Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kimerültség határán vagyok,...

Kimerültség határán vagyok, mégis anyukám elvárja, hogy idős korára gondozzam a telkét?

Figyelt kérdés

Van 3 kisgyermekem, akik mellett 4. éve dolgozom. 4.30kor kelek és este 18 körül érek velük haza. Férjem minimálisan segít, 6 napot dolgozik a hétből, este 7 után ér haza. Enyém a házimunka, 1500m2 kertészkedés, gyerekek ellátása, minden és a munkahelyemen is keményen teljesíteni kell. Napi 4 órát utazunk. Anyukám igazán sohasem segített, merthogy idős és egyébként is "magadnak szülj kisanyám" volt végig. Azaz nyaranta iszonyat táborozási díjakat fizettem, betegállomány, szabi mind rám hárul és a férjemre, akik nem a gyermekeim apukája. Anyu beteg lett, nem tudja gondozni a telkét és elvárja, nem segítséget kér, hanem azt mondja, hogy az ő ideje eljárt és köteles vagyok a kertjét/kertünket már én gondozni. De nem fűnyírásról van szó, hanem komolyabb házfestés, víz visszaállítása, metszés, minden egy nagy telken.

Bő egy éve költöztünk mi ide a családommal, 90km-re a régi telküktől. Vajon hogyan lehetne megoldani a segítséget, hogyan segítsek 3 kisgyermekkel, hulla fáradtan, kimerülten, a heti munka után? Nem elég neki a fűnyírás, arra ki se menjünk, ezt mondja....Lelki terrort érzek és mérgezőséget részéről, és őszintén ledöbbent. Ő az elmúlt 10 évben egy-egy alkalmon kívül semmiben sem segített, pedig akkor 60 körüli volt. Én minden évben segítettem/segítettünk, de elköltözésünk óta konkrétan túlélek, örülök, hogyha a gyermekeim életben vannak és a munkahelyemen is tudok teljesíteni, ami elég felelősségteljes. Eladni nem hajlandó a telket. Mit gondoltok erről az egészről?

2018. ápr. 16. 20:01
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
98%
Ahogy neki nem feladata a te gyerekeiddel kapcsolatban segíteni, úgy neked se feladatod azh ő telket gondozni. A sajátodat kellene, így max azt tudod tenni, hogy eladod. Neki elővételi joga van
2018. ápr. 16. 20:21
 12/43 A kérdező kommentje:
A volt férjem külföldön dolgozik, egy év alatt egyszer jött haza, rá nem számíthatok gyereknevelés terén. Anyu nem ott lakik, ez egy telek, a lakásától 30km-re, tőlünk pedig 90 km. Még tavaly is segítettünk, de vettünk egy kertes házat a férjemmel, ami elég nagy és itt cca 35 éve nem csináltak semmit. Egész hétvégén meg sem állok, dolgozom itthon, férjem, amint hazaér szintúgy. Csak lelkiismeret furdalást okoz folyamatosan és most napok óta nem tudok aludni, a megoldáson gondolkodom. 15 év alatt gyümölcsfákkal, díszfákkal, rózsákkal, szőlővel benőtt telek, és fű van rajta.
2018. ápr. 16. 20:30
 13/43 anonim ***** válasza:
80%
Nálunk is volt hasonló élethelyzet a családban. Szüleimnek is pont kb. ekkora telke (kis házzal) volt 4 kilóméterre a Balaton északi part egyik legszebb strandjától. Nagyon jó volt nekem és húgomnak is amíg gimisek, főiskolások voltunk (nyáron mindkettőnk heteket volt ott a saját társaságával, cserébe évközben 4-6 hétvégén a telket, házat rendezgettük). Utána viszont rábeszéltük szülőket, hogy adják el, egy jó balatonfüredi apartmant vettek helyette, ami nagyon parktikusan használható.
2018. ápr. 16. 20:36
 14/43 anonim ***** válasza:
96%

Javasoljad anyádnak, hogy felesbe/kétharmadosba adja ki a kertet.

Biztosan van olyan, akinek jól jönne a termés fele/két harmada a munkáért.

.

Kecske is, káposzta is...

2018. ápr. 16. 20:40
 15/43 anonim ***** válasza:
96%
90 km-re van a telek tőletek??? Mit agyalsz ezen, nincs épeszű ember, aki azt képzelné, hogy mindenféle komoly melót lenyomhatsz ott, plusz utazás, miközben 2 embernek is bőven sok saját munkád van... Anyád fura illúzióvilágban él. Adja el, ha nem tudja csinálni s pénze sincs munkaerőre.
2018. ápr. 16. 20:40
 16/43 A kérdező kommentje:
Ezt is mondtam, hogy a szomszéd már ősszel segített neki a ház körül valamelyest, cserébe anyu szerint meglopta. Talán az idős kora vagy nem tudom, de mintha üldözési mániája is lenne. Szóval ez a kecske/káposzta idén nem jöhet szóba, ezt én is kérdeztem, de elutasította.
2018. ápr. 16. 20:42
 17/43 A kérdező kommentje:
Na, most rákerestem :D Ennyi a távolság autópályán, a legrövidebb úton. Matricával, benzinnel, csak oda..... 83.89 km
2018. ápr. 16. 20:44
 18/43 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudjátok eladni? Beszéld rá, hogy neki is jól jönne az a plusz pénz, pláne, ha adóssága van. Amúgy én se járnék oda, qz biztos.
2018. ápr. 16. 20:46
 19/43 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos ez már az időskor - nem látja reálisan a dolgokat, nem fogja fel hogy nem bunkóságból nem segítesz, hanem szó szerint nem tudsz.

(plusz nem sértésből, de ahogy olvasom eddig is valami hasonló szemlélete volt)

Esetleg próbáld meg neki szájbarágósan elmagyarázni az időbeosztásodat

2018. ápr. 16. 20:48
 20/43 A kérdező kommentje:
Kedves "CSOK"-os válaszoló. Képzeld, nem vettem igénybe a csok-ot, sem semmilyen hitelt. Van ilyen is... A kiírásom célja nem a panaszkodásom, hanem anyukám szerintem és sokatok számára irreális elvárása. Azért írtam le, hogy mi az életem, hogy lássátok, hiszen, ha nem lenne családom, nem lenne ez a kérdés. Mert nem is a 90km a gond. Hanem összességében. Gondolom neked is van pár gyereked, ha nincs, talán szerencse :)
2018. ápr. 16. 20:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!