Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Teljesen elképedtem, amit a...

Teljesen elképedtem, amit a lányom mondott. (? )

Figyelt kérdés

Férjével itt laknak Győr környékén, a szülei Miskolcon. Minden évben felköszöntik születésnapján a fiúkat, de ez volt az első év, hogy ez kimaradt. Tudjátok miért? Mert áttértek egy bizonyos hitre, ahol nem ünneplik a születésnapokat. A lányom férje teljesen elképedt és nagyon csalódott volt, hogy még csak annyit sem mondtak neki, hogy boldog születésnapot! Semmit! Létezik, hogy ennyire átmossák az agyukat? Nektek hogy esne az ilyen? Én mint "anyós" is kiakadtam, akkor ő mit érezhet?

El sem akarom hinni, hogy ami évekig természetes volt, egyszer csak megszűnik, mert áttérnek. Oké, na de ennyire, hogy még a saját gyerekük sem számít?

2018. jún. 16. 19:21
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
97%

5#

A második mondatban írja, hogy a lánya férjének szülei.

2018. jún. 16. 19:54
 12/33 anonim ***** válasza:
98%

"Direkt nem írtam, melyik vallás, de úgy látom, nem volt nehéz kitalálni."

Hát nem, ők hírhedtek arról, hogy emberi kapcsolatokat, családokat tesznek tönkre.

2018. jún. 16. 20:04
 13/33 anonim ***** válasza:
14%
Ferenc jóska, mit ír a 2. mondatban? Azt hogy ki hol lakik. Az, hogy felköszöntik a fiúkat, ok. Csak az nem, hogy ki. A lánya a férjével vagy a férj szülei.
2018. jún. 16. 20:12
 14/33 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, mit lehet erre mondani?

A vejed ismeri a szüleit. Ő tudná megmondani, milyen személyiségek voltak korábban. Befolyásolhatók? Gyerekükkel távolságtartók? "Áttértek egy bizonyos hitre" - eszerint eddig is hívők voltak, csak más felekezethez tartoztak. Miért távoztak onnan? Mit nem találtak ott meg?

Én sokszor tapasztaltam, hogy a szekták családot felbontó ténykedése tulajdonképpen csak tünet. Tünete annak, hogy abban a családban konfliktusok voltak, hogy meg nem értettség volt, hogy labilis személyiségek voltak benne. És tünete a befolyásolhatóságnak, az önálló, kritikai gondolkodásra képtelenségnek.

Kb. úgy, ahogyan pl. a szerető megjelenése a házasságban is elsősorban tünet. Tünete annak, hogy abban a házasságban valami nem működik.

2018. jún. 16. 20:23
 15/33 A kérdező kommentje:

14.! Lehet, hogy nagy igazság van abban, amit írsz. Anno az én családomat is be akarták szervezni, de nem érdekelt. Szó szerint házaltak, könyveket akartak adni, hogy legalább olvassuk el. Nem foglalkoztunk vele, ha láttam, hogy csengetnek, már ki sem mentem.

De a fő kérdésem arról szól, amit az egyik kedves válaszoló nem ért. Jó a kapcsolatom a lányom férjével (így jó?), ezért ami a lányomnak és a párjának rosszul esik, az ugyanúgy nekem is.

És igen, azért tettem ebbe a kategóriába a kérdésem, mert a szülők ami évekig természetes volt, most egyszer csak eltűnt. Várta, hogy felköszöntsék (nem mondta ki), de rossz látni, ahogy szomorkodik.

2018. jún. 16. 20:38
 16/33 A kérdező kommentje:
*szülőknek
2018. jún. 16. 20:39
 17/33 anonim ***** válasza:
97%
Jehova, Hitgyuli, egyik jobb mint a masik komolyan. Agymosas az egesz. Lenyeg, hogy fizesd a tizedet, a kapcsolataidat a nem szektasokkal meg szepen leepittetik. Csak sajnos nagyon sok ember keres ketsegbeesetten kapaszkodot valamiben, es ezt a vezetok ki is hasznaljak szepen.
2018. jún. 17. 00:28
 18/33 anonim ***** válasza:
75%
Mióta jehovás a hölgy? Vagy kinek, minek a hatására tért át? Lehet tudni?
2018. jún. 17. 00:45
 19/33 anonim ***** válasza:
91%

Tapasztalat, hogy ez sajnos igy mukodik a Jehova tanuinal. Nem unnepelnek semmi unnepet, ez teljesen ellentetes a nezeteikkel. Jehova tanujatol azt varni, hogy valakit felkoszontson az olyasmi, hogy vegetarianustol elvarni, higy egyen nagymamanal a rantott husbol, meg a husos toltott kaposztabol.

Friss Jehova tanui ertesiteni szoktak a rokonaikat, ismeroseiket, hogy nem unnepelnek tobbet mar semmit sem.

2018. jún. 17. 03:30
 20/33 anonim ***** válasza:
42%

Kulonosebben nem artalmas vallas sem, ha beken hagyjak vele a rokonokat. Csak azert megszakitani rokoni kapcsolatot, mert megvaltozik valakinek a vallasa az badarsag.

(Amihez meg a Jehovasok nem koszonteset tudnam hasonlitani, hogy muzulmanok se esznek pl disznohust, ez ilyesmi jellegu.)

2018. jún. 17. 03:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!