Mennyire avatjátok be a szüleiteket a magánéletetekbe? Ezt elmondjam, vagy csak feleslegesen idegesíteném vele?
A legjobb barátnőm által megismerkedtem egy férfivel aki támogat anyagilag.
Egyetemre járok, évközben is tanulok rendesen.
Viszont az ösztöndíj és az ilyen-olyan alkalmi munkákkal keresett pénz nem igazából elég arra, hogy Budapesten megéljen az ember. Anyukám egyedül nevel, ahogy tud, támogat, de nyilván neki is kell fizetnie otthon a ház rezsijét, ételeket, stb. Apára nem számíthatok, ő hol támogat, hol hetekig elérni sem bírom, a gyerektartást sem fizeti ki anyának.
Rossz, hogy titkolózom anya előtt, mert eddig mindent megbeszéltem vele, beavattam a legapróbb dolgokba is. És ez a mostani helyzet alapból nehéz nekem, mert tudom, hogy ez így nem jó, nem így kéne élnem, de közben látom már közel 2 éve, hogy a legjobb barátnőm a nehézségek ellenére is mennyire jól elvan, nincsenek anyagi problémái, ha éppen olyanja van, simán elkölt egy átlagfizetést egy nap alatt, vagy elmegy napokra wellnessbe.
Nekem meg anya már most azon stresszel, hogy a következő évi tandíjat miből fizeti ki, ha apára megint rájön az 5 perc és nem ad pénzt...
Szerintem meg nincs ebben semmi. Nagyon sokan élnek "csak szex más semmi" kapcsolatban egy pasival, mikor éppen idejük engedi összejárnam, illetve mennek fel pasik lakására egy-egy buli után. Ö legalább csak egy pasi. Ha vonzodsz hozzá, az meg tök jo.
Inkább az a kérdés, hogy minden szex után fizet? Mert azt kicsit kinosnak érezném, viszont ha egyben ad nagyobb összegeket, egy fokkal jobban néz ki.
Anyukádnak én nem mondanám el, tuti nehezebben dolgozná fel, meg probálna lebeszélni rola. Felesleges ilyenekkel idegesiteni.
Nem akarok okoskodni,de anno unokatesóm egy francia reklámcégnél dolgozott,teljes állásban,mint titkárnő és még nappalin is nyomta az egyetemet.Szóval ha van eszed,nem lehetetlen.
Ettől függetlenül nem török pálcát feletted,felnőtt ember vagy.Ezért nem kéne azon görcsölni,hogy anyukád mit szól. Ha ne adj Isten a csávónak van valakije,az ő dolga,kit áltat,nem a tiéd.Ha támogat anyagilag,örülj neki,hogy nem kell éjszaka egy gyárban robotolni-én megtettem,hogy ne szoruljak ilyen kapcsolatra- és kész.
Szerintem nincs ebben semmi rossz. Lehet nem dicsekednék vele otthon, de annyira nem teszel rossz dolgot, hogy magadat ostorozd. Barátoknak se nagyon meséld, az emberek szeretnek könnyen ítélkezni.
Viszont egy jó tanács...most amíg még teheted, tegyél félre magadnak minél többet, bankszámlára.
Azért nem nagyon kell sajnálni a kérdezőt, mert NEM kényszerből csinálja: "látom már közel 2 éve, hogy a legjobb barátnőm a nehézségek ellenére is mennyire jól elvan, nincsenek anyagi problémái, ha éppen olyanja van, simán elkölt egy átlagfizetést egy nap alatt, vagy elmegy napokra wellnessbe"
Végső soron nincs abban semmi, ha valaki úgy dönt, hogy eladja magát azért, hogy ész nélkül szórhassa a pénzt, csakis az ő dolga, felnőtt ember.
De azért nem mondanám el otthon...
Én azt tanácsolnám, ne hazudj magadnak, dönts!
- vagy szállj ki, amíg tudsz, mert a későbbi kapcsolataidra nagy hatása lesz a jelenlegi életformádnak, és talán sosem tudsz majd visszatérni egy "normális" élethez
- vagy legalább magad előtt vállald fel, amit csinálsz, és ne legyen bűntudatod miatta
Ez a te választásod. Létezik diákhitel is, akkor nem apádtól kellene kérni pénzt tandíjra. Mit tanulsz? Mennyire éri meg a diploma?
Persze nehéz önerőből tanulni Budapesten és megélni, és ilyenkor le kell adni az igények 99%-ból mert pusztán csak a létfenntartásra marad pénz. Az írásod alapján messze vagy a létfenntartástól.
Mennyit kap a legjobb barátnőd havonta ha futja neki wellnessre és el tud szórni 150.000 forintot egy nap (átlagbére irsz)? Te kimagaslóan jól élsz az állításaidra alapozva.
Megélhetési prosti vagy de ne aggódj jó sok ilyen nő van, vannak akik párkapcsolatban élnek igy.
Diákhitel? Nincs is jobb annál, mikor valaki az életét már hitellel kezdi...
Szerintem nem akkora bűn, ha nem csak a létminimum szintjén szeretnék élni, és nem kell így lemondanom mindenről.
Nem szeretném leírni, hol tanulok, de nem büfészakon és már most tudatosan építem a jövőmet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!