Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan ebreszthetnem ra az...

Hogyan ebreszthetnem ra az anyam hogy o mergezo szulo?

Figyelt kérdés

szerinte csak velem van a baj. o rendben felnevelt, fizette az egyetemet, soha nem bantott (!) nem alholoista ezert o a mintaanya. szerinte mindenhova el kell kereckedjek, neki mindentol tudnia kell mit es hol csinaltam, neki joga van berontani es a szobamban lenni amikor kedve tartja es fel van haborodva ha kizavarom, hogy ha neki nem tetszo ruhaban vagyok megjegyzeseket tesz, ha befestem a hajam minden nap hallgatom hogy jaj de elcsufitottam magam. mindenrol elmondja a velemenyet meg ha nem is kerdeztem, amire fel is hivom a figyelmet de nem baj “akkor is elmondom”. neki a mas gyereke bezzeg. es en biztos drogozom es mekkora csavargo lettem amit el is mondott a mamanak es o is huledezett h jaj de elkanaszodtam. neki van joga takaritas cimszo alatt a szobamban turkalni es evek ota nem hasznalt taska kiszsebeben cigit talani majd azzal fenyegetozni hogy elmondja mindenkinek, majd miutan azt reagalom hogy oke mondja akkor ordibalva felhozni ellenem hogy bezzeg felnevelt fizette mindenem mas anyuka bezzeg alkolista megis szeretik a gyerekei.

bocsi a hosszuert es hogy kifakadtam de nagyon ki kellett irjam magambol

2018. jún. 26. 09:31
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
41%
A saját édesanyádat egy ilyen divatkifejezéssel illetni az nem vall túl szilárd jellemre, és akkor finoman fogalmaztam.
2018. jún. 26. 10:59
 12/27 anonim ***** válasza:
58%

Hát persze, mert itt gyakorin ha probléma van egy férfi női kapcsolatban akkor a nő a kisangyal a férfi pedig a vadállat. Szülő gyerek kapcsolatban a gyerek a hálátlan fattyú a szülő pedig az önfeláldozó őrangyal. Bármi is történik, bármi van leírva ti mindig ezt hozzátok ki. Ja és mehet a lepontozás, pont nem fog számítani az ilyen maradi idióták véleménye!😗

22/L

2018. jún. 26. 11:33
 13/27 anonim ***** válasza:
27%
Szerintem tökéletes szülő nincs. Emberek vagyunk, követünk el hibákat. Én is fel tudnék sorolni olyan dolgokat, amin itt a gyakorin mindenki kiakadna és mérgező szülőknek hívnák a szüleimet, de tudom, hogy ez nem igaz. Én is tettem bőven olajat a tűzre gyerekként, nem voltam mindig jóságos kisangyal, mint itt minden egyes gyerek kivétel nélkül. Igen én belátom, hogy tettem olyan dolgokat, amikkel felbosszantottam a szüleimet és ők erre "mérgező szülői" módban reagáltak. De ez csak én vagyok, itt minden tini és gyerek hibátlan, soha egy rossz szót sem mondott, persze. Sírj még 3 sort, szeretünk olvasni.
2018. jún. 26. 11:53
 14/27 anonim ***** válasza:
83%
Jó, akkor össze lehet költözni a kérdező anyjával, ha annyira normális és rendben van, amit művel. Érdekes nekem normális szüleim voltak, akik sosem kiabáltak velem, nem fenyegetőztek, nem hisztiztek, nem vallattak, nem kutakodtak utánam....hm, úgy néz ki, hogy így is lehet gyereket nevelni, de ezen az oldalon valahogy ezt nem lehet olvasni. Én egyáltalán nem tartom normálisnak a kérdező anyukáját, én 100% hogy nem mennék haza hozzá addig, amíg nem tanul meg értelmes ember módjára viselkedni....hívd át a barátaidat, testvéreidet hozzád vagy találkozzatok egy külső helyszínen, akár csak egy-egy napra.
2018. jún. 26. 12:09
 15/27 anonim ***** válasza:
29%

Miért mész haza egyáltalán?

