Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti elengednétek e igy a...

Ti elengednétek e igy a gyereketeket németországba?

Figyelt kérdés
volt férjemmel 7 éve külön vagyunk.akkor volt a fiunk 7 éves.elsö 4 évben az apuka szinte le sem szarta a fiát,gyerektartást sem küldött.most hogy 3 éve németországba él,azota küld pénzt,de most sem a telyes összeget,hanem kicsit megröviditi azt.a láthatással sosem cirkuszoltam,adtam ha kérte,habár a válási papiron az áll,hogy akkor van láthatás,ha az apuka az ország határain belül tartozkodik.ettöl függetlenül a nyári és téli szüneteket németországba tölti nála.eddig mindig ugy volt,hogy mielött jönnie kellett volna érte ,egy -két nappal közölte,hogy ö most nem tud jönni,de valaki majd a rokonságábol éppen akkor lesz itthon,és avval majd kimehet németbe.eddig elengedtem igy,habár néha az utolso pillanatban tudtam meg kivel megy,és ugye elötte beleegyezö nyilatkozatot is kell csinálni,hogy kiengedem.téli szünet elött is igy volt,de akkor betelt a pohár nálam,mert azt mondta a gyerek a körösztapjával fog menni,aki mikor eljött hozzánk,akkor kijelentette,hogy ö is menni fpg,de hogy kivel,azt még ö sem tudja.és akkor elegem lett.megmondtam neki,hogy legközelebb csak ö viheti ki a gyrerket,vállaljon már ö is felelösséget,nem igaz hogy egy évben kétszer nem tudja megoldani.azt mondta legközelebb ö jön.most megint az lett ami eddig volt,tegnap közölte,ö nem tud jönni,de valaki megint pont akkor menne vissza...mondtam hogy igy nem engedem.és most én vagyok a nagyon rossz anya,nagyon rossz ember,mert megakadályozom a találkát.ti mit tennétek?engednétek?vagy nem?
2018. jún. 7. 14:26
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
84%

Hát.. Meg kérdezném a gyereket. Mert ha eddig elengedted így és ő meg ugye egyre nagyobb, okosabb, talpraesettebb, akkor logikátlan nem el engedni egy érettebb gyereket ugyanolyan feltételek mellett.

Ha szeretne menni mindenképp, akkor el engedném, ha nem izgatja, akkor ki állnék amellett, amit legútobb megmondtam.

2018. jún. 7. 14:31
 2/13 anonim ***** válasza:
28%

Elsö: azért nagyon nem mindegy, ki hozza-viszi a gyereket, mert ha az illetö felelötlenül vezet, vagy - ahogy a kérdezö említtete az apa keresztapját, ajit "valaki" visz - nem tudni, ki is vezet, az azért elég kockázatos dolog. Baleset akkor is történhet, ha megbízható személlyel megy, de ha egy száguldós, esetleg nem teljesen józan valaki vinné a gyereket, akkor az nagyon nincs rendben!

Én CSAK akkor engedném a gyereket "valakivel", ha az illetötl tudom, hogy megbízható, egyébként elvárnám, hogy az apja eljöjjön érte.

2018. jún. 7. 14:38
 3/13 A kérdező kommentje:
hát a gyerek most durcáskodik,de szerintem nem rám kellene haragudni,hanem az apjára,aki nem tartja be a szavát sose,és mindent elkövet,hogy kibujjon a felelösség alol.azért is gondoltam,hogy most végre nem engedek,és nem az lesz,ahogy az ex akarja.csak bizonytalan vagyok,hogy helyesen teszek e?
2018. jún. 7. 14:53
 4/13 anonim ***** válasza:
57%

1. A gyereket az apának "kellene" átvenni, nem pedig tetszés szerinti valakivel vitetni.

2. TE nem vagy köteles bárkivel elengedni a gyereket, csak olyannal, akiben 100%-ig megbízol emberileg is, meg közlekedés-technikailag is.

3. Én semmi esetre sem engedném el olyan valakivel a gyereket, akit nem ismerek eléggé - mint a keresztapa esete, amikor még ö sem tudta, kivel is mennének.

4. Nem te vagy a rossz, az apa felelötlen. Ha megoldja, hogy olyan valaki vigye, akit te is ismersz, akkor OK, egyébként nem.

2018. jún. 7. 14:54
 5/13 anonim ***** válasza:
21%
Ja, zárd a gyereket kalitkába. Nehogy már lezuhan a gépe az óvatlan pilóta miatt. Netán autóval mennek egy olyan emberrel, aki életében nem okozott balesetet, no de neki tetoválása van és az már milyen veszélyes megbízhatatlan ember. Tessék csak, rontsd el a gyereked életét. Aztán pár év múlva itt fogsz sírni, hogy miért költözött ki Németországba a fiad és téged le se sz.r már. Jó úton haladsz, ha ezt akarod elérni.
2018. jún. 7. 15:04
 6/13 A kérdező kommentje:
azt még hozzátenném,hogy szerintem apukának arra van ideje,amire szeretné,hogy legyen.ugyanis egy honapja egy hirtelen haláleset miatt hazajött 2 nnapra.szoval azt megtudta oldani,a gyerekért nem tud hazajönni....
2018. jún. 7. 15:16
 7/13 anonim ***** válasza:
25%

ma 15:04-es: felfogtad, hoyg itt egy HÉT ÉVES, azaz jó esetben ELSÖT VÉGZETT gyerekröl van szó???

Ekkora gyereket te elengednél bárki idegennel külföldre, csak azért, mert az apa LUSTA eljönni érte?????

Szerintem nagyon nem gondoltál bele a dologba vagy nagyon felelötlen ember vagy!

2018. jún. 7. 15:19
 8/13 anonim ***** válasza:
87%
A gyerek 14 éves,nem 7.Ettől függetlenül én sem engedém el idegenekkel.
2018. jún. 7. 15:23
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

15:19-es: "volt férjemmel 7 éve külön vagyunk.akkor volt a fiunk 7 éves" a srác 14 éves.

én engedném. egy 14 évesnek nem fogod tudni megmagyarázni, hogy "eddig rendben volt, de most épp olyan kedvem van, hogy nem mehetsz"...mert ezt egy kamasz pont így fogja fel! ha az autó semmiképp, menjen repülővel, beszéljétek meg ezt hárman (te-apa-gyerek), de valamilyen módon mindenképp engedd ki, különben tényleg egy jó időre borzalmasan rossz anya leszel a szemében, és repül a bizalom irányodba

2018. jún. 7. 15:27
 10/13 anonim ***** válasza:
38%

"ma 15:04-es: felfogtad, hoyg itt egy HÉT ÉVES, azaz jó esetben ELSÖT VÉGZETT gyerekröl van szó???"

Látom te vagy az aki nem fogta fel a kérdést. A gyerek 14 éves, vagyis lassan középiskolás. Egy 7 évest természetesen az apja vigyen el, vagy valaki olyan akit mindkét szülő ismer. De nem ez a helyzet. Meddig akarod még a széltől is védeni? Megértem, hogy minden szülő félti a gyerekét, de abba is gondoljatok bele, hogy ha 20 éves koráig kalitkában tartjátok, akkor azzal többet ártotok a gyereknek, mint segítetek. 20 évesen meg kilépnek a fiatalok a világba és jönnek a pofonok, mert anyuci meg apuci már nem fogja a kezüket és fingjuk sincs hogyan működik az élet.

2018. jún. 7. 16:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!