Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyire avatjátok be a...

Mennyire avatjátok be a szüleiteket a magánéletetekbe? Ezt elmondjam, vagy csak feleslegesen idegesíteném vele?

Figyelt kérdés

A legjobb barátnőm által megismerkedtem egy férfivel aki támogat anyagilag.

Egyetemre járok, évközben is tanulok rendesen.

Viszont az ösztöndíj és az ilyen-olyan alkalmi munkákkal keresett pénz nem igazából elég arra, hogy Budapesten megéljen az ember. Anyukám egyedül nevel, ahogy tud, támogat, de nyilván neki is kell fizetnie otthon a ház rezsijét, ételeket, stb. Apára nem számíthatok, ő hol támogat, hol hetekig elérni sem bírom, a gyerektartást sem fizeti ki anyának.

Rossz, hogy titkolózom anya előtt, mert eddig mindent megbeszéltem vele, beavattam a legapróbb dolgokba is. És ez a mostani helyzet alapból nehéz nekem, mert tudom, hogy ez így nem jó, nem így kéne élnem, de közben látom már közel 2 éve, hogy a legjobb barátnőm a nehézségek ellenére is mennyire jól elvan, nincsenek anyagi problémái, ha éppen olyanja van, simán elkölt egy átlagfizetést egy nap alatt, vagy elmegy napokra wellnessbe.

Nekem meg anya már most azon stresszel, hogy a következő évi tandíjat miből fizeti ki, ha apára megint rájön az 5 perc és nem ad pénzt...

2018. máj. 20. 20:26
1 2 3 4 5
 41/44 anonim ***** válasza:
Hat utolsó ha neked belefér az értékrendedbe, hogy munka helyett, (amit a normális emberek csinálnak pénzhez jutás gyanánt) inkább a lábadat nyitod szét, ha pénz kell és bele tudsz nézni reggel a tükörbe, akkor kedves egeszsegedre. De ne add már elő, hogy a házasságok túlnyomó többsége a pénz miatt kötettik!! Elég sivár lehet a lelkivilagod, ha így gondolod és nyilván fingod sincs arról, miről szól egy normális házasság! Miért szerinted ha két ember összehazasodik pikk-pakk megoldódnak az anyagi gondok...? Sok olyan keresettel rendelkező ember van, aki egyedül is elboldogulna, még többet is tudna félretenni például, ha egymaga marad, mégsem teszi, mert közbeszól a szerelem/szeretet. Az, hogy valakik jobban jönnek ki pénzügyileg egy házasság révén, mert pl a párjuk többet keres csak egy mellékes dolog a szerelem, boldogság mellett és ha te úgy gondolod, hogy a pénz az elsődleges és csak utána jon a szerelem, akkor komoly gondjaid lehetnek...
2018. máj. 23. 22:15
 42/44 anonim ***** válasza:
Szerelemből nem veszel kenyeret a boltban. Az csak egy érzelem,ami mulandó. Én Mindig is dolgoztam,de ha visszatekernénk a filmet igenis bevállalnám a könnyebb utat az elején,az egyetem alatt... Sose voltam érzelgős,inkább racionális.
2018. máj. 25. 01:20
 43/44 anonim ***** válasza:

"Na azért annak az IQ szintjét sem boncolgatnám túl melyen, aki szerint egy házasság éppen egy szinten van a prostitucióval...."

A kérdező nem prosti, hanem kitartott nő. A prosti az fűvel-fával. A kitartott nőnek egy pasija van, aki eltartja. Ez hasonlít egy háztartásbeli feleség helyzetéhez. A prosti nem.

"de azért ne hogy már azt mondjuk, hogy az emberek is csak azért házasodnak, mert van, akivel dugni és egyszerűbb legyen pénzügyileg a helyzet."

Tehát soha, senki nem házasodott ezért? Házasodni kizárólag rózsaszín, bárányfelhős boldogságból szoktak az emberek? :D

"Én speciel egymagamat is könnyedén el tudnám tartani, nincs szükségem senki más keresetére, ahogy a férjemnek se, ő is meg tudna élni egyedül, DE tiszta szívből szeretjuk egymást már évek óta"

Akkor miért veszed magadra a "vannak, akik kényelemből házasodnak" szöveget? Zavar, hogy nem rólad van szó, és fényezésre vágysz? Legyen :D Nagyon ügyes, kedves, aranyos nő vagy. Tessék.

"Elég sivár, szánalmas eleted lehet, ha úgy gondolod a házasság ugyanarról szól, mint a tested pénzért való árulása."

Jó nehéz lehetett kisírni azt a gyűrűt, ha ilyen hevesen kell védelmezni egy olyan kérdésnél, ahol nem is rólad volt szó.

2018. máj. 25. 02:07
 44/44 anonim ***** válasza:

Még egy eszlennyel van dolgunk, aki most már a háztartásbeli feleségeket (!!) is idekeverni....:D Ez egyre jobb lesz. Ne haragudj van bármi fogalmad mi az a háztartásbeli feleség...? Mert én nem egy ilyet ismerek, köze nincs ahhoz, amit a kérdező csinál! Van olyan házaspár ismerősünk, ahol a férj dolgozik és mivel egymaga is tud keresni annyit, hogy eltartsa magukat így úgy egyeztek meg a feleséggel, hogy ő nem dolgozik, vagyis pontosabban nem jár el munkába, helyett otthon dolgozik azzal, hogy vezeti az egesz háztartást és gyerek(ek)et nevel.

Na már most a kérdező szimplán b*aszik dolgozni, helyette inkább a testével keresi a pénzt. Márpedig ennek bizony prostitúció a neve! Pénzért rendszeresen ágyba bújik. De ha úgy tetszik nevezhetjük szimplán k*urvanak is, hisz ő is pénzért szexuális szolgáltatást nyújt! Nem kell fűvel-fával csinálja hozzá. Szóval nincs amit ezen szépíteni, ami tény az tény.

És nem tudom mit hallucinalsz, de én sehol egy szóval nem mondtam h nem köttetett soha házasság pénz miatt, DE ne jelentsunk már ki olyanokat hasrautesszeruen, hogy 80% csak a pénz miatt hazasodik. Nem is értem milyen eltorzult nézetei vannak itt egyeseknek a házasságról, de úgy látszik jó sok embernek okoz problémát a szerelem/szeretet szó, hírből sem ismerik, ahogy látszik.

A véleményet pedig nekem is épp annyira jogom van leírni, mint itt bárki másnak, ha nem tetszik vagy ennyire szívenutott, nyugodtan tovább lehet görgetni.

És köszi az ismeretlen ítélkezést, de sajnos nem talált egyik se. Nekem aztán végképp semmit nem kellett kihisztiznem és kisírnom, a férjem szeretett annyira, hogy ezt magátol lépte meg, nem azért mert én toporzékoltam, de innen is látszik mennyire fingod nincs az egészről. Az eljegyzest és az esküvőt pedig ő akarta jobban, semmint én. Őszintén remelem, hogy akinek ilyen torz felfogása van a házasságról, az életben nem hazasodik, hisz úgyis csak a pénz miatt lenne, szerelemről szó se lesz.

Hisz egy házasság egy szinten van a kérdező által űzött k*urválkodással....! :DD

2018. máj. 25. 09:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!