Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kimerültség határán vagyok,...

Kimerültség határán vagyok, mégis anyukám elvárja, hogy idős korára gondozzam a telkét?

Figyelt kérdés

Van 3 kisgyermekem, akik mellett 4. éve dolgozom. 4.30kor kelek és este 18 körül érek velük haza. Férjem minimálisan segít, 6 napot dolgozik a hétből, este 7 után ér haza. Enyém a házimunka, 1500m2 kertészkedés, gyerekek ellátása, minden és a munkahelyemen is keményen teljesíteni kell. Napi 4 órát utazunk. Anyukám igazán sohasem segített, merthogy idős és egyébként is "magadnak szülj kisanyám" volt végig. Azaz nyaranta iszonyat táborozási díjakat fizettem, betegállomány, szabi mind rám hárul és a férjemre, akik nem a gyermekeim apukája. Anyu beteg lett, nem tudja gondozni a telkét és elvárja, nem segítséget kér, hanem azt mondja, hogy az ő ideje eljárt és köteles vagyok a kertjét/kertünket már én gondozni. De nem fűnyírásról van szó, hanem komolyabb házfestés, víz visszaállítása, metszés, minden egy nagy telken.

Bő egy éve költöztünk mi ide a családommal, 90km-re a régi telküktől. Vajon hogyan lehetne megoldani a segítséget, hogyan segítsek 3 kisgyermekkel, hulla fáradtan, kimerülten, a heti munka után? Nem elég neki a fűnyírás, arra ki se menjünk, ezt mondja....Lelki terrort érzek és mérgezőséget részéről, és őszintén ledöbbent. Ő az elmúlt 10 évben egy-egy alkalmon kívül semmiben sem segített, pedig akkor 60 körüli volt. Én minden évben segítettem/segítettünk, de elköltözésünk óta konkrétan túlélek, örülök, hogyha a gyermekeim életben vannak és a munkahelyemen is tudok teljesíteni, ami elég felelősségteljes. Eladni nem hajlandó a telket. Mit gondoltok erről az egészről?

2018. ápr. 16. 20:01
1 2 3 4 5
 1/43 anonim ***** válasza:
100%

'anya,nem.'

Fogadjon napszámost.

2018. ápr. 16. 20:05
 2/43 A kérdező kommentje:
Fizetett segítségre nincs pénze, mínusz az egyenlege a számláján, több százezer forinttal.....
2018. ápr. 16. 20:06
 3/43 anonim ***** válasza:
100%
Mondj nemet. Ennyi. Mit tud tenni? Elfenekel?
2018. ápr. 16. 20:08
 4/43 A kérdező kommentje:
A fele a nevemen van, még főiskolás koromban rám íratta, büszke volt rám. Most azzal fenyeget, hogy feljelent, hogy nem gondozom a sajátomat SEM.
2018. ápr. 16. 20:10
 5/43 anonim ***** válasza:
100%

Szerinted?

Segíteni nem tudsz. Ennyi. Ezt neki kell tudni megoldania a segitseged nélkül, ahogy te is tetted az o segítsége nélkül.

Amúgy meg le a kalappal előtted.

(Off, de a gyerekek apja? Pihenni tudsz valamikor?)

2018. ápr. 16. 20:11
 6/43 anonim ***** válasza:
100%

Mivel nem tudsz osztódni, ezért teljes fizikai lehetetlenség, hogy munka és miegymás helyett még elutazz a telekre és napszámoskodj neki.

Esetleg ha olyan a telek, akkor adja ki (esetleg egy részét, ha pl. termőföldnek használható) és az abból befolyó pénzből fizessen munkaerőt.

2018. ápr. 16. 20:11
 7/43 anonim ***** válasza:
97%

Ne menj, ne nyírj füvet sem. Ennyi.

Elég bajod van anélkül is és ugye, ő sem segített még unokázással sem.

Ha nincs pénze, arról nem te tehetsz.

Elég egyértelmű a helyzet, ne te rokkanj már bele a melóba vagy ne a gyermekeid igyák meg a levét, hogy az édesanyjuk kikészül...

2018. ápr. 16. 20:12
 8/43 aranyos121 ***** válasza:
94%
mond meg neki hogy nincs időd erre is, sokat dolgozol, gyereked is van ne hogy te is le betegedj mert túl hajtod magad..ő se segített akkor neked mért kéne segíteni?? mond neki hogy nem, kérjen mástól segítséget
2018. ápr. 16. 20:13
 9/43 anonim ***** válasza:
100%

Mondd, hogy menjen, jelentsen fel. Akkor magát is feljelentheti, hisz pláne az övé, ő ott is lakik... De elég durva helyzet kell ahhoz, hogy megbüntessék az embert, szerintem ha fogadsz valakit évi egyszer, hogy levágja a gazt, már nem büntethetnek semmiképp...

Metszés hiánya miatt garantáltan nem büntetnek :) A ház festéssel ugyanez van, itt sok házon eleve nincs szín, van ilyen...

Jelentsen csak fel. Úgyse fog és úgyis kiröhögik...

2018. ápr. 16. 20:14
 10/43 anonim ***** válasza:
100%
Házat adjátok el, anyu pedig menjen idősek otthonába. Ne tedd tönkre az életed!
2018. ápr. 16. 20:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!