Hogy magyarázzam el anyunak, hogy egészségesen akarok élni?
Arról van szó, hogy a jelenlegi súlyomat szeretném megtartani, de úgy érzem, hogy ez életmódváltás nélkül nem fog menni. Szeretném magamnak készíteni az ebédemet, több zöldséget enni stb.A gond az, hogy ő biztos azt hiszi majd, hogy fogyózom ezért nem biztos, hogy engedi ráadásul azt se tudom milyen indokot mondjak neki, hogy kezdjek bele. Már előre érzem, hogy kínos lesz és utána piszkálni fog. Tudtok mondani valami jó indokot?
(mellesleg lehet nem jó kategória, de ide sokan jönnek és gyors válasz kell)
"Én se kérdezgetem őket, hogy mit miért csinálnak"
Hát kérdezgesd őket! Így indulnak a beszélgetések, és azok nagyon is fontos dolgok az életben, bármiről szólnak is (ne csak az evésről beszélgess, mindenről). De tényleg figyelj is oda a válaszra, ne legyenek előítéleteid (pl. azzal kapcsolatban, hogy ki miért eszik többet mint te, vagy mást, mint te.
Ma egész nap ettem egy almát, ebédre volt saláta abból ettem néhány falatot, levesből nem ettem mert nem szeretem, meg volt sült pulyka amiből egy kisebb darabot ettem. Mára nem számoltam kalória értéket.
Mellesleg tudom mi az empátia
A mai kalóriád max 400. Ez a harmada sincs egy korodbeli elhízott lány fogyókúrás ajánlásának.
Ez nem egészséges táplálkozás, ez öngyilkos önéheztetés.
"akkor nem jönne ki a napi kalória érték"
Vagyis a hány kalória nem jönne ki? És honnan veszed, hogy annyinak kéne kijönnie? Honnan származik ez az adat?
Tudsz róla, hogy bármivel kapcsolatban találhatsz egymásnak teljesen ellentmondó adatokat? De tényleg bármivel kapcsolatban! Hogyan szoktad eldönteni, hogy melyik a sok adat közül a megbízható?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!