Mit tehetek hogy ne tegye tönkre az életemet a szorongás?
Rég elváltam, több mint öt éve, azóta nevelem egyedul a gyerekem , aki most lesz 11.
Azt mondtam h fog ez menni, biztam a jövöben; abban h egyedul megállom a sarat , es igy is akartam már a rossz házassagom után h végre nyugton legyunk a gyerekkel , nem vágytam társra
Viszont a megélhetés , az örökös sokasodó számlák nagyon nagy stresszt jelentenek , habar mindig sikerult eddig kifizetni, de ijesztö h mindent en kell megoldjak , nincs egy rokon aki azt mondaná, h nyugi , bármi van , megoldjuk, segitek ha kell .
Emiatt folyton panikban elek , mindig attól tartok h mi lesz ha nem fogom tudni eltartani magunkat , ha a gyerekem arvahazba kerul , ha megbetegszem , stb . Éjjelente kesön alszom el emiatt .
Nem érzem magam biztonsagban. Emiatt leromlott a mentális egeszsegem , feledekeny vagyok, nem tudok koncentrálni, jó dönteseket hozni .
A gyerek érzi rajtam mert sokszor ideges ö is . Nem sugárzom nyugalmat mindig , habár próbálom
A munkahelyen se kaptam állandósitást , ami segitett volna megnyugodni , de ilyen lelkiallapotban , nyugodtan földet törölhetnek velem, azt is megköszönöm.
Nincs aki egy szót szóljon az érdekemben, senki kutyaja vagyok .
Ez megy évek óta
Hogy tudok ebböl kilépni, megnyugodni?
Legszivesebben elaludnék 5 évre, de a gyerek rám számithat csak , apuka kilépett , nem törödik , egy jó szò nincs töle, csak bajt kavar es örul a bajomnak, igy titkolom amit lehet
Mit tudok tenni , h nyugodt legyek ?
21 es nem veszem be ezt az " ellenem hangolta a gyereket " szöveget , ez a neve annak az állapotnak amikor az apuka elegánsan akar " kilépni" a családból és nem hajlandó többet anyagilag támogtani a gyereket , rájött h ez milyen sok pénz és áldozat . Inkabb magára forditaná a pénzt és háritja a felelösséget az anyára , amiert nem vegzi a kötelességét . Hát akadályozva van szegény , hát ezért utazik földköruli útra mert úgyse lehet a gyerekkel .
Ez mind duma , még magadnak is hazudsz .
Ha szereted a gyereked , nem tudja senki ellened forditani , mert ott vagy neki , senki nem tud elmarni , mert a lába nyomát is csókolnád és óvnád , védnéd és megtalálod a módját hogy mellette lehess , hogy megkérdezhesd mit ettél ma , volt mit enni ? Van uzsonnád?
Ez a szeretet , az ilyen müáldozatok mint te kiléptek , lehet mindneki mást , de engem nem tudsz becsapni mert en szeretem a gyerekem es tudom mit jelent szeretni , harcolni es kitartani .
Engem is próbáltak elszakitani a gyerekemtöl
Hagyjál a gerinctelen dumáddal . Jaj te szegény
Nyugodj már le picit, mert így nem fogsz segítséget kapni, ha rögtön nekiugrasz mindenki torkának. Nyugi.
Aki hülyeséget ír, annak ne válaszolj, ennyi, nem kötelező mindenre írni valamit.
A pszichológus/pszichiáter jó ötlet lenne, csak a szakrendeléssel nem mész semmire, mert ott csak begyógyszereznek, magánba meg nem tudnál menni, hiszen nem olcsó.
Első körben szerintem kezdj el ezekről a dolgokról beszélni a gyerekkel, 11 évesen elvileg már felfogja. Könnyebb, ha nem kell titkolni előle semmit és tudja, hogy miért vagy feszült.
Aztán megpróbálhatsz másodállást keresni, 4 órában valahol. Sokkal többet dolgoznál, de azért sokat segítene az anyagiakban.
Ha marad valamennyi havonta, tegyél félre. Ha csak pár ezret sikerül, az is valami. És ne stresszelj azon, hogy történni fog veled valami, mert az nem egészséges.
