Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti mit tennétek abban az...

Ti mit tennétek abban az esetben, ha nem fogadják el a másságotokat a szülők?

Figyelt kérdés
Sziasztok! A történetem igazából elég bonyolult, de akit szintén érint, azoknak nem lehet olyan idegen a téma. Én egy 19 éves már átoperált male to female transzszexuális nő vagyok. Tehát már női adatokkal élek, 2 éve vagyok hormonterápián (17 éves korom óta, de 18 éves koromtól legálisan) és már a nem váltó műtétem is meg volt. Anyai részről teljes támogatottságot és elfogadást élveztem az egész átalakulás alatt, de apai részről még mindig nagyon nem akarják elfogadni ezt a dolgot, én bárhogy próbálkozok jó lenni nekik. Úgy gondoltam, ha adok időt majd ez változni fog azért bennük pozitívabb irányba, de mégsem, már lassan 2 éve. Én már 15 éves koromtól tudtam, hogy ha betöltöm a 18. évem én ezt végig akarom csinálni, mert nem voltam előzőleg boldog, sosem találtam meg önmagam, és nem tudtam soha olyan fiú szerepet eljátszani amit a társadalom elvárt volna tőlem. Számomra idegen volt a fiú lét és annak szerepjátszása. Szeretném, ha ők is észre vennék, hogy nekem ez a tökéletes test, és én így vagyok boldog. Olyan eset is volt, hogy mikor náluk voltam, és jöttek hozzájuk olyan ismerősök, akik ismertek régről is, nem mutatkozhattam, mert ők úgy tudták, hogy fiú vagyok, és nem tudhatták meg, hogy ez már gyakorlatilag is megváltozott. Azt viszont nem teszem meg, hogy más érdeke miatt, vagy hogy megnyerjem más bocsánatát, megkérdőjelezzem a saját identitásom. Ti hogyan cselekednétek?

2018. máj. 2. 09:07
1 2 3 4 5 6 7
 61/69 anonim ***** válasza:
és én az ellen szóltam fel, hogy ne nevezzen engem senkii cisznek csak mert ettől nem fog annyira elkülönülni a meleg/leszbi stb kifejezés. Én hetero vagyok tehát normális ez van :P
2018. máj. 3. 10:40
 62/69 A kérdező kommentje:
A testemmel mar nincs semmi bajom ahogy semmivel. En mar rendezodtem:)
2018. máj. 3. 11:18
 63/69 anonim ***** válasza:
0%
nem nem nem, a mostani áltesteddel nincs semmi bajod, de az igaz önmagaddal nem tudtál kibékülni. Nem tudtad elfogadni hogy egy félszeg fiú vagy aki nehezen tud kommunikálni/beilleszkedni és képeztél magad köré egy falat. Azt hitted elvárják tőled hogy fiúsan viselkedj, de valójában te akartál görcsösen megfelelni, a mai világban egy ismerősöm pl tök csajosan sétál stb. de mivel magabiztos a személyisége nem érdekli mások véleménye. Te új személyiséget kaptál az új testedtől, ennyi. De idővel a görcsölés ha más formában is de visszatér, ha nem nézel utána a probléma IGAZI forrásának.
2018. máj. 3. 11:24
 64/69 anonim ***** válasza:

Kedves Utolsó!

Ne játszd már itt a pszichológust, kérlek!

2018. máj. 3. 12:16
 65/69 anonim ***** válasza:

kedves uccsó: mennyivel jobb ha leszólom amiért ilyen stb. miért baj ha leírom ezt a gondolatmenetet?

Szerintem csak azért mert már többször van ilyen átalakítás még nem jelenti, hogy természetes és hogy mögötte nincs lelki probléma. Csak annyit tesz hogy megváltozott a társadalom és most már elfogadottabb ez az eljárás,de attól még nem lesz normális lépés egy ekkora színtű változtatás. Normális lelkületű ember ugyanis e nélkül is tud érvényesülni(lásd melegek/leszbik,cross dresserek stb.)!

