Mennyi pénzbe kerül Németországban, ha egészségesen akarok táplálkozni? Ez alatt nem a Hoches-C-t értem, meg a cukormentes csokit, hanem egész egyszerűen csak a zöldségeket plusz halkonzervet, barna rizst és hasonlókat.
Én hasonlóan eszek - kivéve a halkonzervet, mert az jóformán sosem- , nyers zöldségeket, húsokat, egyebeket veszek és mindent magam fözök. Ez kb havi 150-200 Euro közti összegre jön ki, attól függöen, mennyire maradok az idényzöldségek mellett, vagy beszek ritkább alapanyagokat is.
Sok éve vezetek háztartási naplót, és az elmúlt években a következö összegek jöttek ki két személyre: 405,97
480,98
363,33
341,81
358,29
385,76
470,83
Nagyon köszönöm a válaszod!! Örülök h egyetértünk abban h mit érdemes enni :D
Igazából ez nem is tűnik drágábbnak, mint itthon :))
1 fő vegán és 1 fő vegetáriánus étrendje úgy hogy csak bio zöldséget, gyümölcsöt és tejtermékekből is csak biót veszünk ill. nem veszünk késztermékeket, sok változatos alapanyag van itthon, nem átlagos dolgok, 200€/hó.
Nem viccelek.
Az alap dolgokat a LIDL-ben vesszük, a vegán sajtot, tejszínt, stb. az Edekában, Reweben vagy online.
Nekem a tisztító-és tisztálkodószerek ezen felül vannak, max. 20 euró/hó. De abból is csak biót, vegánt veszünk, ami kicsit drágább ugye.
Egyébként nálunk a havi 200 euró elsősorban azért lehetséges (Mo.-n nem lenne az), mert pl. a zöldségek, gyümölcsök sokkal olcsóbbak, ill. a vegetáriánus fő számára a bio sajt, vaj, tej, joghurt mind fillérekbe kerül. A lidl-ös bio vaj 1.10, (hol találsz otthon 330 ft-ért olyat...?), a bio tej 99 cent, a joghurtok 50 cent körül vannak. Nagy adag bio sajt is van kb. 1,99-ért (200-250g-os csomag).
Pont most néztem, hogy a szép nagy mangók 99 centbe kerülnek, a hálós avokádó (5-6db) 2-3 euró körül szokott mozogni. Otthon meg 1 db!! avokádó kerül 800ft-ba.
Karácsonykor voltam otthon, azt hittem a pofám leszakad, amikor láttam hogy otthon a 150g-os szeletelt (nem bio) sajt 6-700 ft körül mozgott, ami nem trappista volt...
Köszönöm szépen a kiegészítéseket!!
Háát ezek után igazán "megéri" Magyarországon élni, haha. Nem gondoltam volna, h olcsóbb kint az ennivaló.
Kedves előző, a bio sajt alatt is vegánt értesz, tehát h ezek a bio sajtok növényi alapanyagokból lennének?
Nem a bio sajt alatt a rendeset értem, azt hiszem 2 euró körül van a Lidlben?? A férjem szokta enni.
A vegán sajtom 2,50-2,99 között van egy csomaggal, de az nekem egy hétre elég :) Nem drága érte szerintem.
A növényi sajt általában drágább mint a rendes, mert drágább alapanyagokból készül (kesu vagy makadámiadió, mandula, kókuszzsír, mind jóval drágább mint a tej).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!