Ez a te hibád innentől kezdve.

2018. jún. 26. 12:13
 16/27 anonim ***** válasza:
31%

"24eves vagyok es szobat berlek magamnak,"

es oda allit be ugy hogy majd o most megnezi amit akar? akkor valoban vilagositsd fel rola, hogy edesanyam, otthon rendezkedjel, itt meg nez meg legyszives kinek a neve all a berleti szerzodesen... Na itt csak az rendezkedhet meg kiabalhat, akinek nem tetszik kivul tagasabb. Es azt se art neki elmondani hogy kedves jo anyam, te is szerettel es szeretsz, megse nezel el nekem mindent, nem igaz? Nohat ehhez tessek tartani magad.

2018. jún. 26. 12:27
 17/27 anonim ***** válasza:
73%
Nem értek valamit. Ha már elköltöztél, és máshol bérelsz szobát, akkor oda hogyan tud bemenni? Kulcsot adtál neki? És ha külön élsz, akkor hogyan kell elkéredzedned? Külön élve mikor hallgatod őt minden nap a küsődről? A fele sztorit túloztad el, vagy az egész kamu az elejétől a végéig?
2018. jún. 26. 12:59
 18/27 anonim ***** válasza:
77%

"Az a mergezo ha naponta rendorseg van a haz elott mert komoly verekedesbe kezd a csalad."

Nem! A mérgező szülő nem ezt jelenti. Ez egy pszichológiában ismert kifejezés, és - sajnos - elég sok szülő beleesik ebbe a kategóriába. Nem, ők nem tudják, és mások sem tudják róluk, mert elvileg ők jó, gondoskodó, aggodalmaskodó szülők, tele jószándékkal. És fogalmuk nincs róla, hogy mennyit ártanak.

Sajnos a kérdező édesanyja ilyen szülő, akármilyen csúnyán hangzik is.

A mérgező szülő ismérvei, többek között, hogy a gyereke orra alá dörgöli, hogy felnevelte, sajnáltatja magát, hogy ő mindent megadott, aztán mégsem értékelik, szeretik, egyfolytában kritizálja a gyerekét, nem tartja tiszteletben a gyerek személyes terét, stb. stb.

Akárhogy nézem, ez mind megvan a kérdező életében.

És nem, nem vagyok tini, már unokám is van, viszont nekem is volt részem ilyen szülőben. És 60 évesen is emlékezem rá. Csak akkoriban egy gyerek nem panaszkodhatott a szüleire.

2018. jún. 26. 13:11
 19/27 anonim ***** válasza:
89%

"24 éves vagy és itt tartasz hogy anyucira panaszkodsz"

Igen, van ilyen. Az első ember, akinek panaszkodni mertem anyámra, a férjem volt, és én már 25 éves voltam. És ő sem igazán értette az elején. Mert ő egy gondoskodó, jó anyának látta. Aztán ahogyan telt az idő, leesett neki.

2018. jún. 26. 13:21
 20/27 anonim ***** válasza:
70%

nálam dettó, párom nem hitte el hogy anyám milyen csak amikor már hozzánk költözött...

én ezen a ponton már túlléptem, ugyanis a mérgező szülő csak akkor tud mérgező lenne, ha a gyermeke nem nő fel és gyermek lelkű marad.

Ez esetben felnőtt emberként simán megengedheted magadnak, hogy nem jársz haza, hogy letojod miket mond rólad és te is beszólsz neki, hogy ő is milyen csúf stb.(nem csak téged őt is lehet leszólni), persze a legjobb taktika a nemtörődömség, nálam a vállrángatás és a "na és" szócska vált be. Anyám és minden mérgező szülő egyszerűen ebből nyer erőt, ha mást lehúzhat a rossz kedv szintjére, ha a másik boldog és ezt ki is mutatja, attól egyszerűen megőrülnek és ők a másik boldogságától boldogtalanok, hisz milyen már, hogy a másik jól érzi magát, ha ő nem érzi jól magát a bőrében.

2018. jún. 26. 13:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!