Hogyan ebreszthetnem ra az anyam hogy o mergezo szulo?
szerinte csak velem van a baj. o rendben felnevelt, fizette az egyetemet, soha nem bantott (!) nem alholoista ezert o a mintaanya. szerinte mindenhova el kell kereckedjek, neki mindentol tudnia kell mit es hol csinaltam, neki joga van berontani es a szobamban lenni amikor kedve tartja es fel van haborodva ha kizavarom, hogy ha neki nem tetszo ruhaban vagyok megjegyzeseket tesz, ha befestem a hajam minden nap hallgatom hogy jaj de elcsufitottam magam. mindenrol elmondja a velemenyet meg ha nem is kerdeztem, amire fel is hivom a figyelmet de nem baj “akkor is elmondom”. neki a mas gyereke bezzeg. es en biztos drogozom es mekkora csavargo lettem amit el is mondott a mamanak es o is huledezett h jaj de elkanaszodtam. neki van joga takaritas cimszo alatt a szobamban turkalni es evek ota nem hasznalt taska kiszsebeben cigit talani majd azzal fenyegetozni hogy elmondja mindenkinek, majd miutan azt reagalom hogy oke mondja akkor ordibalva felhozni ellenem hogy bezzeg felnevelt fizette mindenem mas anyuka bezzeg alkolista megis szeretik a gyerekei.
bocsi a hosszuert es hogy kifakadtam de nagyon ki kellett irjam magambol
nem mergezo szulo?
lol a miheztartass vegett azt azert leirom hogy 24eves vagyok es szobat berlek magamnak, dolgozom mar egyetem ota. nem az o penzukon elek, magamnak fizetek mindent.
heti 2 napot alszom otthon
Egyszer en is panaszkodtam ezen az oldalon es azt irtak en vagyok a rossz!
Remelem azert kapsz ertelmes valaszt is.
Amugy en sem tudom mi a megoldas.
Amugy van ennel rosszabb is sajnos!
koszi a valszt. tudom hogy van rosszabb, de eleg elkeserito. tudom az lenne a megoldas h egyaltalan ne jarjak haza. de itt vannak a tesoim meg a barataim akikkel jo talalkozni.
mindenki azt mondta hogy megvaltozik a helyzet ha kevesebbet talalkozunk. inkabb csak romlott :(
Sehogy.
Nyilván ő nem így látja, nem fogod tudni meggyőzni.
Állj a saját lábadra, éld a saját életed, és ne foglalkozz vele. Ha külön éltek, akkor talán a kapcsolatotok is javulni fog.
Az első válaszoló azt hiszem fordítva ül a pacin, nem baj, legalább megnevettetett. :D
A mérgező szülőt sajnos nem lehet megváltoztatni, amíg ő nem ébred rá a változás szükségére.
Amit lehet tenni, hogyha mérgezően viselkedik, akkor el kell határolódni tőle egy időre.
Nekem pl apám az alsó szomszédom egy kétlakásos házban. Ha kekec, akkor minimalizálom vele a kontaktot. És el is mondom, ha kérdezi, hogy mi a bajom, akkor elmondom, hogy az, hogy az ő viselkedése szükségtelenül és értelmetlenül kötekedő, nem előrevivő, nem konfliktusmegoldó, csak feszültséggerjesztő és nekem pedig ilyesmire nincs szükségem.
És otthagyom, hadd gondolkozzon.
A kérdező sem tud mást csinálni, mint elhatárolódni a narcisztikus és mérgező aspektusoktól amikor anyukája ezt teszi vele. Akkor egy két 7ig nem otthon aludni, nem kedveskedni, nem keresni. És ha rákérdez, világosan, ítéletmentesen, de tárgyilagosan megmondani.
Amúgy az ilyen "albérelj, fizess mindent és dolgozz" beállítottságú embereknek, mint az egyes válaszoló, annyit mondok, hogy a szülői lét és még egy anyagi eltartás sem jogosultság a szemétkedésre, az energiavámpír hatalmi drámákra és játszmákra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!