Apám vett nekem egy méregdrága telefont, feleslegesen. Hogy utasítsam vissza?
2 éve kaptam az első okostelómat egy HTC-t.Azzal problémák voltak,ezért tavaly ilyenkor kaptam egy Samsung Galaxy S2-t.Számomra tökéletes telefon,még bőven használnám évekig,erre most vett nekem egy Samsung Galaxy S3-at,hogy megkaphassa az enyémet,hiába próbáltam lebeszélni..Nem értem miért vette,mert semmi szükségem egy ilyen batár nagy és drága telefonra.Jelen pilanatban kéne egy tanszeres szekrény valamint farmerom sincs mindössze 1 darab kinőtt és a mosógép is elromlott.Inkább ilyen dolgokra kellett volna költeni a pénzt..másrészt egyáltalán nem vagyunk gazdag család(volt,hogy a rezsit alig tudtuk kifizetni!),és kicsit ciki,hogy ennek ellenére évenként új telefonnal megyek suliba.
Valamint tegnap apám kért tőlem 20 ezer forintot,minden megtakarított pénzemet.Szerintem erre a mobilra kellett és nem kérhetem vissza,mert itt a mobil..de hát hadd döntsem már el én,hogy mire költöm a pénzemet! És egyszerűen rosszul érzem magam,hogy ennyi pénzt költ rám.
Mit tehetnék ilyen helyzetben? Ha megmondom neki,hogy nem kell a telefon,iszonyatosan meg fog sértődni és ezt nem akarom..
17/F
Hú, ha elképzelem, hogy apám veszi nekem azt a telefont én is ki lennék akadva, de nem igazán rá, hanem talán inkább magamra. Én olyan vagyok, hogy nem tudnám visszautasítani semmiképp, mert utána lelkiismeretfurdalásom lenne. Nem tudom, hogy a te apád milyen, de hogyha nem sértődős és nem bántódna meg, akkor szerintem finoman visszautasíthatod. Találj ki valamit, hogy miért. Mondjuk a mostani telefonodon van valami, ami az újon nincs és az neked nagyon fontos lenne, stb. Biztosan megértené. Hogyha megbántódna ha visszautasítanád, akkor szerintem nyeld le a békát, mert nem éri meg. A pénzedet meg már úgy is elköltötte (ha azt költötte el).
17/L
"de hát hadd döntsem már el én,hogy mire költöm a pénzemet!"
EZ a lényeg!
" És egyszerűen rosszul érzem magam,hogy ennyi pénzt költ rám."
Főként, ha a te pénzedet költi rád. Így könnyű ajándékozni. :D
Megköszönném a jó szándékát, de nem adnám oda neki a megtakarított pénzemet, viszont azt mondanám, hogy az újat vigye vissza, és cserélje be magának olyan telefonra amire akarja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!