Velünk van a baj, vagy tényleg az a normális, hogy egy gyereknek nem lehet semmilyen extra igénye?
Az oldalon szinte mindig azt látom, hogyha feltesz egy gyerek egy kérdést, hogy szeretne valamit (nem luxusholmit, hanem mondjuk egy telefont, cipőt), akkor megkapja, hogy dolgozzon meg érte... De nem az lenne a normális, hogy a szülők próbálnak mindent biztosítania gyereküknek? Nem a 20-25 éves korosztályról beszélek, hanem azokról, akik még középiskolások.
Volt egy kérdés egy másik kategóriában, hogy ki mennyi pénzt költ el havonta a kamasz gyerekének a ruházkodására. Erre mindenki sorban írta, hogy évente 1-2 alkalommal vesznek ruhát, mert nincs elkényeztetve a gyerek. De ha meglát valamit, ami tetszik neki?
Én először nem is gondoltam komolyan, hogy itt nem viccből írják azoat, hogy menjen dolgozni a középiskolás, ha laptopot szeretne, vagy elmenni akár nyaralni a barátaival.
Nálunk ezekből sosem volt gond, ha szeretnék valamit magamnak, vagy menni akarok valahová, csak elmondtam itthon, és sosem kaptam meg azt, hogy "majd ha én magam dolgozom és fizetem ki"...
miért? Szerinted amikor sok helyen ételre is alig van pénz, akkor a gyerek ne akarjon a szülei pénzén nyaralgatni meg laptopot!
Én is elmentem dolgozni 17 évesen ha extra igényem - egy laptop AZ! - volt, mert tudtam, hogy apa nem fogja tudni 100%-ban kigazdálkozni.
Azért vannak különbségek. tegnap az egyik kérdező egy ágyat szeretett volna, mert a mostani már kicsi, meg egy fésülködőasztalt. Erre a többség nem írta hogy menjen el dolgozni, mert ezek, főleg a normális ágy elég alap dolgok. Fésülködőasztalból se vesz újat az ember évente.
Viszont azok, akik itt verik magukat és undorító módon beszélnek a szüleikről, hisztiznek, rosszul tanulnak, nem segítenek, lusták, a használt cuccot sem érdemlik meg.
Nyilván nem az olyanokra gondoltam, ahol kenyérre alig telik...
Nekem is nekem estek már egyszer itt, mert kiírtam egy kérdést. Szó sem volt arról, hogy rossz lenne az anyagi helyzetünk, de támadtak ok nélkül. Utána mondtam, hogy nem kell így viselkedniük, mert nem a számlákra szánt pénzt költöm el, szerencsére az anyagi helyzetünk megengedi, hogy én is költekezhessek kicsit jobban. Erre még privátban is elkezdtek olyanokat írni, hogy remélik meghalnak a szüleim és jól az utcára kerülök, meg mi az, hogy nekem kamaszként ilyen igényeim vannak, bezzeg máshol már annak is örülnek, ha minden nap tudnak ebédelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!