Mennyire avatjátok be a szüleiteket a magánéletetekbe? Ezt elmondjam, vagy csak feleslegesen idegesíteném vele?
A legjobb barátnőm által megismerkedtem egy férfivel aki támogat anyagilag.
Egyetemre járok, évközben is tanulok rendesen.
Viszont az ösztöndíj és az ilyen-olyan alkalmi munkákkal keresett pénz nem igazából elég arra, hogy Budapesten megéljen az ember. Anyukám egyedül nevel, ahogy tud, támogat, de nyilván neki is kell fizetnie otthon a ház rezsijét, ételeket, stb. Apára nem számíthatok, ő hol támogat, hol hetekig elérni sem bírom, a gyerektartást sem fizeti ki anyának.
Rossz, hogy titkolózom anya előtt, mert eddig mindent megbeszéltem vele, beavattam a legapróbb dolgokba is. És ez a mostani helyzet alapból nehéz nekem, mert tudom, hogy ez így nem jó, nem így kéne élnem, de közben látom már közel 2 éve, hogy a legjobb barátnőm a nehézségek ellenére is mennyire jól elvan, nincsenek anyagi problémái, ha éppen olyanja van, simán elkölt egy átlagfizetést egy nap alatt, vagy elmegy napokra wellnessbe.
Nekem meg anya már most azon stresszel, hogy a következő évi tandíjat miből fizeti ki, ha apára megint rájön az 5 perc és nem ad pénzt...
Hitel?! Tudod te azt hogy az autópályák is hitelből épülnek vagy a vállakozások is hitelből bővülnek? Ha tudod hogy visszatudod fizetni akkor megéri felvenni és nem a szülőtől kérni aki éppen hogy megél. Egy befektetésnek is felfoghatód, magadba fektetsz be.
De ha már igy nézzük akár a tandíjra is költhetnénd amit összeszedsz nem pedig IPhone 8 , Gucci napszemüvegre, wellnessre.
"sugar daddy
Like a genie - he may be a little old, but if a girl rubs his lamp, he'll grant her wishes." (Urban Dictionary)
A szüleid büszkék lehetnek rád, hogy a helyzetnek megfelelően biztos anyagi forrásokat sikerült kemény munkával előteremtened, ezzel megalapozva a jövődet, a helyedben egy percig se aggódnék, és beavatnám őket.
Jaj istenem, ezt a sok álszent embert.... Ítélkeznek a nem létező erkölcsi magaslatukról, mert a kérdező nem választotta tudatosan a nehezebb életet.
Kedves kérdező! Felnőtt ember vagy, hoztál egy döntést. A te életed, neked kell tudni mi fér bele.Nem látnak rosszabbnak mint azokat akik gyűrűt húzatnak az ujjukra könnyebb életért szerelem címén- hiszen az esetek többségében ott is a költségmegosztás, az ingyen szex-takarítónő- több pénz-könnyebb élet a cél akkor is ha megvan a vonzalom. Most lehet ezt rózsaszín köntösbe bújtatni, de az általános cél a könnyebb, kellemesebb élet- lehetőleg egy vonzó társsal. Ha nem hazudunk, akkor bizony az esetek nyolcvan százalékában szó sincs egetrengető nagy romantikus szerelemről, csak józan észről. Vonz a csávó? Bejön a személyisége? Élvezed vele a szexet? Másoknak is éppen elég ez a kapcsolathoz. Ha nem vágjátok át egymást, nem hazug, megjátszott szerelmen alapul a kapcsolat, akkor nem látok benne rosszat. Anyukádat meg nem kell minden részletbe beleavatni, ne hidd hogy ő maga nem élt meg néhány dolgot, és nem hozott meg néhány nehéz döntést életében. Ha szólsz neki, úgy fogja érezni hogy ILLENÉK beleszólnia meg ítélkeznie.
Én biztosan nem mondanám el senkinek.
Sem a szüleimnek, sem a legjobb barátnőmnek, de még szerintem a férjemnek sem, évekkel később... Ez egy kényszerhelyzet, gondolom te sem jókedvedből döntöttél így.
Elhiszem, hogy most azt hiszed, ennek nincsenek árnyoldalai, meg azt látod, hogy hú, milyen jó, de azt tanácsolom, hogy tartalékolj a pénzzel. Mert ez egy nagyon bizonytalan helyzet, a pasi egyik napról a másikra rád unhat, kereshet egy szebbet/fiatalabbat/bevállalósabbat és akkor ott leszel újra 'szegényen'.
Megkérdezhetem mik a kiadásaid? Azért kérdezem mivel én is tanultam Pesten. Igaz, ami igaz hogy ingyenes volt a kolim de minden mást lényegében én álltam. Itthon havi szinten 10 ezret kaptam, amiből mindig elment a 3500 ft-os bérlet. Ösztöndíjunk kb 3000 ft volt, és diákként én is dolgoztam suli mellett. De ez általában elég volt, hogy eléldegéljek (kaja, ruha, telefon stb). Na jó, nem 20 ezres felsőket vásárolgattam...
Albérletben laksz esetleg, az viszi el a pénzt? (Bocs ha esetleg kommentben már leírtad, nem olvastam el mindet).
Egyébként hogy a kérdésre is válaszoljak, én nem mondanám el neki a helyedben. Tényleg rosszul érezné magát, hogy sajnos nem tud többet adni, te meg ilyenre kényszerülsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!