Teljesen elképedtem, amit a lányom mondott. (? )
Férjével itt laknak Győr környékén, a szülei Miskolcon. Minden évben felköszöntik születésnapján a fiúkat, de ez volt az első év, hogy ez kimaradt. Tudjátok miért? Mert áttértek egy bizonyos hitre, ahol nem ünneplik a születésnapokat. A lányom férje teljesen elképedt és nagyon csalódott volt, hogy még csak annyit sem mondtak neki, hogy boldog születésnapot! Semmit! Létezik, hogy ennyire átmossák az agyukat? Nektek hogy esne az ilyen? Én mint "anyós" is kiakadtam, akkor ő mit érezhet?
El sem akarom hinni, hogy ami évekig természetes volt, egyszer csak megszűnik, mert áttérnek. Oké, na de ennyire, hogy még a saját gyerekük sem számít?
NEM a hölgy Jehovás, csak a kérdező nem tud hat mondatot ÉRTELMESEN leírni alannyal-állítmánnyal!
Én is az utolsó mondatig azt hittem, a csaj az, mert amit leírt az anyuka/apuka 100% azt jelenti.
Kérdező, ez van, ismerősöm is az "lett" :D, ami okés, egy dolog, de térít is minden alkalommal.
Én általában az első próbálkozásra elküldöm az anyjába, de van aki simán végighallgatja az agymenését.
Az én rokonságomban is vannak Jehova tanúi.
Különösebb baj nincs velük, de volt egy eset, amit mai napig nemtudok felfogni.
Szóval a lányuk, aki szintén benne volt a vallásban szülni ment.
Komplikáció lépett fel és vérre lett volna szüksége.
Nem engedték a vérátömlesztést, mert az náluk tiltott dolog.
A lány élet-halál között lebeget és nagy szüksége lett volna vérre.
Aztán kiderűlt, hogy van valami művér, ami jó sokba kerül.
Pénzük nem volt rá, kölcsön kértek.
100 ezer körüli volt az összeg, ennek már több, mint 20 éve.
Mondjuk nemtudom, hogy mit tettek volna, ha senki nemtudott volna annyit kölcsön adni nekik.
Szóval tényleg nagyon durván átmossák az agyukat.
Egyébként annyi agyuk van, mint egy marék molynak, de persze minden szektás ilyen.
Ugyanis, bár nem vagyok zsidó, szoktam jó szombatot kívánni a zsidó barátaimnak, attól még nem ünneplem azt. Boldog ramadant a muszlim barátaimnak is, mégsem ünneplem. Ők meg nekem boldog karácsonyt kívánnak, pedig nem tartják.
Ha valaki ennyire sem képes, akkor vagy unintelligens vagy szekta áldozata.
Pont ezt a vérátömlesztést akartam felhozni.
Van egy ismerősöm, ő is jehovás. Van egy kártya a tácájában, hogy ne adjanak neki vért, ha kell és nem tud nyilatkozni...
Éppen leszarják a tárcáját. Nem azt fogják lesegetni, ha baj van, hanem a vénáját.
Tetováltassa a homlokára, a sok b©rom!
Ez egyenkártya. Mindnek ugyanilyen van.
És megnézik a tárcáját, mivel ki kell deríteni, hogy ki fia borja....
Nem kezdenek vaktában amúgy sem vért adni.
Kedves Kérdező!
Valóban, Jehova tanui nem ünneplik a születésnapokat. De vajon miért? Nem az agyukat mosták át, hanem a Szentirási alapelvek szerint élnek. Sok keresztény van aki annak vallja magát, de a mindennapi életben már nem tartja be a 'keresztényi' alapelveket. Az I.században a keresztények nem ünnepelték a születésnapot. A Biblia két születésnapi ünnepséget emlit. Az egyik az ókorban a fáraó születésnapja volt, a másik az I.századi Heródes születésnapja. Mindkét személy pogány volt. Csak ők ünnepeltek születésnapokat. Sem az ókorban a zsidó nép, sem az I.századi keresztények nem ünnnepelték meg ezt az ünnepet. Most az a kérdés: ki mennyire veszi komolyan a vallását? Ha komolyan veszem, akkor betartom a parancsokat, ha viszont nem, akkor nem is állithatom magamról, hogy 'keresztény' vagyok.
Többet is tudnék irni erről a témáról, de nem akarlak terhelni. Üdvözlettel: Judit!
U.i.: Ha esetleg kérdésed lenne, irjál privátba!
Tisztelem minden hívő ember meggyőződését, mivel magam is az vagyok.
Ámde:
1. Attól, hogy az I. sz.-i keresztyének nem ünnepeltek születésnapot, névnapot, abból számomra nem következik, hogy ma sem szabad a keresztyénnek ezt ünnepelnie.
2. A Biblia csak pogány embereket említ a születésnap ünneplésekor. Elhiszem, te biztos jobban ismered a Bibliát. De tiltja valahol is? Ha nem, miért ne ünnepelhetné a mai ember? Ugyanez áll a névnapra is.
3. Ha én nem ünneplem a magam születésnapját/névnapját (pl. azért, mert felekezetem tiltja), ez miért akadályoz meg benne, hogy más felekezetű szeretteim születésnapjáról, névnapjáról megemlékezzek? Szándékosan nem ünneplést írok. Maradjunk csak abban, hogy jó egészséget kíván a másiknak születésnapja/névnapja alkalmából. Visz neki ajándékba valamit, aminek az illető örül. Eszik a feltálalt süteményből, iszik az üdítőből (szándékosan nem alkoholt írok), és beszélget vele, mint szeretett rokonával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!