Hogy értessem meg a fiammal, hogy a Meki nem egy menő hely?
Elég jó életszínvonalon élünk (erről elég ennyit, mert különben belekötnek), és minden héten egyszer elmegyünk étterembe vacsorázni. A feleségem, a 13 éves fiam és én. Jellemzően péntek, szombat vagy vasárnap este. Én nagyon hasznos tartom, hogy legalább heti 1x összegyűljön a család egy szép nyugodt kellemes elegáns helyen, és mindenki elmondhassa mi történt vele a héten, és közben még egy jót vacsorázzunk is.
Eddig ez mindenkinek tetszett, de a fiam pár hete kitalálta, hogy neki ez nem tetszik, menjünk inkább a Mekibe, mert hogy az milyen "menő" hely, és hogy a haverjai is odajárnak a szüleikkel hétvégente, és hogy akkor tudna ő is "dicsekedni", hogy mi is odajárunk.
Én próbáltam neki elmagyarázni két dolgot, amiket 13 évesen szerintem felfoghatna.
1. A Meki egyáltalán nem "menő" hely, hanem egy egyszerű gyorsétterem, gyakorlatilag olyan mint a kínai büfé csak egy árkategóriával drágább. És hogy egyáltalán nem "menő" odajárni, a kaja se vetekszik se az éttermi kajával, és legközelebb nézzen már körül, hogy milyen arcok ülnek ott.
2. A Meki egyáltalán nem az a kimondottan nyugodt hely, ahol szépen el lehet tölteni 1,5-2 órát, szépen megebédelni és beszélgetni egymással.
Nem vagyok sznob, tőlem aztán járhat a haverjaival a Mekibe is suli után, ha ez minden álma, de szerintem ennyi idősen tisztában kellene lenni azzal, hogy a Meki pontosan hol helyezkedik el az éttermek között.
Valami ötlet, hogy hogy lehetne megértetni ezt egy 13 éves fiúval?
Én értem a milyen arcok járnak oda érzést. Pont olyan, mint budán és mondjuk a határútnál felszállni a buszra, hatalmas a különbség nem csak megjelenésre, hanem viselkedésre is az embereknél.
A tiniknél viszont menő a meki. Ha valóban a család lenne az első, és csak a környezettel van bajod, fogd a feleséged, a gyereket, üljetek be a kocsiba, és hagyd rendelni a kissrácot a mcdriveban.
Aztán parkoljatok le és egyetek az autóban. Nagyon hangulatos, főleg, ha kint esik. Csend van, kapcsolhatsz halk zenét, a srác megtanul rendelni és fel tud vágni a mekivel a haveroknál, ti pedig megússzátok az embereket. Mi ritkán csináltunk ilyet, de remek érzés volt adogatni az autóban az ételt és sötétben lámpafénynél bogarászni, ki mit rendelt.
Egyébként mehettek "jobb" mekibe is, pl az oktogonnál az alsó szinten alig szoktak lenni, a moszkvánál is van felső eldugodtabb rész, a móriczon meg aztán pláne.
Budaörsön az autópálya mellett pedig van egy meki, amiben van léghoki meg csocsóasztal, régen pedig ddr is volt.
Nem muszáj ezt a családi napon csinálni, megtarthatjátok ugyanígy a heti egy éttermezést és mellé be lehet szúrni egy mcdriveozást másik napra. Kb 1 óra az egész.
Ha ennyire fontos a családdal együtt töltött idő, akkor mégis miért nem lehet egyszer odamenni, ahova a fiad akar????
Nem járunk rendszeresen Mekibe. De néha elmegyünk. Semmi bajunk nem lett tőle :D És természetesen más helyekre is szoktunk járni.
Pici volt még a fiam, amikor egyszer időhiány (szomszéd városban hosszas ügyintézés busszal, gyerekkel) miatt nem főztem normálisan.
Jöttek a mamáék, a gyerek boldogan újságolta: "tudod, mit főzött anya? ZACSKÓS LEVEST!!".
Ne haragudj, de igaza van az utolsónak.
Hiába akarod megmondani a kamasz gyerekednek a tutit, nem lehet igazad. Csak dacot szül, ha ráerőszakolod magad. Vidd el mekibe, és ne húzd a szád, ha ott vagy. Tudod, milyen rövid az a 2-3 év, amíg még hajlandó veletek mászkálni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!