Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti mit tennétek abban az...

Ti mit tennétek abban az esetben, ha nem fogadják el a másságotokat a szülők?

Figyelt kérdés
Sziasztok! A történetem igazából elég bonyolult, de akit szintén érint, azoknak nem lehet olyan idegen a téma. Én egy 19 éves már átoperált male to female transzszexuális nő vagyok. Tehát már női adatokkal élek, 2 éve vagyok hormonterápián (17 éves korom óta, de 18 éves koromtól legálisan) és már a nem váltó műtétem is meg volt. Anyai részről teljes támogatottságot és elfogadást élveztem az egész átalakulás alatt, de apai részről még mindig nagyon nem akarják elfogadni ezt a dolgot, én bárhogy próbálkozok jó lenni nekik. Úgy gondoltam, ha adok időt majd ez változni fog azért bennük pozitívabb irányba, de mégsem, már lassan 2 éve. Én már 15 éves koromtól tudtam, hogy ha betöltöm a 18. évem én ezt végig akarom csinálni, mert nem voltam előzőleg boldog, sosem találtam meg önmagam, és nem tudtam soha olyan fiú szerepet eljátszani amit a társadalom elvárt volna tőlem. Számomra idegen volt a fiú lét és annak szerepjátszása. Szeretném, ha ők is észre vennék, hogy nekem ez a tökéletes test, és én így vagyok boldog. Olyan eset is volt, hogy mikor náluk voltam, és jöttek hozzájuk olyan ismerősök, akik ismertek régről is, nem mutatkozhattam, mert ők úgy tudták, hogy fiú vagyok, és nem tudhatták meg, hogy ez már gyakorlatilag is megváltozott. Azt viszont nem teszem meg, hogy más érdeke miatt, vagy hogy megnyerjem más bocsánatát, megkérdőjelezzem a saját identitásom. Ti hogyan cselekednétek?

2018. máj. 2. 09:07
1 2 3 4 5 6 7
 1/69 anonim ***** válasza:
75%
Elvonatkoztatva az alapsztoritól, a történeted egy olyan lányról szól, akit ezért vagy azért nem fogadnak el a szülei olyannak, mint amilyen. Tudod még hányan vagyunk így?! Sajnos rengetegen. Amit tudsz tenni, hogy a saját életedet éled. Ha nem hagyják, menj távolabb és onnan integess vissza.
2018. máj. 2. 09:19
 2/69 anonim ***** válasza:
71%
Először is gratulálok, nem semmi amit elértél, remélem egyszer nekem is sikerül. Szerintem se foglalkozz vele, aki nem fogad el az csak lehúz, az meg neked nem kell
2018. máj. 2. 09:28
 3/69 anonim ***** válasza:
18%

Vannak dolgok, amiket még nem tud természetesen kezelni az emberek többsége, de idővel minden kicsit változik. Ma pl. az átlagembereket már nem feszélyezi az, ha egy ellentétes nemű szerelmespár a közelükben öleli, csókolja egymást közterületen, de az igen, ha pl. egy férfi meleg pár kézen fogva sétál, visszafogottan simogatja egymást.

A te eseted is ilyen, a legtöbb ember még nem tudja kezelni ezt. De mindenki változik, 20 évesen kb. minden homoszexuális férfi irritáló volt nekem, most 40 évesen meg már több normálisat is ismerek (multis közeg engem is a sokszínüség tolerálására nevel).

2018. máj. 2. 09:57
 4/69 A kérdező kommentje:
De amúgy csak apai részen van így. Legtöbb barátnőm nem is tudja, hogy mi történt velem, ők rendes nőnek született nőkét ismernek. Igazából rajtam semmi nem látszik a múltamból, még a hangomon sem, arcon és testen sem. Két gimis barátnő tudja, de ők meg nyílván nem árulnak be. Munkatársak és főnök sem tudja. Utcán sem szóltak meg soha, még olyan sem volt, hogy felismertek volna. Barátommal is simán kézen fogva megyünk az utcán, és ugyan úgy csókolózok vele bárhol.
2018. máj. 2. 10:16
 5/69 anonim ***** válasza:
44%

Azért az nagyon szomorú, hogyha úgy látja valaki, hogy nem felel meg a társadalom elvárásainak, akkor nemet kell váltania. Eszébe sem jut, hogy lehet ő tökéletes férfi érzékenyen, érzelmesen, családcentrikusan, vékonyan is..

Én nem a társadalom elvárásai fognám ezt. Én sem vagyok olyan nő, mint amilyet a társadalom elvárna, csillivilli rózsaszín halk és szégyenlős, kedves aranyos. De ettől még nő vagyok..

Egyébként igen, nem csak a család, de mások sem fogadnak el sokunkat, meg kell tanulni úgy élni, hogy van, aki nem ért egyet a döntéseinkkel, furcsán néznek ránk, vagy épp szégyellnek minket. Ez nem a mi szégyenünk, hanem az övék.

2018. máj. 2. 10:16
 6/69 A kérdező kommentje:
Persze, én sem a társadalom miatt csináltam, amit teszek. Én próbáltam régen fiúként élni, ahogy ment, megpróbáltam teljesíteni a társadalomtól elvárt kötelességem, de sosem ment. Nem fogom magam sohasem fiúnak vallani,hiába születtem úgy, ha egyszer ezzel sosem tudtam azonosulni, és sosem éreztem magam jól fiú testben
2018. máj. 2. 10:22
 7/69 anonim ***** válasza:
43%
Ahogy az első mondta... Te nyíltságot és elfogadást vársz az emberektől, közben nézd meg, milyen piti dolgok miatt utálják a időnként a családtagok egymást... csomó dolog nem látszik kívülről, én egy örökösödési vita miatt nem beszélek az apám ágán a családdal vagy 25 éve... Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem minden működik zökkenőmentesen, se férfiként, se nőként.
2018. máj. 2. 10:38
 8/69 A kérdező kommentje:
igazából csak a család többi részétől várnám el ezt, de tudom, hogy ez nem így működik. A többi ember nem érdekel, nem függök én tőlük meg ilyesmi, meg hazudnék, ha mondanám h velük is bajom van, sosem így tőlük atrocitások. Sajnálom amúgy a helyzeted, remélem majd javulni fog!:)
2018. máj. 2. 10:43
 9/69 anonim ***** válasza:
4%
Hát már bocs, de engem azért nem tud elfogadni apám, mert nem azt az egyetemet végeztem el, amit ő akart, meg még ezenfelül 500 másik mondvacsinált ok miatt. Nem pedig azért, mert ferde hajlamú vagyok. Törődj bele, és ne várd el, hogy ilyesmit elfogadjanak.
2018. máj. 2. 10:49
 10/69 theradion ***** válasza:
25%
A szüleid nem tökéletes emberek. Erre gondolom már legalább kamaszkorodban rájöttél. Ennyi. Ők is ugyanúgy benne vannak a társadalom Gauss szórásában, mint bárki más. Elhiszem, hogy fáj, de szerintem ne erőlködj. Bocs, csak őszinte vagyok, mert ebben hiszek.
2018. máj. 2. 10:50
1 2 3 4 5 6 7

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!