Amúgy hogyhogy nincs egy rokonod se? Teljesen egyedül vagytok a világban? Szülők, nagyszülők, testvérek, bárki?
Köszi utolsó válaszoló , sajnos azért reagálok minden hülyeségre , mert nem szeretem az igazsagtalansagot , a megfontolatlan gyanusitasokat , mintha egyedulalló anyának lenni valami mocskos ügy lenne , valami szelhámosság .
Igy is nehéz ilyen agyatlan emberek bégetése nélkul is . De igaz nem veszem fel es ignoralom öket , nem erdemelnek egy szót sem tölem .
Kulönben nem a ferjem " lépett le" , hanem én váltam el .
Persze akkor meg azért úgy kell nekem
Hát persze. A megítélt gyerektartáson felül szinte mindent én veszek a gyereknek, ha azt akarom hogy egyen, ruhája legyen stb. Mert minden hónapban átutalom a volt asszonynak a gyerektartást, amit a bíróság megítélt, ezt a volt asszony egy az egyben elherdálja magára. Ezenfelül pénzt kap még arra is hogy enni adjon a gyereknek, hozzá teszem nem kevés pénzt küldök, ami után hetente felhív hogy üres a hűtő küldjek még még és még. Kénytelen vagyok, hogy a gyerek ne a küszöböt rágja. Ezenkívül kabát kell a gyereknek, cipő kell a gyereknek, amiket szintén én állok.
Nem ez a gond, mert a gyerekemnek az életemet is odaadnám. Hanem szerintem anyukának is dolga lenne beszállni a költségekbe, ha nem is a felével, valamennyivel. Miért csak a férfi dolga állni a gyerek költségeit? Anyukának miért nem? Miért vagyok én köteles a volt feleségem még mindig eltartani és zabáltatni? Mert azt a pénzt én a gyerekre küldöm de a volt asszony magára költi, ha eleget küldök, akkor talán csurran-cseppen a gyereknek is belőle, és ebből van rohadtul elegem.
A volt asszonynak hol van munkahelye hol nincs, de többnyire nincs, mert büdös neki a munka. Mégis ő kapta meg a felügyeleti jogot, mert a bíróság mérlegelés nélkül az anyáknak ítéli a gyereket, szinte minden esetben.
És már ott tartunk, ha a volt asszonynak nincs pénze, akkor a gyerek (nem olcsó) játékait adogatja el, a vaterán meg még mittom én hol, közölve hogy csak foglalja a helyet, úgy se játszik vele. Érdekes, csak azokkal nem játszik amelyikek 10 ezer ft fölött vannak?
De azt hogy kértem a volt asszonyt, hogy a fiamat elvihessem nyaralni a nyáron, láthatósági időn kívül 2 hétre, na azt már nem. Mert nekem csak az a láthatósági idő jár, amit a bíróság megítélt.
Az hogy a te feleseged mit hogyan tesz, nem az en dolgom , nem erdekel
En feltettem egy kerdest , aminek semmi köze a te életedhez és helyzetedhez .
Annyit hagyd súgjak meg , h egy gyerek mindennapos eltartása sokkal többe kerul , mint egy szimbolikus összegu egyösszegben letudott penzmennyiseg .
Az anyának is könnyebb lenne élni szabadon , es havonta átutalni egy elenyeszö összeget a gyerekre , nem kell koran kelni miatta, nem akadalyoz a munkavállalásban , lehet dolgozni éjjel nappal , randizni , lehet élni az életet .
Es mas dolog 24 órát szolgálni egy gyereket , mosni , fözni ra , takaritani utana , apolni ha beteg , utanaigazitani a munkaidöt , stb
Persze ezen belul is vannak anyák , akik nem törödnek a gyerekkel , de most nem térunk ki minden kivételre.
Szóval utalni penzt es elni mint tinikorban szabadon, könnyu, mert úgy több penzt is lehet keresni .
Persze én szeretem a gyerekem es szenvednék nélkule , nekem igy jó h mellette vagyok , igy élhetö az élet .
Es most nem a te helyzetedröl beszelek elvalt apuka, hogy te mennyit kuldesz es nem kuldesz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!