Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kimerültség határán vagyok,...

Kimerültség határán vagyok, mégis anyukám elvárja, hogy idős korára gondozzam a telkét?

Figyelt kérdés

Van 3 kisgyermekem, akik mellett 4. éve dolgozom. 4.30kor kelek és este 18 körül érek velük haza. Férjem minimálisan segít, 6 napot dolgozik a hétből, este 7 után ér haza. Enyém a házimunka, 1500m2 kertészkedés, gyerekek ellátása, minden és a munkahelyemen is keményen teljesíteni kell. Napi 4 órát utazunk. Anyukám igazán sohasem segített, merthogy idős és egyébként is "magadnak szülj kisanyám" volt végig. Azaz nyaranta iszonyat táborozási díjakat fizettem, betegállomány, szabi mind rám hárul és a férjemre, akik nem a gyermekeim apukája. Anyu beteg lett, nem tudja gondozni a telkét és elvárja, nem segítséget kér, hanem azt mondja, hogy az ő ideje eljárt és köteles vagyok a kertjét/kertünket már én gondozni. De nem fűnyírásról van szó, hanem komolyabb házfestés, víz visszaállítása, metszés, minden egy nagy telken.

Bő egy éve költöztünk mi ide a családommal, 90km-re a régi telküktől. Vajon hogyan lehetne megoldani a segítséget, hogyan segítsek 3 kisgyermekkel, hulla fáradtan, kimerülten, a heti munka után? Nem elég neki a fűnyírás, arra ki se menjünk, ezt mondja....Lelki terrort érzek és mérgezőséget részéről, és őszintén ledöbbent. Ő az elmúlt 10 évben egy-egy alkalmon kívül semmiben sem segített, pedig akkor 60 körüli volt. Én minden évben segítettem/segítettünk, de elköltözésünk óta konkrétan túlélek, örülök, hogyha a gyermekeim életben vannak és a munkahelyemen is tudok teljesíteni, ami elég felelősségteljes. Eladni nem hajlandó a telket. Mit gondoltok erről az egészről?

2018. ápr. 16. 20:01
1 2 3 4 5
 21/43 A kérdező kommentje:
Egyébként, ha ennyire kiművelt vagy CSOK terén, akkor sejthetnéd, hogy olyan házzal és kerttel nincs gond. És nem is 1500m2. Valamint miért kellene hitelt felvenni, vagy családtámogatást, ha nem olyan jellegű a házunk, kertünk? Eszünkben sem jutott a hitel!
2018. ápr. 16. 20:55
 22/43 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudjha bunkosag, de nekem az jutott eszembe, hogy meg fogsz halni. Agyverzest vagy infarktust fogsz kapni es ott marad a harom gyereked egy emberrel aki nem az apjuk. Hat ezt akarod? A zakkant anyad miatt? Tetszik, nem tetszik az anyad nem normalis, meg van bomolva az elmeje.

Az amit te csinalsz az nem embernek valo.

Igaza volt a mamanak, magadnak szultel, szive joga volt nem segiteni. A kertet pedig most oldja akkor meg o. Ha oreg hozza es nem birja, hat igy jart. Adja el es koltozzon oda ahol el birja magat latni. Te meg foglalkozz a gyerekeiddel meg a ferjeddel. Egy percig nem lenne lelkiismeret furdalasom.

2018. ápr. 16. 21:01
 23/43 anonim ***** válasza:
95%

Semmi dolgod azzal a kerttel.

Neked magaddal és a családoddal kell csak törődnöd.

Ez lelki terror amiben tart.

Ne hagyd magad! Rá fog menni az egészséged!

Hogy nem szégyelli magát az anyád, hogy így zsarol.

Légy erős és következetes!

Anyád, ha nem bírja, adja el és vegyen olyat amit fent tud tartani.

2018. ápr. 16. 21:14
 24/43 anonim ***** válasza:
16%
Ha tied a fél ház, akkor valóban neked is kellene gondozni a kertet, hívj kertészt és vagy fizesd ki, vagy felesben fizessétek.
2018. ápr. 16. 21:14
 25/43 anonim ***** válasza:
100%
El kell adni a francba,lehet ezért iratta rád h később elenned tudja használni h neked is van benne részed. Az emberek 80 % sose ad semmit önzetlenül,nem irat semmit senkire hátsó szándék nélkül. Én ezért nem fogadtam el soha semmit,főleg nem olyat ami röghöz köt és kötelezettséggel jár..
2018. ápr. 16. 21:48
 26/43 anonim ***** válasza:
100%
Anyád finoman szólva is önző. Csak neki legyen jó, a többi meg nem érdekli. Két dolgot tudsz csinálni, vagy eladod a részd, vagy valahogy megoldod a minimális gondozását. Ez utóbbi alatt azt a minimumot értem, ami meg kell csinálni, hogy ne büntessenek meg. Magyarországon jelenleg csak a félméteres-méteres gazért vagy parlagfűért büntetnek, gondoskodjatok róla, hogy ez nem alakuljon ki. Ehhez szerintem elég havonta egyszer lekasszálnia füvet. Ezt vagy megoldod vagy megfizetsz valakit, hogy lenyírja. Járható út lehet még a többek által említett használtért odaadás, hogy gondozza valaki. Még az is lehet, hogy a füvet is lekaszálja róla valaki a szénáért cserébe, felénk van ilyen is. Végső eset a gyomirtó szétpermetezése, de az elég ocsmány eredménnyel jár. Az, hogy a fák nincsenek metszve semmit nem jelent büntetés szempontjából. Legfeljebb nem teremnek annyit. Anyádat én kész tények elé állítanám,összegyűjteném az általatok reálisan vállalható lehetőségeket ő meg válasszon. A zsarolást meg felejtse el. Ha feljelent őt is megbüntetik, de az az igazság, hogy a nélkül is, ha hagyjátok megnőni a gazt.
2018. ápr. 16. 21:55
 27/43 A kérdező kommentje:
Igen, el kellene adni. Nekem nincs arra pénzem, hogy azt a telket is gondoztassam. Két éve még szülőtartásra is be akart perelni.....Úgy, hogy akkor váltam és teljesen tökegyedül neveltem a gyerekeimet. Értem, hogy pánikol és nincs pénze, pedig, ha hiszitek, ha nem a nyugdíja az én keresetemet közelíti.....
2018. ápr. 16. 21:56
 28/43 A kérdező kommentje:
A fűnyírást felajánlottam, pedig egy vasárnapunk rámenne, se pihenés, se saját kert, se gyerekekkel jó program. Rászánnám a fűnyírásra, de erre tette rám a telefont, hogy az nem elég, azért oda se menjünk...
2018. ápr. 16. 21:59
 29/43 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem adjátok el a telket aztán a tulajdon arányában osztozzatok. Így neki is lesz pénze, neked meg eggyel kevesebb gond. Anyuka lássa be, hogy vége a kertezésnek.
2018. ápr. 16. 22:02
 30/43 anonim ***** válasza:
100%

A szomszéd évi egyszer kaszál, semmi gond nincs, amiért megbüntethetnék... Egy másik szomszéd (sok telek van erre úgy, hogy nem laknak itt) egyszer kapott büntetést, amikor kihagyott egy teljes évet és a pedáns közvetlen szomszédjára másztak át a gazok.

A minimális meló nem sok, itt az a gond, hogy az anya jóval többet akar. El kell hajtani, nyilván esélytelen a dolog, csak a kérdezőt sajnálom, hogy túl rendes akar lenni, pedig NINCS erőforrása rá.

2018. ápr. 16. 22:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!