Szeretném megtartani a babát de tudom hogy a szüleim minden áron rá akarnak majd beszélni az abortuszra. Én leszek számukra a család szégyene. Hogyan kéne higgadtan kezelni a dolgot?
Kisvárosi, összetartó, de elég konzervatív a családom. Számukra az élet rendje: diploma, házasság, gyerekek (a testvéreimnél pont így történt.) És tőlem is hasonlókat vártak volna el. A szüleim támogatják a taníttatásomat, de cserébe azt várták volna el hogy lesz egy jól kereső munkahelyem vagy hogy valamiféle karriert csinálok. DE!
Én viszont itt vagyok 22, lassan 23 éves egyetemistaként. és most tudtam meg hogy a szerelmemtől 8 hetes terhes vagyok (akit nem ismernek a szüleim, mert pár 100 km-re élek otthonról)
A szüleim hozzáállása ez lesz: az abortuszon kívül nincs más elfogadható megoldás, nincs itt a gyerek ideje, elrontom az egész életemet, a semmire szülök gyereket, és még szégyellni is fognak mert "híre megy", felelőtlenek vagyunk stb...
Amiért képtelen lennék elvetetni:
Az egyik testvérem most kismama, a másiknak a pár hónapos gyerekét 2 hete fogtam a kezemben. És imádom őket.
Ismerem magam annyira hogy tudom, egy abortusz után egy életen át gyötörne a fájdalom, akár lenne később gyerekem, akár nem.
A párom akit szeretek mindenben támogatna (neki egyértelmű volt hogy meg szeretné tartani a gyereket, ami megerősít hogy mellettem lesz)
A félelmeim:
-Hatalmas felhajtás veszekedés, mert el fogják várni hogy úgy döntsek ahogy szerintük helyes. (abortusz)
-Nem szeretném hogy a bennem növekvő kis emberkére is hatással legyen az ezzel járó stressz.
-A szüleim nem tudnának ugyanúgy bánni az én gyerekemmel mint a többi unokájukkal mert azt hiszik csak elrontja az életemet.
-Nem szeretném ha rossz kapcsolatom lenne a családommal, mert fontosak nekem.
A kérdésem pedig arra irányul, mégis hogyan fogadtassam el velük hogy mi döntöttünk, és hogy vita, csúnya beszéd, a másik megbántása, és az abortusz témakörét kerülve elfogadják a tényeket???
Higgadtan kell közölnöm és magabiztosan a tényeket, el fog mondani miért döntöttünk így. De akinél hasonlók történtek nagyon örülnék ha elmondanák ki hogyan élte meg ezt, és mit szólt a család.
"Számukra az élet rendje: diploma, házasság, gyerekek"
Tényleg ez az ideális sorrend, mert a diplomával jól keresel, ha minden oké, amivel megteremted az anyagi biztonságot a gyerek(ek)nek, aztán szülsz.
De az élet néha közbeszól, ezt ők is érthetnék.
De te döntésed. Ha úgy érzed, tartsd meg a gyereket, de ne dacból, hogy én most azért is megtartom, ti meg mennyetek a búsba a véleményetekkel. Hanem azért,mert szeretnéd.
És mi lesz,ha egy kisvárosban híre megy? Sok kisváros meg falu még mindig az ósdi elveket követi,hogy fiatalon "kell" szülni,mert aki nem kel el 20 éves koráig, azzal problémák vannak. Az emberek kb. lexarják ki mikor szül, ráadásul miért kéne ezt egy valószínűleg több ezer fős településnek tudni? RÁadásul nem is ott laksz.
Viszont. Ha félbe szakítanád az egyetemet a szülés v. terhesség miatt, én nem fizetném tovább a tandíjad. Egyszer lennék ilyen jó fej.
Az általad vélt félelmek alapján nem látod, hogy mit is jelent egy gyerek. A családodtól kell félni. Ők lesznek a legkisebb probléma.
A gyerek 2 éves koráig nem fogod elvégezni az egyetemet. Ezt borítékolhatod.
Lutri egy ilyen kapcsolatban gyereket vállalni, mert amíg nem élsz együtt a másikkal, addig nem tudhatod, hogy ki is ő valójában.
Ha egyedül maradnál, akkor az amit az államtól kapnál, az még saját lakással sem elég, hogy magadat fenntartsd. Nem hogy gyerekestül. A gyerektartással együtt sem tudnál kijönni hóvégén, csak ha nem fűtenél és éheznél.
Nekünk a baba projekt közel 1 millióba került. Úgyhogy csak az ágyat vettük újonnan és semmilyen komplikáció nem volt.
Neked van ennyi pénzed?
27F aki egy 8 hónapos lány boldog apja.
#24:
1. A tabletta mellett is teherbe lehet esni, bár kicsi a valószínűsége.
2. Lehet,hogy gumival védekeznek, ami mellett szintén van kockázat.
3. Vannak még ritkább védekezési módok, amik szintén nem nyújtanak 100%-os védelmet.
"1. A tabletta mellett is teherbe lehet esni, bár kicsi a valószínűsége."
