Kimerültség határán vagyok, mégis anyukám elvárja, hogy idős korára gondozzam a telkét?
Van 3 kisgyermekem, akik mellett 4. éve dolgozom. 4.30kor kelek és este 18 körül érek velük haza. Férjem minimálisan segít, 6 napot dolgozik a hétből, este 7 után ér haza. Enyém a házimunka, 1500m2 kertészkedés, gyerekek ellátása, minden és a munkahelyemen is keményen teljesíteni kell. Napi 4 órát utazunk. Anyukám igazán sohasem segített, merthogy idős és egyébként is "magadnak szülj kisanyám" volt végig. Azaz nyaranta iszonyat táborozási díjakat fizettem, betegállomány, szabi mind rám hárul és a férjemre, akik nem a gyermekeim apukája. Anyu beteg lett, nem tudja gondozni a telkét és elvárja, nem segítséget kér, hanem azt mondja, hogy az ő ideje eljárt és köteles vagyok a kertjét/kertünket már én gondozni. De nem fűnyírásról van szó, hanem komolyabb házfestés, víz visszaállítása, metszés, minden egy nagy telken.
Bő egy éve költöztünk mi ide a családommal, 90km-re a régi telküktől. Vajon hogyan lehetne megoldani a segítséget, hogyan segítsek 3 kisgyermekkel, hulla fáradtan, kimerülten, a heti munka után? Nem elég neki a fűnyírás, arra ki se menjünk, ezt mondja....Lelki terrort érzek és mérgezőséget részéről, és őszintén ledöbbent. Ő az elmúlt 10 évben egy-egy alkalmon kívül semmiben sem segített, pedig akkor 60 körüli volt. Én minden évben segítettem/segítettünk, de elköltözésünk óta konkrétan túlélek, örülök, hogyha a gyermekeim életben vannak és a munkahelyemen is tudok teljesíteni, ami elég felelősségteljes. Eladni nem hajlandó a telket. Mit gondoltok erről az egészről?
A fűnyírást felajánlottam, pedig egy vasárnapunk rámenne, se pihenés, se saját kert, se gyerekekkel jó program. Rászánnám a fűnyírásra, de erre tette rám a telefont, hogy az nem elég, azért oda se menjünk...
... No comment. Rázd le mint a vizet ez a nő nem anya. Már a szülőtartási perrel bizonyitotta h szar a kapcsolatotok. De ezek után én nem keresném többet,oldja meg,éld az életed a hétvégét meg a gyerekeiddel töltsd ne ilyen nővel aki beléd rúg mikor segitséget ajánlottál fel..
Mond ezt:
Emlékszel anyám, amikor azt mondtad, hogy nem segítesz nekünk, mert az ember magának szül?
Hát, akkor most én sem segíted, mert az ember magának él és ássa fel a saját kertjét. Ha nem bírod, fizess meg egy embert.
Fel akarsz jelenteni? A te kerted, így magadat is feljelented.
Tönkre megyek a sok elvárásaidba, miközben te b'szol segíteni nekünk. Hát szeretsz te egyáltalán? Nem, ugye? Szereted az unokáidat? Mert szerintem nem.
Na, majd ha normális nagymama leszel és lehet rád annyiszor számítani, ahányszor mi más segítettünk neked, akkor majd ránk is lehet. Addig nem!
Ha teheted, add ki bérbe.
Mi a szomszéd telkét béreljük, évi 10.000-ért.
Erre azért van szükség, hogy legyen arról papír, hogy az én felelősségem a kert.
Átengedem a tyúkokat, aztán rendberakták, a gyümölcsöst meg metszem, leszedem a termést.
A tulajnak is jó, mert 300km-re lakik, nekem is, mert nem a veteményesbe rohangálnak a tyúkok, illetve van gyümölcs a gyerekeknek (nálam a birkák szétszedték a gyümölcsfákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!