Mennyi pénzbe kerül Németországban, ha egészségesen akarok táplálkozni? Ez alatt nem a Hoches-C-t értem, meg a cukormentes csokit, hanem egész egyszerűen csak a zöldségeket plusz halkonzervet, barna rizst és hasonlókat.
Német nélkül nem fog menni, még akkor sem, ha valami nagyon menő foglalkozásod van és a fővárosban vagy más nagyvárosban akarsz elhelyezkedni. Egy fél évig esetleg elnézik, ha 5 diplomás mérnökprofesszor vagy, hogy nem gagyogsz németül, aztán elkezdenek ferdén nézni.
De amúgy igazuk is van, nagyon idegesítő, amikor a saját munkahelyén a kollégáival nem tud kommunikálni az ember, mert az nem veszi a fáradtságot, hogy megtanuljon németül.
A német egy könnyű nyelv, kiköltöztem és 1 év alatt folyékonyan beszéltem, olyannyira hogy ügyfélszolgálatos, tehát telefonálós irodai melót kaptam.
Mindenesetre jelentkezhetsz aupairnek vagy egyszerűen kijöhetsz gyári munkát végezni (én is így kezdtem), csinálod a tanfolyamot egy évet és megtanulsz mellette németül, aztán keresel jobb melót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!