Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti mit tennétek abban az...

Ti mit tennétek abban az esetben, ha nem fogadják el a másságotokat a szülők?

Figyelt kérdés
Sziasztok! A történetem igazából elég bonyolult, de akit szintén érint, azoknak nem lehet olyan idegen a téma. Én egy 19 éves már átoperált male to female transzszexuális nő vagyok. Tehát már női adatokkal élek, 2 éve vagyok hormonterápián (17 éves korom óta, de 18 éves koromtól legálisan) és már a nem váltó műtétem is meg volt. Anyai részről teljes támogatottságot és elfogadást élveztem az egész átalakulás alatt, de apai részről még mindig nagyon nem akarják elfogadni ezt a dolgot, én bárhogy próbálkozok jó lenni nekik. Úgy gondoltam, ha adok időt majd ez változni fog azért bennük pozitívabb irányba, de mégsem, már lassan 2 éve. Én már 15 éves koromtól tudtam, hogy ha betöltöm a 18. évem én ezt végig akarom csinálni, mert nem voltam előzőleg boldog, sosem találtam meg önmagam, és nem tudtam soha olyan fiú szerepet eljátszani amit a társadalom elvárt volna tőlem. Számomra idegen volt a fiú lét és annak szerepjátszása. Szeretném, ha ők is észre vennék, hogy nekem ez a tökéletes test, és én így vagyok boldog. Olyan eset is volt, hogy mikor náluk voltam, és jöttek hozzájuk olyan ismerősök, akik ismertek régről is, nem mutatkozhattam, mert ők úgy tudták, hogy fiú vagyok, és nem tudhatták meg, hogy ez már gyakorlatilag is megváltozott. Azt viszont nem teszem meg, hogy más érdeke miatt, vagy hogy megnyerjem más bocsánatát, megkérdőjelezzem a saját identitásom. Ti hogyan cselekednétek?

2018. máj. 2. 09:07
1 2 3 4 5 6 7
 21/69 anonim ***** válasza:
40%

Ha a többséget diszkriminálják a kisebbség jogaiért, az haladás.

Ha a kisebbséget diszkriminálják a többség jogaiért, az kirekesztés.

Ha én nem akarom, hogy egy átoperált ember ugyanabba a WC-be járjon, mert én ugyanúgy az eredeti nemhez tartozónak tartom (igen, te örök életedre férfi maradsz, ezen soha nem változtat semmi operáció, nem tudsz szülni sem), akkor én kirekesztő vagyok. Az én jogaim fasorban sincsenek, tehát én is ki vagyok rekesztve, csak a társadalom nem hajlandó elfogadni az én jogaimat.

Itt meg is bukott ez az egész.

Ha pedig egy csoport csak egy másik csoport jogainak sárba tiprásával tud érvényt szerezni a sajátjának, az nettó diszkrimináció, akkor is ha mindenhol azt harsogják, hogy elfogadni kötelező és a törvány szigora lép fel az ellenkezőkkel.

Egy helyen viszont nem tudnak zsarolni, ez az egyéni gondolat és család. Ezzel a joggal élt a szülőd is és ezt (még) nem tudjátok elvenni tőlük. Szabad gondolkodás.

Annyira vagy nő, mint hamburger a kisgyerek aki farsangra hamburgernek öltözik.

2018. máj. 2. 12:44
 22/69 A kérdező kommentje:
Nem is a gyermeknemzésről és a férfi női munkákról van itt szó. Nekem nincs műkörmöm, és nem sminkelem magam, csak alkalmakkor, és akkor is szolídan, nem hordok flancos magassarkú cipőket. Nem is szeretem egyiket sem, meg szükségem sem lenne rá a 178 cm-mel. Ez belülről fakadó dolog és hormonszinteknek is köze lehet hozzá. És ezeknek biológiai nyoma is van vizsgálatok során, pl hormonszintek és kromoszómák is. Rajtam is elvégezték a kezdtekkor mindet. Ez nem arról szól, hogy műkörmöt akarok, magassarkút. Nincs harmóniában a tested és lelked. A nemi identitásod nem egyezik meg a testi nemeddel, és arra törekszel, hogy a testi nemedet az identitásodhoz passzold. Mióta hormonokat szedek és megvolt a műtétem sokkal nyíltabb bátrabb vagyok, és nem vagyok vissza húzódó, így érzem, hogy rendben van a testem.
2018. máj. 2. 12:47
 23/69 A kérdező kommentje:
Amúgy meg sosem gonodoltam azt, hogy férfi vagyok és nem is leszek soha. Identitásom és a testem sem férfi. És igen a női wc-be járok, és kb rengeteg nő nem tud szülni. Nem attól nő valaki, hogy tud szülni vagy sem
2018. máj. 2. 12:51
 24/69 anonim ***** válasza:
41%

#21.