Ha rendesen szedik, olyan szinten kicsi a valószínűsége, hogy nem érvelnék ezzel. Ha mégis csoda történik, akkor szerencsére az abortusz még legális itt.
"2. Lehet,hogy gumival védekeznek, ami mellett szintén van kockázat."
A gumi, ha kiszakad, akkor rögtön látszik, és nyilván gyógyszeresen megelőzhető a terhesség. Ha nem sérült, lehetetlen a teherbeesés fizikailag.
"3. Vannak még ritkább védekezési módok, amik szintén nem nyújtanak 100%-os védelmet."
Aki olyanokat alkalmaz, az meg is érdemli, nem értem, ez hogy lehetne érv megint.
Itt a gyakorin is annyian esnek teherbe tabletta mellett, hogy még azt csodálom, hogy van aki szedi. Nincs 100% megbízható módszer. Még petevezeték elkötés után is van rá esély, hogy valaki teherbe esik.
Ez van. Ennek tudatában szexeltek. Felnőtt emberek, akarják a babát, vállalják, felnevelik. Sok boldogságot!
Nem két 15 éves kiskamasz vállal gyereket a szülei nyakára.
Nem így tervezték. Na bumm! A gyerekek fele nem tervezett.
"Itt a gyakorin is annyian esnek teherbe tabletta mellett, hogy még azt csodálom, hogy van aki szedi."
Amúgy összességében egyetértek azzal, amit írsz, de ez a mondat azért erősen sántít. :D Itt a gyakorin elég sűrűn válaszolgatok fogamzásgátlás témakörben, és 10/9 esetben mindig kiderül, hogy jaj amúgy volt egy pár napig tartó durva hasmenése az illetőnek, vagy hányás, neadjisten antibiotikum kúra.
Félelmetes, mennyien el sem olvassák a betegtájékoztatót, és nem is sejtik, hogy egy durvább hasmenés gyengítheti a gyógyszer hatását.
Ezt most nem a kérdező szituációjára írom, csak már többedjére érvel valaki a gyógyszer ellen azzal, hogy itt mennyien esnek mellette teherbe. :D
#29:
Akkor pontosan tudod, hogy "itt" az egyetlen teljesen megbízható módszer a megszakított közösülés, amellett még senki nem esett teherbe. Itt CSAK helyesen szedett tabletta mellett csúszik be baba.
Vagy kiszakad a gumi és nem hatott az esemény utáni sem.
Ezért írtam, hogy az a csoda, hogy még van aki meri szedni. :)
#26 gonosznak tűnhet, de igaza van. A kérdező babázott, valószínűleg elkapta a vágy, hogy ő is szeretne. Az, hogy hogyan döntesz a te dolgod, de írok neked egy példát, hasonló szitu:
7 éve voltunk együtt a férjemmel, amikor abba hagytuk a védekezést. Nagyon féltünk ettől az egésztől, azért húztuk az időt. Hamar teherbe estem, minden rendben ment, boldog voltam. Simán szültem, örülünk a babának. Ezen felbuzdulva tesómék is neki láttak. Mindent olyan könnyűnek és egyszerűnek gondoltak, aztán jött a terhesség és a fekete leves. Mire megszületett a pici, a kapcsolatuk romokban hevert, azóta is csak rosszabb minden. Alul értékelték a szülőséget, semmi rosszal nem számoltak, mert akkor még nem tudták mit jelent az, hogy hasfájás, éjszakai ébrenlét, aggodalom, fáradtság, hogy milyen fájdalmas a szoptatás... stb. Csak azt látták, hogy eljönnek hozzánk és itt milyen meghitt minden. Alig pár hetes a baba, nem bírnak vele, nincs türelmük és látszik rajtuk, hogy mennyire megbánták ezt az egészet. Gyereket így ne vállalj, akkor sem ha van pénzetek, mert sok olyan dolog lesz, amit anyagiakkal nem lehet megoldani. Akkor babázz, hogy leküzdhetetlen vágyat érzel, és már csak ő hiányzik az életedből.
Ha ennyire komolyan gondoljátok akkor eléjük álltok: apa, anya terhes vagyok megtartjuk, felneveljük. Ennyi. Felnőtt emberek vagytok, az hogy ki mire akar rábeszélni az mellékes. Amennyiben persze nem tőlük kértek pénzt.
Ami engem itt aggasztana hogy nem éltetek még együtt soha. Nem akarom az ördögöt a falra festeni, de volt már úgy nem egyszer a történelemben, hogy minden sziper szuper, tökéletes, majd az összeköltözés után derült ki idővel hogy ez annyira mégsem működőképes.
Ezzel nem azt akarom mondani hogy rohanj abortuszra de azért át kellene gondolni ilyen szempontból is. Ha a baba megszületik onnan már nincs visszaút.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!