Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tehetek hogy ne tegye...

Mit tehetek hogy ne tegye tönkre az életemet a szorongás?

Figyelt kérdés

Rég elváltam, több mint öt éve, azóta nevelem egyedul a gyerekem , aki most lesz 11.

Azt mondtam h fog ez menni, biztam a jövöben; abban h egyedul megállom a sarat , es igy is akartam már a rossz házassagom után h végre nyugton legyunk a gyerekkel , nem vágytam társra

Viszont a megélhetés , az örökös sokasodó számlák nagyon nagy stresszt jelentenek , habar mindig sikerult eddig kifizetni, de ijesztö h mindent en kell megoldjak , nincs egy rokon aki azt mondaná, h nyugi , bármi van , megoldjuk, segitek ha kell .

Emiatt folyton panikban elek , mindig attól tartok h mi lesz ha nem fogom tudni eltartani magunkat , ha a gyerekem arvahazba kerul , ha megbetegszem , stb . Éjjelente kesön alszom el emiatt .

Nem érzem magam biztonsagban. Emiatt leromlott a mentális egeszsegem , feledekeny vagyok, nem tudok koncentrálni, jó dönteseket hozni .

A gyerek érzi rajtam mert sokszor ideges ö is . Nem sugárzom nyugalmat mindig , habár próbálom

A munkahelyen se kaptam állandósitást , ami segitett volna megnyugodni , de ilyen lelkiallapotban , nyugodtan földet törölhetnek velem, azt is megköszönöm.

Nincs aki egy szót szóljon az érdekemben, senki kutyaja vagyok .

Ez megy évek óta

Hogy tudok ebböl kilépni, megnyugodni?

Legszivesebben elaludnék 5 évre, de a gyerek rám számithat csak , apuka kilépett , nem törödik , egy jó szò nincs töle, csak bajt kavar es örul a bajomnak, igy titkolom amit lehet

Mit tudok tenni , h nyugodt legyek ?

2018. ápr. 14. 23:14
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
84%
Gondolj mindig arra, hogy az elmult 5 nehez evet is megcsinaltad, eros vagy, menni fog a tobbi is. Sajnos aterzem a felelmed, mi ugyan ketten vagyunk a ferjemmel, es epp uton a baba, de nincs senki, akire egymason kivul tamaszkodhatnank. :(
2018. ápr. 14. 23:19
 2/31 A kérdező kommentje:
Kösz , hat igen de ez az öt ev nagyon traumatikus volt a szamomra , átélni h magamraszakadtam . Még 5 ilyen év jöjjön nem bánom, csak egyutt lehessek a gyerekemmel es felnevelhessem , ennyit kérek
2018. ápr. 14. 23:22
 3/31 anonim ***** válasza:
34%
Nincsen senki rokonod, senki barátod? Azt azért nehéz elképzelni. Milyen munkahely az, ahol nem véglegesítenek? Keress másikat, manapság van munkalehetőség. Attól, hogy pánikolsz, a helyzet nem lesz jobb. Rosszabb viszont lesz. Úgyhogy ne pánikolj előre, amikor nincs probléma, hanem normálisan éltek.
2018. ápr. 14. 23:26
 4/31 A kérdező kommentje:

Ne panikolj , könnyu mondani

Gondolod ez az en döntésem ? Hogy na ma h.lye leszek és biza pánikolok egy jót , hadd ne érezzem jól magam !

Próbáltam magamra eröltetni a nyugalmat de nem ment , hamis volt , mert a felszin alatt idegeskedtem