Minden szavaddal egyetértek. Én csak arra vagyok kíváncsi, hogy hol lesz a határ, mi lesz az, amire azt mondjuk, hogy "köszi, ezt már nem tudom tolerálni".

Svédországban már olyan óvodák működnek amik gendersemlegesek, nem lehet a gyerekeket kisfiúként vagy kislányként nevelni, mert majd ők felnőtt korban eldöntik, hogy mik akarnak lenni. Egyesek szerint ez üdvözítő, engem aggodalommal tölt el a jövőre nézve.

2018. máj. 2. 12:52
 25/69 anonim ***** válasza:
36%
A kulcsszó a "szerinted". Szerintem és a többség szerint férfi vagy. Innentől lényegtelen minden más, nem kényszerítheted rá a véleményed arra, aki szerint férfi vagy. Parttalan vita.
2018. máj. 2. 12:53
 26/69 A kérdező kommentje:
Igen attól, hogy a többségnek van véleménye, az még egy vélemény,ami nem fedi a valóságot, és nem is kényszerítek semmit senkire. Joga van mindenkinek azt gondolni, amit akar
2018. máj. 2. 12:55
 27/69 anonim ***** válasza:
37%

Ha minedenki azt gondol, amit akar, akkor hagyd békén apádat. Pokoli nehéz neki és a hasonló cipőben járó szülőknek, mert ezt az egyéni szégyent fel kell dolgozniuk.

Én sem tudnék másoknak arról beszélni, hogy a fiamból egy nő lett és a gondolattól is rosszul lennék, amitől szabadulni akarnék, főleg úgy, hogy még azt is sulykolják, micsoda büszkeséget kellene ehelyett éreznem.

Nem.

Hagyd békén.

2018. máj. 2. 12:58
 28/69 anonim ***** válasza:
A belső és külső értékek nincsenek összhangban, oké, fogadjuk el. Csak ilyenkor az emberek szinte mindig a külső világot, és a testüket akarják megváltoztatni, akaratukat és "másságukat" a többi emberre oktrojálva, akiket nyugodtan ki lehet rekeszteni, ha nem elfogadóak.
2018. máj. 2. 13:02
 29/69 anonim ***** válasza:
33%
Ne tegyél semmit. 2 év? 20 év múlva sem fognak elfogadni, ha olyanok. Én nehezen értem ezt meg, nekem nulla másodperc lenne elfogadni az ilyesmit, a másik végponton ülő emberek gondolatait már nem tudom felfogni. de zavarja őket és zavarni is fogja mindig, ez van, neked kell elfogadnod, hogy sok ember ilyen s szerintük egy hibás, aberrált vagy önmagadat fura hópihének képzelő ember vagy, fel se merül bennük, hogy neked tényleg nem felelt meg az eredeti állapot s csak önmagad akartál lenni. Gondolom, már próbáltad magyarázni, de ha nem jártál sikerrel, kétlem, hogy valaha is fogsz. Nem értik, szégyellnek... Ezen a fejlettségi szinten állnak eme témában, ez van. Sokaknak azért ez egy elég durva dolog, annyira nem is sokkolna engem az ilyesmi. Ez van, örülj, hogy legalább a másik szülői oldal támogatott s ilyen fiatalon már meg is operáltak, egyesek középkorúan is csak gyűjtögetik rá a pénzt, az iszonyú lehet.
2018. máj. 2. 13:06
 30/69 A kérdező kommentje:
Már leírtam, hogy békén hagyom, és nem azért mert ez szégyen számára vagy stb, mert semmi szégyen nincs abban, ha valaki önmagát adja, hanem mert mert nincs értelme az egésznek. Ha őnem tud tolerálni akkor ez van, és nem fogok öngyilkos lenni ezért mert jajj apám nem fogad el. Én semmi rosszat nem tettem, innentől meg legyen ami lesz. Az első kettő kommentlőnek adok teljesen igazat, és az ő véleményükre adok. Köszi nektek :) <3 <3
2018. máj. 2. 13:07
1 2 3 4 5 6 7

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!