Akinek irreálisan maximalista szüleo voltak, egyetemen os folytatták?
Én sohannem hozhattam haza 4-est, négyötödért is ordibálás ment. Meg hiába voltam kitűnő az sem volt elég, évközbem. se legyen négyes jegy sem.
Versenyen miért vagy második, miért nem első.
Beteg voltam, felhívták a suliban és akkor is én voltam a rossz.
Ugxanezt csinálják egyetemen is.
Ha nem állítod le őket és csak szó nélkül hagyod a dolgot, akkor örökre ez lesz. Nekem is hasonlóak voltak a szüleim, bár azért ennyire nem volt rossz a helyzet. Egyetemen (orvosin, nem valami büfészakon) még próbálkoztak az elején, hogy "miért csak ennyi?", "miért nem tanultál többet?" stb, pedig ők is látták, hogy soha semmi mást nem csináltam a tanuláson kívül. Addig ment ez, ameddig fel nem viágosítottam őket, hogy ez már egyetem, nem óvoda, ahol tanulsz egy fél órát és kitűnő vagy. Itt már van, hogy nem vagy szimpatikus vagy csak rossz kedve van a vizsgáztatónak és direkt olyat kérdez, amire nem tudhatod a választ, hiába tanultál szorgalmasan. Itt már egy kettes nem azt jelenti, hogy csak a 20%-át tudod az anyagnak, mert vizsgáztatótól függően 60-80% alatt gondolkodás nélkül megbuktatnak. A harmadik félév végére azt hittem, hogy elfogadták, hogy nem vagyok és valószínűleg soha nem is leszek kitűnő egyetemen, de csalódnom kellett. Azóta ritkábban járok haza, kevésbé avatom be őket a dolgaimba (mikor milyen vizsgám van vagy volt, hogy sikerült), így nekem is sokkal kevesebb stresszel jár a tanulás, hogy nem csak azon jár az agyam, hogy "jajj csak nehogy hármas legyen, mert megint veszekedés lesz".
Ha te nem csinálsz semmit, csak várod a csodát, hogy majd hirtelen maguktól megváltoznak a szüleid, akkor semmi nem fog történni. Legfeljebb majd egyszer azon kapod magad, hogy nekik még mindig irreális elvárásaik vannak, te meg még felnőttként, 30-40+ évesen is vért izzadsz, hogy megfelelj nekik. Tudomásul kell venni, hogy nem mindenkinek lehet megfelelni és nem mindenkivel lehet megértetni, hogy irreálisak az elvárásaik.
Miért. ne kellene elhinni? Majd pont ezzel szórakoznék szomabt reggel.
De ha gondolod bemásoloma bizonyítványaimat és elküldöm privátban.
Igen az ilyen kialakult szulo gyerek kapcsolat egyre rosszabb lesz.
Egesz eletedben nyakadba gognak lihegni
Lazadj fel koltozz el ez a megoldas le kell vallni roluk.
Az enyémek nem. Egyrészt másik városban laktam kollégiumban, és ritkán találkoztunk, továbbá az én időmben előtte volt még egy év katonaság, és azért egy obsitos öregkatonát már nehéz gyereknek tekinteni :)
Másrészt nekik még érettségijük sincs, így már úgy gondolták, jobban értek hozzá, hogy mit akarok elérni, mint ők.
Pedig gyerekkoromban nagyon követeltek, "miért csak négyes" alapon.
Soha nem szolok bele gyerekek jegyeibe.
Sajat felelosseguk tanulni
Ha lustak marad nekik a robot abbol tanulnak.
Motivacio ugyis belulrol jon teljesen felesleges elvarasokat allitani es kenyszeriteni
Felnotte eres resze a felelosseg vallalasa.
Peldat mutatunk nekik mindketten tanultunk es jo allasunk van
Ennel tobbet nem teszunk.
Az enyémek ilyenek voltak általános iskolában végig, mert akkor ugye még nem tudtam, hogyan tovább. Akkor mindig mindenből csak ötös volt a megfelelő. De érdekes módon amint gimnáziumba kerültem, ők maguk mondták, hogy tojjam le azokat a tárgyakat amik nem érdekelnek, koncentráljam az energiáimat arra, ami fontos. Nyilván nem buktam soha semmiből, mert egy négyest minimális tanulással is összehozok akármiből,de ha becsúszott egy-egy rosszabb, nem toltak le érte. Ami érdekel, azt meg nem teher megtanulni :D
Egyetem nemsokára, kíváncsi vagyok mi lesz :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!