajta, a "mindent megtettem értetek, mindent a seggetek alá tettem, és mit kapok vissza", aki önszántából fényesre nyalta a lakást egyedül, te ne tegyél arrébb 1 poharat se, mert ő nem oda szokta, és nem úgy, de utána jött a "nem csinálsz semmit, mindent nekem kell".... És persze ezt mindenkinek előadja, igen hitelesen."

Ez nem mérgező szülő, csak szereti a rendet. 23 éves vagyok, de nálam is mindennek megvan a maga helye. Ha a poharak abban a sarokban vannak, akkor tedd is oda és nem a világ végére, mert neked oda volt kedved tenni. Ezzel csak bebizonyítottad, hogy csak hisztiztek apróságok miatt és a szülőkkel semmi nagy probléma sincs. Ha tudod, hogy valaki érzékeny a rendre, te meg csak azért is másként csinálod, akkor ne lepődj meg, hogy neki ez rosszul esik. De ugye könnyebb provokálni mert így sajnáltathatod magadat mások elett.

2018. jún. 26. 15:44
 24/27 anonim ***** válasza:
44%

24éves vagy! Anyádtól külön élsz, vagyis nem mérgezi az életedet, ha te nem akarod!

Tessék kinyitni a szád és megközelítés dani neki, nem itt rinyálni, mert mi nem tudunk mit kezdeni ezzel a helyzettel!

Egyébként pedig a felnőtt emberek attól is felnőttek, hogy képesek felismerni, ha nekik valami nem jó, és megoldást keresni rá. Esetedben a megoldás,:beszélgetés anyáddal, majd ha ez nem vezet sehová, kicsit lazítani a kapcsolaton.

2018. jún. 27. 08:35
 25/27 anonim ***** válasza:
95%

Ha 23 évesen leragadsz 1 db pohárnál, azzal a saját éretlenségedet bizonyítod.

Ez egy nagyon leegyszerűsített példa volt, szokták mondani (ha nem hallottad még, szintén arra utal, hogy nem tapasztaltál túl sokat az életben.)

Nem kezdtem el boncolgatni direkt, hogy ne offoljam szét a dolgot, a mártírságra tértem csak ki, de örülök, hogy jobban tudod, milyen szülő... Tkp végülis csak az egész életemet vágta haza (nem a rendmániájával, bárcsak az lett volna, én lennék a legboldogabb... De egészen másról van szó), és nem tudja elviselni, hogy felnőttem, nem függök tőle, bele akar szólni mindenbe, és erre a legjobb eszköze a gyerekem/gyerekeim, akiken a saját hibáit próbálná kijavítani rajtam keresztül.

De ezt kívűlről senki nem értheti, aki nem él benne. Lényeg, aki közelről ismeri (családtagok pl), azok előtt már $zart se ér a cukormáz szalvétával, tudják, mi van mögötte.

2018. jún. 27. 09:14
 26/27 anonim ***** válasza:

Csak nekem fura, hogy a kérdező diplomával sem tud helyesen írni? Kéreckedni....ez még csak nem is elütés. Na mindegy. A bérelt szobádba gondolom anyád nem tud bemenni, nem tudom miért alszol otthon heti kétszer, de ha ilyen a helyzet, egyet tudok javasolni: ne tedd.

Lehetnek köztetek olyan játszmák amikkel te is mérgesítettél a helyzeten, de lehet hogy tényleg mérgező. Mivel az ő álláspontját nem tudjuk, nem mondhatjuk biztosa. De mire mész vele, ha megérteted vele, hogy ő az? Változni már nem nagyon fog. Esetleg megpróbálhatnál vele beszélgetni, de ha tényleg ilyen, az sem fog menni. Éld az életedet, és mondj le arról, hogy megváltoztatod.

2018. júl. 16. 19:59
 27/27 anonim ***** válasza:

Azért látszik itt a "mérgező szülő tagadásból", hogy mennyien sérültek és élik át a stockholm-szindrómát a szüleiknek köszönhetően. Ezek gondolom ugyanazok az emberek, akik tagadják a depresszió és mentális betegségek létezését. Baromi elkeserítő.

Kérdező, habár ez régi kérdés, de ez alapján valóban mérgező anyának tűnik. Próbálj minél inkább külön életet élni, ne avasd be a dolgaidba, engedd el a bántásait a füled mellett, próbálj meg a lehető leghiggadtabban reagálni, mondd meg neki nyugodtan, hogy ne kiabáljon és normális hangnemben beszéljen. Sajnos életreszóló nyomot hagynak ezek a szülők a gyerekben, de tudatossággal és felismeréssel lehet javítani a helyzeten. Mármint a sajátodon, rajta nem nagyon.

2021. szept. 8. 09:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!