Mennyire avatjátok be a szüleiteket a magánéletetekbe? Ezt elmondjam, vagy csak feleslegesen idegesíteném vele?
A legjobb barátnőm által megismerkedtem egy férfivel aki támogat anyagilag.
Egyetemre járok, évközben is tanulok rendesen.
Viszont az ösztöndíj és az ilyen-olyan alkalmi munkákkal keresett pénz nem igazából elég arra, hogy Budapesten megéljen az ember. Anyukám egyedül nevel, ahogy tud, támogat, de nyilván neki is kell fizetnie otthon a ház rezsijét, ételeket, stb. Apára nem számíthatok, ő hol támogat, hol hetekig elérni sem bírom, a gyerektartást sem fizeti ki anyának.
Rossz, hogy titkolózom anya előtt, mert eddig mindent megbeszéltem vele, beavattam a legapróbb dolgokba is. És ez a mostani helyzet alapból nehéz nekem, mert tudom, hogy ez így nem jó, nem így kéne élnem, de közben látom már közel 2 éve, hogy a legjobb barátnőm a nehézségek ellenére is mennyire jól elvan, nincsenek anyagi problémái, ha éppen olyanja van, simán elkölt egy átlagfizetést egy nap alatt, vagy elmegy napokra wellnessbe.
Nekem meg anya már most azon stresszel, hogy a következő évi tandíjat miből fizeti ki, ha apára megint rájön az 5 perc és nem ad pénzt...
Ha a ferfi nem konkretan egy-egy aktusert fizet, akkor nem vagy prosti. A kitartott nem tudom mit jelent manapsag a ti korosztalyotoknak. Nalunk ann azt jelentette, hogy a no nem dolgzott a ferfi ide-oda elvitte, etette, itatta, ruhat vett neki, nyaraltatta, persze termeszetesen eljatszottak a barat-baratno szerepet, de mindketten tudtak, hogy a csaj el is varja, hogy jol tartsak es szexszel tudj viszonozni a sok rakoltott penzt.
Es van az a valtozat is, hogy van egy csavod, nem igazan vagytok egyutt, sot a csavokamnak esetleg van felesege/baratnoje es te ugymond csak egy kis extraplusz vagy az eleteben. Jo vele a szex, o pedig halas es cserebe ad ekszereket, elvisz ide-oda, neha ad penzt vegyel magadnak valam szepet (olyat, amit viszontlat rajtad), vagy kerhetsz tole, hogy jaj sokb kerul ez a konyv kifizetned nekem es o kifizeti.
A
Ha ez utobbi es nem konkretan x ezer fointtal "kifizet" hetente, havonta, akkor annyit mondhatsz anyukadnak, hogy van egy baratod, ak eleg penzes, de nem komoly a kapcsolat es vele szoktal eljarni szorakozni, de csak ha van idod.
Anyud, amig a kitartott es anyagi tamogatas szavakat nem hallja meg, nem fog miakadni, maximum azon, hogy 1. kedves-e? Ugye nem foglalt es te nem a szeretoje vagy, ugye nincs tobb noje es nem vagja at a fejed 2. Ugye nem megy tanulas rovasara 3. Jaj csak unka ne legyen, amig be nem fejezed az egyetemet.
Most megleplek: egy kolleganod sem ugy tervezte az egesz eletet eltolteni, hogy pasasok elveznek belejuk penzert. De ha egyszer volt gusztusod elkezdeni, akkor utana szerinted le fogsz allni? Elmesz egy irodaba dolgozni majd 1500/oraert (es akkor mar kezdokent jo vagy), mikozben megszoktad hogy szetnyitod a labadat aztan testnedvek utan folyik a penz is? Ne altasd magadat. Aki idaig sullyed mint te, az kesobb sem eleg okos ahhoz hogy annyit keressen tisztesseges munkaval mint a vaginajaval tette.
Csak nezz legalabb szembe magaddal. Ennyit ersz, ez van, legalabb te ne szegyelld. Eleg lesz anyadnak.
Utolsó, törvény szabályozza ezt...
De apa is tudja, hogy nem jó így, csak képtelen beosztani a pénzét (vállalkozó). Ezért van, hogy gond nélkül kérhetek bármit, azonnal kifizeti, megkapom rá a pénzt. Utána meg hetekig semmi, mert elköltötte az összes pénzét.
Most lehet megkövezni, de én nem látok ebben problémát azon felül, hogy a egyetem mellett kényszerből csinálja a kérdező, mert máshogy nincs elég pénze.
Ha a pasas egyedülálló alapból és ő is tudja, hogy tulajdonképpen ez "üzlet", senki nem használ ki senkit, közös megegyezés alapján csinálják. És ez nem prostitúció, ne keverjük már. Angolul sugar baby-nek nevezik azt, aki így összekeveredik egy pénzes pasival.
Anyukádnak nem feltétlen kell elmondani, ha nem érzed kényelmesnek. Az enyém mondjuk azt mondaná, hogy hajrá, ha nekem ez így jó, majd kitalálom magamtól, ha nem. És őszintén, ha nem lenne most egy évek óta tartó komoly kapcsolatom és szembejönne egy pénzes pasas, aki nem is néz ki rosszul, nem is vénség és felajánlaná, hogy akkor fizeti a tandíjam, nem ellenkeznék :D win-win situation.
Most biztos kényelmes neked én sem itéllek el csak amit előttem is írtak félő torzulni fog a személyiséged.
Már elkezdőfött h hazudsz anyukádnak. Bár ezt én sem mondanám el senkinek. Szégyelleném
4:220. § [A továbbtanuló nagykorú gyermek tartásra való jogosultsága]
(1) A továbbtanuló nagykorú, munkaképes gyermek a rászorultsági vélelem esetén kívül is jogosult a tartásra, ha szükséges tanulmányai indokolt időn belüli folytatása érdekében arra rászorul. A gyermeknek a szülőt a továbbtanulási szándékáról késedelem nélkül tájékoztatnia kell.
Nincs neki családja, felesége sem (vagyis én nem tudok róla).
Nem akarok én több ilyen kapcsolatot fenntartani, ez az egy is nehéz néha, mikor rám tör a bűntudat. A legjobb barátnőm azt mondta, hogy csináljam érzelmek nélkül, ne érezzem magam rossznak emiatt... De néha ez azért nehéz.
Nem vagyok lusta amúgy egyáltalán.
Minden félévben kaptam eddig ösztöndíjat, pedig nem egy büfészakon tanulok.
Egyetem mellett dolgozom/dolgoztam is, ahogy időm engedte, de úgy nehezebb, ha az ember bejár előadásokra is, szeminárumok és gyakorlatok várnak rá és még tanulni is szeretne esetleg délutánonként, esténként.
67%-os, javaslom a Ptk. lapozgatását, vagy ha lusta vagy hozzá, legalább ne mást fárassz a tudatlanságoddal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!