2018. máj. 3. 13:19
 66/69 anonim ***** válasza:

Akkor tedd a mondataid elé, hogy Szerintem.

Mert így úgy tűnik, mintha valami pszichológiai szaktekintély lenne, akinek ez a szakterülete, olyan magabiztossággal diagnosztizálod a kérdezőt.

2018. máj. 3. 13:33
 67/69 Mansour ***** válasza:

"Nem tudtad elfogadni hogy egy félszeg fiú vagy aki nehezen tud kommunikálni/beilleszkedni és képeztél magad köré egy falat. Azt hitted elvárják tőled hogy fiúsan viselkedj, de valójában te akartál görcsösen megfelelni"

Nos velem ez volt, de egy pillanatig sem fordult meg a fejemben, hogy ne fiúként akarjak élni. Főleg, mert ugye a lányokat szeretem. Az ilyen esetben tényleg a görcsösség forrását kell megkeresni, ott lehet változtatni a dolgokon, a probléma gyökerénél.

"Élőben" még nem találkoztam olyan esettel, mint a kérdező, de elfogadom, hogy lehet ilyen probléma. Ha az orvostudomány kínál erre valamilyen megoldást, akkor azzal lehet élni. De mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy vállal-e egy ilyen beavatkozást, annak minden testi, lelki, és esetleg metafizikai következményével együtt. Én személy szerint nem értek egyet az ilyen műtétekkel, de mondjuk a mellplasztikával és hasonlókkal sem. De ha valakinek ez valóban megoldja a lelki problémáját, akkor végül is miért ne élhetne a lehetőséggel.

Viszont ez a probléma a társadalom nagyon kis részét érinti. Felmerült itt ellenérvként, hogy a többségre "rá akarják kényszeríteni" ezeket a dolgokat, a problémás eseteket a normális egy változataként beállítva. Őszintén szólva ebben én is látok némi igazságot. A gender-elmélettel bizonyos körökben a jelentőségét jóval meghaladó mértékben foglalkoznak, és a társadalom formálásának eszközeként, a hagyományos értékek elleni küzdelem egyik "fegyvereként" használják fel azt. Ez a fajta harcias hozzáállás érthető módon egyre inkább ellenreakciókat szül, ez pedig az olyanoknak árt, mint a kérdező, akinél valószínűleg tényleg szükséges volt ez a beavatkozás, de az esete elkerülhetetlenül összemosódik a társadalmat és az erkölcsöket elvakult módon alapjaiban átformálni akarók törekvéseivel.

2018. máj. 3. 13:48
 68/69 anonim ***** válasza:
Minek tenné elé minden mondata elé, hogy "szerintem"? Ő írja, ebből nem tudod kikövetkeztetni, hogy az kinek a véleménye?
2018. máj. 3. 15:04
 69/69 anonim ***** válasza:

akkor most minden gondolat elé tegyem oda, hogy szerintem? te minden kommented elé odateszed? XD

A műtéttel magával nincs bajom, ilyenkor nem árt ha az ember a lelke mélyére néz, hogy miért tettem ezt? és lehet hogy szülői hiba miatt, lehet hogy trauma, az is lehet hogy csak szimplán rossz énképe van saját magáról, mindegy honnan nézi magát talál valami kivetnivalót.

Megsúgom kamaszként én sem tudtam beilleszkedni, nem voltam elég lányos.Marhára görcsöltem azon hogy megfeleljek, aztán felnőttként rájöttem hogy nem izgat. Úgy öltözködöm, mozgok és viselkedem ahogy kedvem tartja. A jó közérzethez nem kellett egyáltalán kés alá feküdnöm és azóta is inkább fiús ruhákat viselek és nem keresztbe tett lábbal ülök (most leegyszerűsítettem a gyengébbek kedvéért). Ki lehet teljesedni műtét nélkül is, persze a gyengébb jellemeknek már csak a kés marad.

2018. máj. 3. 15:10
1 2 3 4 5 6 7

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!