Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy értessem meg a fiammal,...

Hogy értessem meg a fiammal, hogy a Meki nem egy menő hely?

Figyelt kérdés

Elég jó életszínvonalon élünk (erről elég ennyit, mert különben belekötnek), és minden héten egyszer elmegyünk étterembe vacsorázni. A feleségem, a 13 éves fiam és én. Jellemzően péntek, szombat vagy vasárnap este. Én nagyon hasznos tartom, hogy legalább heti 1x összegyűljön a család egy szép nyugodt kellemes elegáns helyen, és mindenki elmondhassa mi történt vele a héten, és közben még egy jót vacsorázzunk is.

Eddig ez mindenkinek tetszett, de a fiam pár hete kitalálta, hogy neki ez nem tetszik, menjünk inkább a Mekibe, mert hogy az milyen "menő" hely, és hogy a haverjai is odajárnak a szüleikkel hétvégente, és hogy akkor tudna ő is "dicsekedni", hogy mi is odajárunk.

Én próbáltam neki elmagyarázni két dolgot, amiket 13 évesen szerintem felfoghatna.

1. A Meki egyáltalán nem "menő" hely, hanem egy egyszerű gyorsétterem, gyakorlatilag olyan mint a kínai büfé csak egy árkategóriával drágább. És hogy egyáltalán nem "menő" odajárni, a kaja se vetekszik se az éttermi kajával, és legközelebb nézzen már körül, hogy milyen arcok ülnek ott.

2. A Meki egyáltalán nem az a kimondottan nyugodt hely, ahol szépen el lehet tölteni 1,5-2 órát, szépen megebédelni és beszélgetni egymással.

Nem vagyok sznob, tőlem aztán járhat a haverjaival a Mekibe is suli után, ha ez minden álma, de szerintem ennyi idősen tisztában kellene lenni azzal, hogy a Meki pontosan hol helyezkedik el az éttermek között.

Valami ötlet, hogy hogy lehetne megértetni ezt egy 13 éves fiúval?

2018. márc. 15. 18:11
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 81/86 anonim ***** válasza:
61%

Sosem voltam drága étteremben, még étteremben is alig. A Mekiben is max félévente eszem, mert nekem igenis rohadt drága, nem tehetem meg, hogy elzabálom a havi lakbért.

Busszal járok, luxuskajáldát még csak messziről sem láttam, nincs drága formaruhám, hogy kiöltözhessek, nem vezetem a legújabb Audit.

De gyerekkoromban nekem a Meki volt a legnagyobb dolog, ahová anyuék elvittek. Ők sem szeretik, de a gyerekükért (értem) megtették, és kéthetente beültünk egy jó nagyot zabálni.

Mondjuk mi sosem voltunk sznobok. Mi nem azt néztük, hogy ki ül mellettünk, hanem élveztük egymás társaságát.

A családi vacsorákat pedig csakis otthon tartottuk. Nincs meghittebb hely egy összejövetelre, mint a saját étkezőasztal. Itt nem zavar senki, nem kell megfelelni másoknak, hogy "jó a ruhám?" "elég szépen ülök?"...

Ha futna rá, se mennék a te "fajtád" által látogatott étterembe. Sok lenne a stressz.

2018. márc. 16. 01:49
 82/86 anonim ***** válasza:
63%

Héé emberek! Tartsuk már tiszteletbe hogy ki hova jár étkezni!

(Egy sokféle étkezdében járt normális felnőtt)

2018. márc. 16. 06:28
 83/86 anonim ***** válasza:
57%
Én gyerekel nem megyek kiöltözös éterembe mert az gyereknek csak nyüg lenne ,mekibe viszont gyerekekel is elmegyünk 1x-2x 1 évbe beszélgetünk jol érezük magunkat .
2018. márc. 16. 06:49
 84/86 anonim ***** válasza:
86%

A Hyppolit a lakáj c. filmben mondta a Kabos Gyula, hogy

"csak nem veszek fel egy szmokingot a saját pörköltem tiszteletére?!"

2018. márc. 16. 20:43
 85/86 anonim ***** válasza:
77%

"gyakorlatilag olyan mint a kínai büfé "

Kérdező! A végén még egész Kínát is magadra haragítod!

:)

2018. márc. 16. 20:46
 86/86 anonim ***** válasza:
7: Vidd el a hét egy másik napján a Mekibe!
2018. jún. 8. 17:24
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!