Nem tudok igy normalisan kibontakozni mint ember es muködni , sajnos

2018. ápr. 14. 23:34
 5/31 anonim ***** válasza:
23%
És mi volt a válás oka?
2018. ápr. 14. 23:56
 6/31 anonim ***** válasza:
83%
Fordulj pszichiáterhez és kérj szorongásoldót.Ne hallgass a gyógyszer-ellenes barmokra.Ha normálisan szeded, az életedet mentheti meg!
2018. ápr. 15. 00:19
 7/31 anonim ***** válasza:
20%
Igen, a te döntésed, ki másé? Amit te csinálsz, az a te döntésed. A tested a tiéd. Neked kell uralnod a józan eszeddel. El kell dönteni, hogy a pánik fölösleges káros. Pont úgy, mint a dohányzás. És abba kell hagyni. Megtehetnéd ezt pszichológussal is, ő is csak erre vezetne rá, csak lassabban és kíméletesebben. Mivel nincs pénzed pszichológusra, saját hatáskörödben kell megoldanod. Helyette kellemes időtöltéseket kell találni, ha pénz híján mást nem, akkor sétát, megismerkedni a szomszédokkal, a szülőtársakkal, kocogni, énekelni.
2018. ápr. 15. 00:28
 8/31 anonim ***** válasza:
39%
pszichiáter, irass fel Cipralexet, kirángat a szarból. Mikor a férjemet a saját ágyunkban kaptam rajta a főnökömmel egy "csöppet" magam alá kerültem, Se házasság, se munka, emberek közé sem tudtam menni. Pszichiáter és gyógyszer segítségével 1,5 hónap alatt gelyreálltam nagyjából, a gyógyszert fél év utan el is hagytam. Pont mikor a férjem az új, asszomyt (volt főnököm) aki akkor 3 hónapos terhes volt. Köszönöm Karma! :)
2018. ápr. 15. 02:20
 9/31 anonim ***** válasza:
55%

Pont azért szeretem a gyakorikerdesek.hu-t, mert élőben lehet figyelni, ahogy a tanácstalan hülyéknek elcseszik az életét az okoskodó hülyék.

Persze, pszichiáter meg nyugtató, az a tuti! Hadd golyózzon be a polgártárs, "rendbe tesz", igen, az... miért nem mindjárt kristálymethet ajánlasz neki? Normális országokban már rég leálltak a benzodiazepinekkel, csak itt tömik vele a parasztot, legfeljebb lehenteli egy szép napon a családját, na és, majd kap harminc évet, és akkor nincs vele több gond.

Drága kérdező! A leírt tünetek alapján klasszikus neurotikus depressziód van. Az egy xar ügy, nekem is van, ezért tudom, mivel lehet kezelni.

Először is gyökeresen változtasd meg az életed! Más munkahely, más környezet, más emberek, akár költözz is el. Nincs de! Azok a dolgok, amelyek jelenleg körülvesznek, nem teszik lehetővé, hogy normálisan élj. Ne félj megválni tőlük, nemhogy nem lesz még rosszabb a helyzeted, hanem kiiktatod a stresszforrást!

Arra gondoltál már, hogy felpakold a gyereket és elmenj vele külföldre? Jaj, tudom, "nem beszélek nyelveket", "itt van a hazám", "a gyereknek itt vannak a barátai", stb. Marhaság! Millió ember kel útra nap mint nap más országba úgy, hogy egy kukkot sem tudnak, szakképzettségük sincs, aztán mégis megoldják. Pl. a kínaiak, vagy akár a londoni magyarok.

Vagy ilyen drasztikusan változtatsz, vagy sehogy. Csak így tudsz kilépni.

2018. ápr. 15. 04:52
 10/31 anonim ***** válasza:
49%
11 éves lesz a gyereked, a nehezén túl vagy, már nem kell izgulni annyira, hogy olyan melóhelyet találj, hogy a gyereket hozd vidd.Már önállóbb. Engedd el a rossz érzést, mindig lesz valahogy. Minket is egyedül nevelt anyukám, minden segítség nélkül, sajnos ő alkoholista lett és meghalt amikor 20 éves lettem. Most, hogy gyerekeim vannak, értem meg őt és már nem haragszom rá, csak amiatt, hogy nem kellett volna ennyire befordulnia, pánikolnia.Legyen önbizalmad abból, amit eddig letettél az asztalra, megálltad a helyed a legnehezebb időszakban, most miért adnád fel. Munkahelyek vannak, annyi pénzt mindig fogsz keresni, hogy megélj. Inkább nyiss mások felé, ismerkedj. A fiad mindjárt kirepül, te meg ott maradsz egyedül.
2018. ápr. 15. 07:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!