1.: Van olyan ember, aki egészében az. Ilyen anyám van. Már a jelenlététől is görcsbe rándul a gyomrom, mert mindig mondd valami rosszat rám, mindig leszól, mindegy, éppen mit csinálok éppen. Ha megcsinálom, amit kér, akkor vagy azt mondja, hogy "egész jó", vagy beleköt, hogy miért úgy csináltam. Persze ilyenkor kiderül, hogy ő valahogy máshogy akarta volna, de ezt nekem nem mondja sosem előre, szóval gondolatolvasónak kellene lennem. Pl. kipakolom a hűtőbe, amiket bevásárolt, és kiabál velem, hogy a sajtot miért a 2. polcra tettem (mindig oda szoktuk). Kiderült, hogy azt ő a másnapi főzéshez vette, és azért kellett volna máshová rakni, hogy a többi hozzávalóval együtt legyen. Csakhogy én erről nem tudtam, mert nem mondta. Soha életemben nem dicsért meg, egy olyan alkalomra sem emlékszem, mikor azt mondta volna, hogy "nagyon jó", vagy "jól csináltad", vagy "büszke vagyok rád". Ha valami bántja (mármint rajtam kívüli ok), ahelyett, hogy kibeszélné velem (meghallgatnám, mondtam neki!), szintén elkezd engem támadni. Persze ha "védekezni" merek (elmondom normális hangnemben, hogy nem igaz, amit állít), akkor én vagyok a szemét, hogy vissza merek szólni. Ilyenkor elvonul a szobájába és látványosan duzzog, csapkodja az ajtókat, stb. Teljesen rámtelepszik, mindig kikérdez, hogy mikor beszéltem utoljára a barátaimmal, miről beszéltünk, stb. Arról is folyton kérdez, hogy mikor menstruálok, mert nem hiszi el, hogy nem csak azt hazudom neki, hogy megjött, hogy ne kelljen orvoshoz mennem, azt akarja, hogy mutassam meg neki, ha olyan lett a bugyim! Fogalmam sincs, ezt hogy gondolja, de rohadtul bántó. Amúgy az sem lenne csoda, ha színlelnék, ha nem jönne meg (nyugi, ha terhes lennék, elmondanám neki, de szűz vagyok még, szóval ez ki van zárva), mert egyszer már voltunk együtt (miután először megjött, kimaradt párszor), és akkor 1. elrángatta apát is, 2. még a vizsgálóba is bejött, 3. nem is hagyott beszélni, mindenre ő válaszolt (esetenként rosszul), még arra is, hogy milyen erős a vérzésem! Egyszer rajtakaptam, hogy kiveszi a használt betétemet a szemetesből! Nagyon megalázó, ahogy bánik velem. Az is elég bántó, hogy hülyének gondol. Mindig mindent 500x a számba rág (pl. hogy az asztal melyik részére tette a tízóraimat), hiába mondom, hogy annyira nem vagyok hülye, hogy egy kb. 2 négyzetméteres asztalon ne találjak meg három szendvicset. Komolyan elegem van belőle, ezért ha 18 leszek (már nincs egy év!!!) és leérettségizem, azonnal elköltözöm!