Engednéd, hogy a melegek örökbe fogadhassanak gyereket? Akár 2 nő, akár 2 férfi.
Nem provokálásnak szánom. Indoklást is írjatok.
Én engedném.
Nos a tanulmányban nem nyomták túl a randomizációt, és a besorolás a szülők jelenlegi párkapcsolatával operál. Szó sincs örökbefogadásról.
Kíváncsi lennék a diszfunkcionális, vagy egyszülős család gyermekeinek tesztjeire is. Félek azok durván a legrosszabbak lennének.
ui.: hány gyerek él ma apa nélkül? És hány olyan szülőkkel, aki semmit se nevel, semmit se tesz abból ami egy igazi szülőre jellemző kellene legyen.
Szóval gyerek szempontból egy-két normális szülőt kívánok minden kicsinek. Az irányultság kb. a hetvenhetedik szempont.
Inkább egy meleg/leszbikus párt mint egy árvaház, nevelőotthon ahol jó esetben csak bántják egymást a gyerekek néha, rosszabb esetben a nevelők szexuális erőszakot követnek el ellenük.
Akit ez a kérdés provokál, az kösse csak fel magát, ennél nagyobb baja ne legyen, a savanyú, bigott életében.
Nem olvastam végig az összes hozzászólást, bocs ha ismételek valakit.
Ha ezt 5-6 éve kérdezték volna meg rögtön rávágtam volna, hogy csak hetero pároknak legyen lehetősége, mert így alakul ki a normális családkép. De azóta több homoszexuális embert ismertem meg és rá kellett jönnöm, hogy ugyanolyanok, mint mi. Szóval miért fosszuk meg őket vagy a gyerekeket valamitől? Inkább ők fogadjanak örökbe rendezett körülmények közé, mint olyanok szüljenek, aki a saját életüket se tudják rendezni.
Nagyon tanulságosak a válaszok és nagyon örömteli, hogy ennek ellenére a fejlődést nem lehet megállítani a világnak ezen a részén sem, az áltudományos maszlag pedig szemétdombra kerül.
Amerikában az 50-es évekig másodrendű állampolgárok voltak a feketék és aki ezen változtatni akart, azt lecsukták, megverték, megölték. A kitartás aztán meghozta gyümölcsét, sokat javult a helyzet.
A homokosokat is üldözték, lecsukták, megverték, de a hatvanas években ők is sikerrel vívták meg a harcukat. A nők háztartási robotnak és szextárgynak tekintése miatt alakult ki a radikális feminizmus.
Egyik csoport sem ért volna el semmit szimpla tüntetgetéssel, mert a berögzült dogmák ellen az kevés.
Könnyű úgy állítani valakiről hogy alsóbbrendű, ha esélyt sem adnak nekik (nők nem mehettek egyetemre, feketéket elkülönítették a fehérektől, homokosokat elküldték és bebörtönözték). Ma már megkapják az esélyeket és élnek is vele, ez pedig sokaknak nem tetszik, elvégre csak 50 év telt el azóta és kinevelődött az új generáció azokból, akik akkor sem tekintettek egyenlőnek ezen csoportok közül egyet vagy mindet.
Szerencsére a világ jobb felén elbuktak azok a kormányok, amik nem támogatták a melegek bővülő jogait, ahol pedig tiltják és korlátozzák az nagyon beszédes: Afrika legsötétebb részei, közel-keleti háborús övezetek, Balkán, Oroszország. Csupa jó hely, több évtizedes lemaradással az emberi jogok terén.
Ez az ország egész jó ebben a tekintetben, nem tiltott, lehetnek élettársak, örökbe is lehet fogadni, hamarosan pároknak is. A házasság ugyan még nem lehetséges, de ez is csak idő kérdése. Sok rosszat lehetne mondani Magyarországról, de legalább nem vagyunk a homofób országok listáján előkelő helyen.
És hogy reagáljak arra, hogy a homoszexuális párok gyerekei miért is lehetnek nagyobb érzelmi stressznek kitéve? Mert még mindig sokan vannak olyanok, akik csúfolják őket, bántják, zaklatják. Nem azért stresszel a gyerek mert otthon a szülei homokosok, hanem azért, mert a homofóbok kikezdik őket. Na ezért kellenek a törvények, ezért kell fellépni a bántalmazók ellen és ezért nem szabad egy lépést sem hátrálni az emberi jogokkal kapcsolatban. Nem kell különleges bánásmód a melegeknek, csak ugyanolyan, mint amilyet bárki elvárna másoktól saját magával szemben.
ma 19:57
Igazi intellektus vagy, látszik.
Rossz hír: a döntéshozók errefelé egyenlőségpártiak és ez ellen semmit sem tehetnek a homofóbok. Semmit.
Lehet linkelni az áltudományos gyűlöletmaszlagot, lehet ágálni ezerrel, a homokosok kivívják az egyenlőséget.
A társadalom sincs az oldalatokon, egy jelentéktelen kis oldalon is a semmibe vagytok pontozva. Egyszerűen mindenki unja már a homofób fröcsögést, mert a homokosok nem bántottak senkit, de a vallások és ideológiák nevében a homofóbok már rengeteg embert bántottak. 2018-ban ez már nem menő és így van rendjén.
Pontosan utolso,én a vallást a gyermekbántalmazáshoz sorolnám egyből,butit,gonosz,csak vegetálni enged,st.
Ide is sok valláskárosult fiatal felnőtt ir akinek a minden napjait keseriti,keseritette meg a szeretet vallás..
Itt egy remek kritika az előző oldalon linkelt "tanulmányhoz".
Egyébként igen, engedném, ugyanolyan feltételekkel mint a heteroknak. Menjenek végig ugyanazokon az alkalmassági teszteken, de attól hog meleg még ne záródjon ki automatikusan a rendszerből.
Egyrészt egy szülő ideális esetben sokkal többet ad át mint nemi szerepeket. Normális szülő tisztességre, munkára, tiszteletre, önismeretre és elfogadásra tanítja a gyereket, megmutatja neki a világot és a saját értékeit, felkészíti az önálló életre. Ezt meg tudja tenni egy meleg pár épp úgy mint egy hetero.
Másrészt nemi szerepeket se csak a szüleinktől tanulunk. Igen, van anyám, de nem pont olyan nő lettem mint ő. Tanultam nőiességet tőle is, de tanáraimtól is, meg osztálytársaimtól, barátnőimtől, hírességektől, könyv- és filmszereplőktől meg még ezer helyről, és abból rakosgatom össze a magam nőiességét. Valószínű hogy ha anyám nem lenne az életemben más ember lennék, de nem feltétlen rosszabb, vagy elveszettebb, mert a többi női minta akkor is ott lenne. Ugyanez igaz apámra, vele nőttem fel, de nem csak ő határozza meg a férfiképemet, és nem az ő kapcsolatuk határozza meg az én kapcsolatképemet. Az csak egy kis eleme, amit ha megváltoztatunk nyilván más lesz az eredmény, de a más nem lesz automatikusan rossz.
A szülő szexualitása meg nem befolyásolja a gyerekét, két tökéletesen hetero, enyhén homofób szülőm van, én meg csak biszexuális lettem valahogy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!