Normálisan lettünk nevelve mégis miért lett ilyen a húgom?
Hosszú lesz
20L vagyok van egy 16L tesóm
Anyám mindkettőnket normálisan nevelt,húgom születésekor nem azt csinálta hogy telefon tab a kezébe és azzal nőt fel
Anyám rendesen felnevelte ahogy azt kell tudja mi az hogy bujocskázni,gyurmázni biciklizni zsírkrétázni,társasozni
1-5 osztályosig jól tanult húgom,anya mindig vitte külön tanárhoz abból a tantárgyból ami nem ment neki
6 osztálytól romlott a jegyei a hozzáállása is 7 osztályosan megbukott kétszer,
most 8.osztályos és most se jobbak a jegyei,de most nem bukott meg semmiből
Semmi nem érdekli,csak rázza a vállát hazudik mindenről
Sokszor csak eljátsza,hogy tanul, de közben nem csinál semmit csak úgy ott ül a könyvnél
Telefon internet tab elvan tőle véve nincs neki
A suliba nem bántják mindenkivel jól kijön anyám éjjelente sír hogy mégis mit rontott el ha normálisan lett nevelve mindig foglalkozott vele ugyan úgy mint velem és nem érti miért lett ilyen
Iskolapszichológus se tudd vele mit kezdeni
mit lehetne kezdeni?
Mondjuk ennyi év alatt el lehetett volna vinni nevelési tanácsadóba...
Én is jártam anno.
Anyám látta és beismerte hogy nehezebben ment neki a tanulás elvitte külön tanárhoz
Engem is elvittek anno 7-8 osztályosan mert nekem meg nem ment a matek
A mi helyzetünk kicsit hasonló.
Én már főiskolára jártam, a húgom kibukott akkor a gimiből, aztán az esti gimnáziumból is, ahova átment. Ő is folyton hazudozott, kimászott éjjel az ablakon, vagy azt mondta, suliba megy, közben meg a haverjaival bandázott.
Lelépett aztán otthonról egy hasonló mentalitású fickóval, 17 évesen hazajött terhesen.
Végül leérettségizett estin, szerzett egy szakmát, és most már többé-kevésbé normális élete van, bár mindig minden nehezebb volt neki, sosem volt pénzük stb.
Pedig minket is ugyanúgy neveltek.
A nevelés talán ha számít 50%-ot egy gyereknél, a többi az "hozott anyag". Nem anyukád tehet róla.
Nyilván azért mindent meg kell próbálni, segíteni a tesódat, próbáljatok keresni valamit, ami legalább valamennyire érdekli, hogy egy szakmája meglegyen, és szeressétek őt. Valószínűleg meg fog jönni az esze, csak kicsit később.
Én is ilyen voltam 13-17 éves korom között. Majdnem buktam, szrtam mindenbe, olvastam, írtam, énekeltem egész szabadidömben.
Érettségi évében összekaptam magam, majdnem kitűnőre vizsgáztam és felvettek a SOTÉ-ra.
"Telefon internet tab elvan tőle véve nincs neki "
Jó, hogy nem a pincébe van bezárva lánccal, hogy attól jobban tanuljon... itt és más egyéb hasonló problémák lehetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!